RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

På denne bloggen kan du lese om ungdomsbøker i alle sjangere. Jeg er ikke sponset. Her får du ærlige meninger om bøker jeg har lest.
hex hall

Ingen er ei øy

Moren gjør meg så inn i hampen forbannet.

hex hall

Tung tids tale

Noen ganger kan det som skal være en av livets gleder bli vanskeligere enn hva vi kunne evne og forestille oss.

Søk

onsdag 7. februar 2018

Skam-stjerne i hovedrollen når Norges svar på Dirty Dancing kommer på kino til høsten

Lisa Teige, for mange kanskje like kjent som sin rollefigur Eva i SKAM, har hovedrollen i filmatsieringen av Maja Lundes ungdomsroman Battle. Jeg venter i spenning på at høsten skal komme, filmen har nemlig premiere 28.september.Battle har såvidt blitt nevnt i en bisetning her på bloggen, men den fortjener mer enn det. Høsten 2014 var boken med meg på tur til Spania, det var en av tre som ble lest ut den uken. Det er historien om ballettdanseren Amalie, hun kommer fra et velstående hjem hvor alt er i ferd med å rakne. Fra å være en velstående familie flytter Amalie til en blokk i Stovner, kontrastene er store. På en fritidsklubb møter hun Mikael, han danser også, men han danser også hip hop battle.

Historien er kanskje forutsigbar, men Battle kan være den lille lykkepillen du trenger på en gråværsdag. Boken er fengende skrevet, og sidene vender seg nesten av seg selv. Liker du dans, musikk og romantikk? Da er vel en moderne fortelling, som for oss gæmliser minner om West Side Story møter Flashdance møter Dirty Dancing, om sterke, dansende ungdommer i Oslo midt i blinken.

Du kan lese mer om filmen og hvilke skuespillere som skal være med hos Rushprint og hos VG.

Nå har du god tid til å lese boken før filmen kommer. Les gjerne hva mine bokbloggkolleger har skrevet om Battle (og se, den begeistrer også hos våre svenske bokbloggkolleger):

Beathes bokhjerte
Carolina läser
ellikkens bokhylle
Så rart
Tine sin blogg - kultur, litteratur og tur


Om bloggeren
Mari har studert samtidslitteratur for barn og unge ved Norsk Barnebokinstitutt. Sjekk Bokblogger.no, stedet hvor du finner de fleste norske bokblogger.

2 kommentarer:

  1. Så gøy at Battle skal bli film da, også med Lisa Teige i hovedrollen, det likte jeg. Takk for linking, og tusen takk for at du delte youtubepromotingen, det var gøy å se :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Bare hyggelig, Tine :) Jeg gleder meg stort til filmen, kanskje jeg kan lure med meg han som da er tenåring til å se den. Det er ikke så ofte vi kan se norske ungdomsfilmer på kino.

      Slett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen et lite spor fra ditt besøk =)