RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Hirka, halelaus og jordblind

Fremmedfrykt er et tema som er betent, og minst like aktuelt nå som da Odinsbarn ble utgitt i 2013.

hex hall

Ingen bestialsk krim

For oss mennesker er det valgene vi tar opp igjennom et levd liv som kan føre til ondskap

Søk

lørdag 6. oktober 2018

100 historier - En smakebit på søndag


Heldigvis kommer det mye god litteratur om sterke kvinner og jenter om dagen, men det kommer også gode historier om gutter og menn som gjør gode ting som ikke omhandler rå styrke eller makt. 


Dagens linkefunksjon for smakebitene finner du hos Astrid Terese.

Kvinner har helt klart hatt, og har det fortsatt, vanskeligst opp gjennom historien, men det er ikke alltid det er lett å bli plassert inn i en stereotyp gutteform heller. Det føles helt supert å kunne dele både disse sterke kvinnehistoriene og de variert historie fra menns perspektiv som er å finne i 100 historier om gutter av Ben Brooks. Det er ikke om å gjøre å være den gutten som ikke gråter, den gutten som ikke får være seg selv.

Vi pleier å lese noen historier hver kveld sammen med 13-åringen, i går ble det litt sent, så da var det bare tid til en historie. Men det var ikke en hvilken som helst person gårsdagens historie handlet om, nei, det var selveste Sir David Attenborough, still going strong i en alder av 92 år. Sir David kommer faktisk ut med en ny serie nå i oktober, verdenspremière er 15.oktober og serien heter Dynasties.

Her er en liten smakebit på den korte introduksjonen om Sir David:

Sjefene var skeptiske til å la ham være på TV. Det fantes ikke mange programmer om naturen, og de var sikre på at ingen kom tilå se på dem. De syntes i tillegg at David hadde altfor store tenner, og trodde ingen ville ha lyst til å se på ham.

At det fantes noen som var fornuftig nok til å se mennesket David og gav ham muligheten til å lage TV-programmer må vi alle være glad for. Tenk hva vi kunne gått glipp av bare fordi det satt noen mennesker og hadde gjort seg opp en mening om tennene hans?!

Sjekk også gjerne smakebiten på Sir Davids nye serie:


Hvordan delta med en smakebit?

Besøk bloggen til Astrid Terese for å delta i dag =)Om bloggeren
Mari har studert samtidslitteratur for barn og unge ved Norsk Barnebokinstitutt. Hun er redaktør nubb.nu, nettsted for formidling av nordisk ungdomslitteratur og hun driver Bokblogger.no, stedet hvor du finner de fleste norske bokblogger.

1 kommentar:

  1. Såg en intervju med honom i Skavlan för någon vecka sedan. Helt otroligt vilken energi han har för att vara i den åldern.

    SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.