RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

søndag 4. juni 2017

Når minnet svikter - En smakebit på søndag

Overskriften kunne like gjerne vært et hint til mitt smakebit-innlegg på overtid i dag, men det handler faktisk om boken jeg lytter til om dagen. Hour of the Bees av Lindsay Eager handler om 12 år gamle Carol som må tilbringe sommerferien sammen med familien på bestefarens gård i New Mexico. Gården skal gjøres klar for salg, og bestefaren skal flytte på hjem.
Før jeg kjøpte boken hos Audible sjekket jeg hva mine lesende venner på Goodreads mente om boken, de var enstemmig begeistret. Så hva er da galt med meg som ikke helt klarer å engasjere meg i historien?(igjen kan du si, det skjer visst ofte om dagen). Caroline har aldri møtt bestefaren sin før nå, og har blitt preppet for hvordan oppføre seg sammen med et menneske som har begynnende Alzheimer. Kanskje handler det om at jeg har personlig erfaring som pårørende til en med sykdommen? For jeg kjøper ikke helt det ekstreme fokuset på alt som ikke må snakkes om, også tenker jeg at det er trist at det ikke er noe snakk om at bestefaren fortsatt har mye minne igjen, bare sykdommen. Historien handler også om det å ta vare på sine røtter, for Carolina har vansker med å omfavne sine røtter. Det som holder meg igjen i historien er bestefarens minner, det han fortsatt husker og håpet om en forsoning mellom en gammel far og hans sønn. Kanskje liker jeg boken bedre etter endt historie? Vi får se. Her er i alle fall en smakebit til dere:
The roots of a tree stretch deeper than you think...No matter how far away you are when you bloom, you are always tied to your roots.


Nå må jeg løpe tilbake til kjøkkenet og sjokoladekaken som står i ovnen, den skal spre litt glede på en regntung og grå søndag her.Hvordan delta med en smakebit?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.


Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.Om bloggeren

Mari har studert samtidslitteratur for barn og unge ved Norsk Barnebokinstitutt. Hun er redaktør nubb.nu, nettsted for formidling av nordisk ungdomslitteratur og hun driver Bokblogger.no, stedet hvor du finner de fleste norske bokblogger.

3 kommentarer:

 1. så sant som det är sagt! tack för smakebiten!

  SvarSlett
 2. En bok som jag inte hört talas om tidigare. Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 3. Hallo Mari!
  Besöken hos deg har blitt mindre da jeg er i längre bloggpause og skal fortsette med det en tid till. Jeg önskar deg en god sommer med böker aner jag :-) Kommer tillbake da jeg er i gang på bloggen igen!

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.