RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

På denne bloggen kan du lese om ungdomsbøker i alle sjangere. Jeg er ikke sponset. Her får du ærlige meninger om bøker jeg har lest.
hex hall

Ingen er ei øy

Moren gjør meg så inn i hampen forbannet.

hex hall

Tung tids tale

Noen ganger kan det som skal være en av livets gleder bli vanskeligere enn hva vi kunne evne og forestille oss.

Søk

lørdag 6. oktober 2018

100 historier - En smakebit på søndag


Heldigvis kommer det mye god litteratur om sterke kvinner og jenter om dagen, men det kommer også gode historier om gutter og menn som gjør gode ting som ikke omhandler rå styrke eller makt. 


Dagens linkefunksjon for smakebitene finner du hos Astrid Terese.

Kvinner har helt klart hatt, og har det fortsatt, vanskeligst opp gjennom historien, men det er ikke alltid det er lett å bli plassert inn i en stereotyp gutteform heller. Det føles helt supert å kunne dele både disse sterke kvinnehistoriene og de variert historie fra menns perspektiv som er å finne i 100 historier om gutter av Ben Brooks. Det er ikke om å gjøre å være den gutten som ikke gråter, den gutten som ikke får være seg selv.

Vi pleier å lese noen historier hver kveld sammen med 13-åringen, i går ble det litt sent, så da var det bare tid til en historie. Men det var ikke en hvilken som helst person gårsdagens historie handlet om, nei, det var selveste Sir David Attenborough, still going strong i en alder av 92 år. Sir David kommer faktisk ut med en ny serie nå i oktober, verdenspremière er 15.oktober og serien heter Dynasties.

Her er en liten smakebit på den korte introduksjonen om Sir David:

Sjefene var skeptiske til å la ham være på TV. Det fantes ikke mange programmer om naturen, og de var sikre på at ingen kom tilå se på dem. De syntes i tillegg at David hadde altfor store tenner, og trodde ingen ville ha lyst til å se på ham.

At det fantes noen som var fornuftig nok til å se mennesket David og gav ham muligheten til å lage TV-programmer må vi alle være glad for. Tenk hva vi kunne gått glipp av bare fordi det satt noen mennesker og hadde gjort seg opp en mening om tennene hans?!

Sjekk også gjerne smakebiten på Sir Davids nye serie:


Hvordan delta med en smakebit?

Besøk bloggen til Astrid Terese for å delta i dag =)Om bloggeren
Mari har studert samtidslitteratur for barn og unge ved Norsk Barnebokinstitutt. Hun er redaktør nubb.nu, nettsted for formidling av nordisk ungdomslitteratur og hun driver Bokblogger.no, stedet hvor du finner de fleste norske bokblogger.

1 kommentar:

  1. Såg en intervju med honom i Skavlan för någon vecka sedan. Helt otroligt vilken energi han har för att vara i den åldern.

    SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen et lite spor fra ditt besøk =)