RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Nakenbilder på avveie

En snap i forelskelsens rus, en person som ikke var til å stole på. Et liv som blir endret.

hex hall

Ikke alle må ha barn

Hvorfor skal alle mene noe om andres valg om å få barn eller ikke?

Søk

søndag 3. mars 2019

En ufødt datter - en smakebit på søndag


De norske bokbloggerne har talt, og hvilke bøker som er blant de aller beste fra bokåret 2018 kan du lese og se her. Nå skal de aller beste titlene blant favorittene kåres, og jeg er i gang med sakprosakategorien og Anne Bitschs bok BREV TIL EN UFØDT DATTER. Om frihet, sex og søsterskap.


Dagens linkefunksjon for smakebitene finner du lenger ned i dette blogginnlegget. Neste uke er det Astrid Terese som er vert for smakebitene.

Forfatter og forsker Anne Bitsch har nylig gjort en doktorgradsavhandling basert på hvordan voldtektssaker behandles i det norske rettssystemet. Selv skriver hun om dette i boken, at hun blir preget av det hun opplever i rettsaler i ulike saker, hvordan offeret har det. Nettopp en bedring for disse kvinnene som har opplevd noe grusomt ligger kanskje bak denne bokutgivelsen? En ting er iallfall klart, at når man ser etter i samfunn som liker å se på seg selv som moderne og veldig likestilt, ja så finnes det områder hvor vi slettes ikke er det enda. Noen ganger tenker vi kanskje bare rett og slett ikke over det, før du selv eller noen du kjenner står i en situasjon eller opplever noe hvor det helt tydelig er en ulempe at man er kvinne. Det er mye jeg tenker det er viktig at vi tenker over, at vi får et litt annet perspektiv på ting enn akkurat det hver og en av oss opplever i vår hverdag, stikker vi hodet ut vår agen fuglekasse så vil vi se at det fortsatt er ting som kan jobbes med også i Norge. Her er en liten smakbit fra boken:

Kjære Emma, dette brevet er født av et ønske om endring og håp. Et ønske om at vi som ga dere livet, etterlater en verden som er bedre enn den dere ble født inn i. Et håp om at menneskene skal bli friere og sterkere, sammen.

Har du lest noen av titlene som er nominert til den norske bokbloggerprisen? Har du en favoritt kanskje? Selv har jeg lest tre stykker, det er de tre bøkene som er nominert som bloggernes favoritter i kategorien barn- og ungdom.

Hva skal du lese i dag?

Inlinkz Link Party

Hvordan delta med en smakebit?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.


Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.


Om bloggeren
Mari har studert samtidslitteratur for barn og unge ved Norsk Barnebokinstitutt og brenner for god litteratur for barn og unge.

8 kommentarer:

 1. http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/03/skorda-storm-av-charlotte-al-khalili.html

  SvarSlett
 2. det verkar vara en viktig bok som jag skulle kunna tänka mig att läsa. tack för smakebiten!

  SvarSlett
 3. Tack för smakbiten. Låter som en stark bok.
  Önskar f.ö. att det fanns ett svenskt pris av motsvarande sort som den här ni har.

  SvarSlett
 4. Låter som en bok som väcker många tankar och känslor. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 5. EN bok som jag inte hört talas om tidigare. Men den verkar intressant. Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 6. Tack för smakbiten. Den här boken har jag inte hört talas om tidigare.

  SvarSlett
 7. Tack för smakbiten! Verkar som en riktigt intressant bok.

  SvarSlett
 8. Det høres ut som en skikkelig tøff bok. Den er ikke innenfor det jeg vanligvis leser, men jeg må nok lese den når den står på kortlisten. Ha en riktig fin søndagskveld!

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.