RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Hirka, halelaus og jordblind

Fremmedfrykt er et tema som er betent, og minst like aktuelt nå som da Odinsbarn ble utgitt i 2013.

hex hall

Ingen bestialsk krim

For oss mennesker er det valgene vi tar opp igjennom et levd liv som kan føre til ondskap

Søk

søndag 27. august 2017

Landet bak døra - En smakebit på søndag

Sønnen min og jeg leser mye sammen, som regel hver eneste kveld. Det er en litt hellig stund, noen vil kanskje trekke grenser og mene at de som leser selv ikke skal leses for. Det er jeg uenig i, og jeg tror det fortsatt er viktig med en hyggelig avslutning på kvelden med foreldrene selv for de som snart er ungdommer.

Ja, akkurat så rotete er det på pulten min...

Akkurat nå leser vi en eldre norsk fantasy, det er en samlebok bestående av tre bøker, Landet bak døra av Yngve Frøyen. Kanskje kjenner du igjen knepet uten å ha lest en side? Det kan jo minne litt om Narnia, hvor barna går gjennom en dør så er de her. Her er det noe spesielt med bakdøra i huset til hovedpersonen, den fører ut i et magisk land, et land som gjenspeiler fantasien til de menneskene som går gjennom dem. Men hva skjer når ting fra fantasiens verden bringes inn i vår verden? Svaret er selvsagt ikke noe godt. Det er en bok som er morsom, føles lettlest og har korte kapitler. Noen ganger er de så korte at det er umulig å la være å lese mer enn ett per kveld, vi MÅ jo bare vite hva som skjer videre i historien.

"Hva sier den" hvisket jeg.
Bestyreren la øret mot vinden og lyttet.
"Jeg fikk bare med meg de siste ordene. Det hørtes ut som 'Reis dere nå.'"
"Hvem snakket den til?" hvisket mamma.
Svaret kom umiddelbart. Over hele gravplassen skjøt knokkelarmer opp av bakken.

I dag er det fotball som står på planen her, men lesing til kvelds blir det nok uansett! Kos dere på den siste søndagen i august 2017! Neste måned går vi inn i høsten, med kjølige kvelder, gode bøker og varme drikker.Hvordan delta med en smakebit?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.


Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.Om bloggeren
Mari har studert samtidslitteratur for barn og unge ved Norsk Barnebokinstitutt. Hun er redaktør nubb.nu, nettsted for formidling av nordisk ungdomslitteratur og hun driver Bokblogger.no, stedet hvor du finner de fleste norske bokblogger.


10 kommentarer:

 1. Att läsa tillsammans tycker jag är väldigt bra, och mysigt. I våra barns skola har barnen läskontrakt med skolan, vilket innebär att de skall läsa högt för någon 15 min/dag måndag-torsdag ända upp till åk 9. Det har visat sig att de elever som gör det får bättre betyg.

  SvarSlett
 2. klart att en ska läsa för barnen även om de kan läsa själva. det var det bästa jag visste när barnen var små

  SvarSlett
 3. Det er så koselig å lese for barn, og det er så godt å se at interessen for bøker er der! Kjenner godt igjen din beskrivelse. Ha en fin søndag! Jeg har vært ute et par timer i nydelig vær. Koselig å holde på i hagen, så lenge det er en liten bris. (Blir det stille er vi plaget av knotten!)

  SvarSlett
 4. Tack för smakbiten. Jag saknar de där stunderna med barnen!

  SvarSlett
 5. Det är mysigt att läsa för barnen. Mina barn är vuxna så just nu läser jag för mitt femåriga barnbarn. Hon älskar det verkligen.

  SvarSlett
 6. Det är något extra gott med böcker man läser tillsammans :) en fin vana!

  SvarSlett
 7. Det er skikkelig bra å lese for barna, jeg leser for barnebarnet mitt når han er her og det er en fin stund for begge to. Vi leste nettopp Amuletten og da ville han lese noen sier selv innimellom. Det var stas for farmor og bli lest for :-) Ha en riktig fin søndagskveld, Mari!

  SvarSlett
 8. Lurer på om ikke Landet bak döra også finnes i deres felles lesing på kvelder, det er storveis og stas att lese dette inlegget ditt. God lesing :-)

  SvarSlett
 9. Så hyggelig at så mange leser med barn og barnebarn. Strengt tatt hadde jeg nok blitt litt overrasket om ingen bokbloggere gjorde det ;) hehe.

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.