RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

På denne bloggen kan du lese om ungdomsbøker i alle sjangere. Jeg er ikke sponset. Her får du ærlige meninger om bøker jeg har lest.
hex hall

Ingen er ei øy

Moren gjør meg så inn i hampen forbannet.

hex hall

Tung tids tale

Noen ganger kan det som skal være en av livets gleder bli vanskeligere enn hva vi kunne evne og forestille oss.

Søk

mandag 11. juni 2018

Bullshitfiltret av Oda Faremo Lindholm


Bullshitfilteret er et prisverdig prosjekt. Boken minner oss om at de fleste "kjønnsforskjeller" er skapt av media- og reklamebransjen for å selge produkter. Lindholm har skrevet en bok som gir tanker for refleksjon og diskusjon. Absolutt en bok som ville vært nyttig i skoleverket, men det er ikke bare elever og ungdommer som har godt av å lese denne boken, det er alle. Her får man satt ting litt i perspektiv og en får et innblikk inn i mekanismer som det kanskje ikke vies så mange tanker til i hverdagen, men som absolutt er viktig å være klar over. Det er ikke så stor forskjell på jenter og gutter, selv om mange iherdig forsøker å overbevise oss om det motsatte, en stor del av skylden til at barn og unge sliter med selvbildet i dag finnes i denne boken. Det er mange båser som samfunnet har brukt årevis på å skape, dessverre, og det finnes mennesker som oppriktig tror at livet skal være slikt og ikke ser de kunstige skillene. Et par smakebiter til skal du få på tampen(du kan jo gjette hvilket kjønn disse egenskapene brukes om i media) :


Om bloggeren
Mari har studert samtidslitteratur for barn og unge ved Norsk Barnebokinstitutt. Hun driver Bokblogger.no, stedet hvor du finner de fleste norske bokblogger.

2 kommentarer:

  1. Tenker denne boken passer godt i forbindelse med 8 mars og kvinnedagen, men i barnehagen har vi stadig vekk fokus på å viske ut kjønnsforskjeller, så det gjør den interessant. Takk for supert lesetips og riktig god natt :)

    SvarSlett
  2. Høres ut som en bok flere burde lese (ja, jeg tenker på noen spesielle :-))

    SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen et lite spor fra ditt besøk =)