RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

lørdag 15. september 2018

Hver dag starter det forfra - En smakebit på søndagAkkurat nå leser jeg Hver dag starter det forfra, det er en selvbiografisk tegneserieroman fra den danske illustratøren Line Kjeldsen Jensen. Lenger ned kan du få ta en titt inn i boken gjennom forfatterens egen video av boken. Astrid Terese og jeg er vertskap for smakebitene annenhver søndag, denne søndagen er linkefunksjonen på min blogg.


I 2016 var Line i barselpermisjon med sitt tredje barn, mannen er musiker og borte flere uker i slengen og på toppen av det hele får Line plutselig så vondt i en fot at sofaen blir hennes kjæreste venn. Sånt blir det bøker av.

Illustrasjonene i boken er enkle og gjenkjennelig for de aller fleste som har en familie vil jeg tro, spesielt de som har heller har hatt små barn en gang. Forfatteren er dyktig til å skildre de situasjonene der en som forelder kan føle seg fortvilet, irritert, sårbar men også de fine stundene med barna som smelter hjerter og overskygger negative episoder som kanskje har vært. Alt med en humoristisk snert. Forfatteren mottok forresten den danske tegneserieprisen, Pingprisen, for beste debut for denne boken i 2018.

Ta en titt på forfatterens egen smakebit her:Leser du tegneserier av noe slag? Har du en favoritt du vel dele med oss?

Ha nydelig søndag!Hvordan delta med en smakebit?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.


Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.Om bloggeren
Mari har studert samtidslitteratur for barn og unge ved Norsk Barnebokinstitutt. Hun er redaktør nubb.nu, nettsted for formidling av nordisk ungdomslitteratur og hun driver Bokblogger.no, stedet hvor du finner de fleste norske bokblogger.

8 kommentarer:

 1. Jag gillar tecknade serier, en favorit är Tuffa gänget.

  SvarSlett
 2. Jag läser inte mycket serier, men Neil Gaimans graphic novels läser jag gärna, för att jag gillar allt Neil Gaiman gör.

  SvarSlett
 3. Tack för smakbiten. Jag läser aldrig tecknade serier numera, varken sådana som är riktade mot barn eller de mot vuxna. Tänker ibland att jag borde prova det.

  SvarSlett
 4. Inte läst mer sådant än Persepolis av Marjane Satrapi, blev förvånad att jag gillade den så bra trots ovanan att läsa serier.

  SvarSlett
 5. Den så stilig ut. Jeg fikk lyst til å se nærmere på tegningene etter det lille glimtet i filmen :-)
  Ha en riktig fin søndag!

  SvarSlett
 6. Tack för smakbiten. Jag blir nyfiken Boken verkar härlig.

  SvarSlett
 7. Eg les eigentleg ikkje så mange teikneserier, men det hender det skjer då han eg deler bokhylle med er veldig glad i teikneserier. Så spanande at illustratøren skiftar mellom ulike medier. Veldig interessant!

  SvarSlett
 8. Läste mycket tecknade serier förut men nu är det länge sen. Blir lite nyfiken. Tack för smakbiten!

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.