RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Nakenbilder på avveie

En snap i forelskelsens rus, en person som ikke var til å stole på. Et liv som blir endret.

hex hall

Ikke alle må ha barn

Hvorfor skal alle mene noe om andres valg om å få barn eller ikke?

Søk

søndag 9. september 2018

Kvinner som har gjort en forskjell - En smakebit på søndag


Jeg har en forkjærlighet for tidens illustrerte bøker som tar for seg sterke kvinner fra vår fortid og nåtid. Akkurat nå holder jeg på med Brazen: Rebel Ladies Who Rocked the World, boken er illustrert og skrevet av den franske tegneserieskaperen Pénélope Bagieu. Og du, i dag er det Astrid Terese som er vert for smakebitene.


Så langt i boken har jeg lest om flere spennende damer, en kvinne med driv og skjegg, en dronning, en kriger og shaman, damen som sørget for at kvinner fikk bade i annet tøy enn lange skjorter og bukser, en kvinne som ville begraves ved siden av sin mann selv om de tilhørte hver sin trosretning med flere. Smakebiten i dag handler om Margaret Hamilton, kvinnen som er best kjent for sin rolle som den skumle heksa i The Wizard of Oz.


Historien til Margaret er en om utholdenhet, lidelse og berømmelse, hun tenker nytt når ting ikke går hennes vei og en stor rolle blir hennes. Det er spennende og motiverende lesing. Jeg tror det faktum at mange av de nyere bøkene om kvinnelige forbilder er illustrert vil gjøre bøkene mer tilgjengelig for mange, og det er flott. Vi trenger alle å bli litt opplyst om alle de modige kvinnene som har levd før oss.

Historiebøkene domineres jo som kjent av menn, kanskje også preget av at det ofte er menn som har skrevet historiene ned, og at kvinner ikke skulle sees, de skulle bare gjøre som de ble fortalt. Denne boken gir oss historien til mange kvinner som ikke ville godta verden som den var på sin tid, og som kjempet for det som var rett for seg og sine, enten det gjaldt å få være skuespiller, å få svømme og bruke kroppen sin som den var tenkt eller å få elske den de ville.

Ha en strålende søndags kveld videre!


Om bloggeren
Mari har studert samtidslitteratur for barn og unge ved Norsk Barnebokinstitutt. Hun er redaktør nubb.nu, nettsted for formidling av nordisk ungdomslitteratur og hun driver Bokblogger.no, stedet hvor du finner de fleste norske bokblogger.

1 kommentar:

  1. Tycker sådana böcker är så härliga att bli inspirerad av och imponerad av.

    SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.