RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Hirka, halelaus og jordblind

Fremmedfrykt er et tema som er betent, og minst like aktuelt nå som da Odinsbarn ble utgitt i 2013.

hex hall

Ingen bestialsk krim

For oss mennesker er det valgene vi tar opp igjennom et levd liv som kan føre til ondskap

Søk

søndag 14. oktober 2018

Svensk litteratur søndag - En smakebit på søndag


Det går i svensk litteratur hos oss om dagen, ikke bare leser jeg en bok av en svensk forfatter selv, men jeg leser også en høyt for 2.klassingen vår. Sammen leser vi Frida Nilssons Hedvig er skolejente. Boken har kommet i ny drakt i år, men har også tidligere vært utgitt i Norge.


Dagens linkefunksjon for smakebitene finner du lenger ned i dette blogginnlegget.

Hedvig er ei morsom og tøff jente som bor i ute i hutiheita og som akkurat har begynt i 1.klasse. Det er mye gjenkjennelig for datteren min, som jo nesten nettopp gikk i 1.klasse selv, og vi koser oss når vi får være med på Hedvigs eventyr. I dag fikk hun for eksempel klippet piggsveis, og i går hadde hun såpe på drikkeflasken til en klassekamerat. Heldigvis er det sånn at Hedvig nok skjønner godt når hun har gått over streken, og det er ikke fritt for at hun får litt vondt i magen når hun skjønner at det ikke var så lurt å ha noe som ikke var spiselig i en drikkeflaske.

I situasjonen sitatet er hentet fra skal Hedvig og familien få besøk av besteforeldrene, og gjett om Hedvig gleder seg til dagens middag da!
Hedvig kan knapt tro sine egne ører. Sa han boller? De skal få boller til middag! Tenk, pappa som nesten aldri vil spise boller eller kaker. Når Hedvig og mamma spiser, pleier han å løpe ut i vedskjulet for å slippe.
"Kjempebra, pappa!" roser hun.

De fleste voksne vil nok ganske riktig gjette at bollene som blir servert ikke er helt sånn som de Hedvig har sett for seg ;) Så langt har vi lest 42 sider, og vi gleder oss til hvert eneste kapittel.

Har du lest noen av bøkene om Hedvig kanskje?
Hvordan delta med en smakebit?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.


Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.Om bloggeren
Mari har studert samtidslitteratur for barn og unge ved Norsk Barnebokinstitutt. Hun er redaktør nubb.nu, nettsted for formidling av nordisk ungdomslitteratur og hun driver Bokblogger.no, stedet hvor du finner de fleste norske bokblogger.

10 kommentarer:

 1. Tack för smakbiten. Boken känner jag inte till sen innan.

  SvarSlett
 2. Det er som jeg tror jeg har lest om Hedvig. Men jeg klarer ikke helt se boken for meg �� Det coveret som er på den nå var helt nydelig! Ha en riktig fin søndag!

  SvarSlett
 3. Känner inte igen dessa böcker, men Hedvig verkar som en härlig tjej.

  SvarSlett
 4. Jag saknar nästan tiden med yngre barn när jag får sådana här boktips :) Det verkar vara en mysig bok, och omslaget var både fint och lockande.

  SvarSlett
 5. Känner till författaren och böckerna, inte läst så mycket men har bläddrat lite i dem. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 6. Takk for smakebiten. Kjenner ikke bøkene, men de er kanskje noe for leserne mine. Må se om jeg handle inn om bibliotekssentralen har :)

  SvarSlett
 7. Disse har jeg ikke lest, men de virker ok og hvis hvis jeg hadde barn i den alderen kunne jeg tenkt meg å lese for dem :)

  SvarSlett
 8. Verkar som en mysig barnbok. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 9. Tack för smakbiten - kul att ni läser svenskt :-)

  SvarSlett
 10. Tack för smakbiten. Kände inte till boken.

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.