RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

lørdag 29. september 2018

Når en drøm går i oppfyllelse - En smakebit på søndag

Boken er finnes oversatt til norsk, "Brevene dine legger jeg under madrassen", utgitt på norsk av Heinesen forlag i 2015.


Når kanskje behovet er som størst ramler det ned et brev til deg fra yndlingsforfatteren din, den du virkelig ser opp til. Nesten sånn var det for Sara Schwardt, et fanbrev ble sendt til Astrid Lindgren, og tenk Astrid svarte! Ikke med et standardbrev og forfatterens signatur, nei, et ordentlig brev som viste at hun hadde lest og vært interessert i hvert ord avsenderen hadde satt på arket.


I 1971 hadde ikke 12 år gamle Sara det så bra, men et lite lyspunkt i livet hennes ble brevene fra Astrid. Jeg lot meg rive med fra første side. Sara var en utrolig intelligent og skrivekyndig ungdom, det er helt utrolig at hun ikke var eldre enn 12 da hun sendte det første brevet. Astrid Lindgren prøver å være en god brevvenn og ikke minst rådgiver for Sara. Brevene gir en unik innsikt inn i hvem Astrid Lindgren var som person, og selvfølgelig hvordan Sara var på den tiden. Her er en smakebit fra et brev Astrid Lindgren skrev 15/9-1972:

Det er bare deg jeg skriver til i en slik brevveksling, alle andre får ett brev og ferdig med det. Hvorfor skriver jeg til deg , da? Jo, fordi det er noe ved deg som jeg liker, du har enh følsomhet i deg som jeg tror kanskje har fått noen bulker nå og da, men du har beholdt den. Det er typisk for deg at du tilbyr meg å slippe tvangen til å skrive til deg, det viser en omtanke ikke mange av dine jevnalderende ville komme på. Du prøver å sette deg inn i hva andre mennesker føler, og jeg liker brevene dine, rett og slett.

Astrid Lindgren er ei dame som jeg nesten ser på som å ha vært litt overjordisk og mytisk, for maken til fantastiske barnebøker altså, det finnes ikke mange mange barnebokforfattere av hennes kaliber!

Ha flott siste søndag i september 2018! Og husk, når oktober banker på døren er det Astrid Terese som er først ut med å starte oktober-smakebitene.Hvordan delta med en smakebit?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.


Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.Om bloggeren
Mari har studert samtidslitteratur for barn og unge ved Norsk Barnebokinstitutt. Hun er redaktør nubb.nu, nettsted for formidling av nordisk ungdomslitteratur og hun driver Bokblogger.no, stedet hvor du finner de fleste norske bokblogger.

8 kommentarer:

 1. Eg har akkurat lese Denne dagen, et liv, og eg har fått opp augene for Lindgren som person, ikkje "berre" som forfattar(...). Dei nemner så vidt brevvekslinga i biografien, og eg fekk veldig lyst til å lesa "Brevene dine legger jeg under madrassen" :)

  SvarSlett
 2. Tack för en intressant smakbit.

  SvarSlett
 3. Tack för smakbiten. Tänk vilken fantastisk känsla för en tolvåring att få det gensvaret!

  SvarSlett
 4. Håller med Lotten, det måste ha vara en speciell känsla. Tack för intressant smakbit!

  SvarSlett
 5. Det är spännande att lära känna en författare som en egen person med fel och brister, i glädje och sorg. Läsvärd helt klart, tack för smakbit

  SvarSlett
 6. Takk for smakebiten. Har lest krigsdagbøkene og denne står også på lista. :)

  SvarSlett
 7. Intressant! Tack för smakbiten!

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.