RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

søndag 9. juni 2019

Dette er ikke oss - En smakebit på søndag

Fredag leste jeg ferdig Dette er ikke oss av debutant Neda Alaei. Selv om jeg er ferdig med boken, så er det den jeg vil dele litt med dere av i dag.


Dagens linkefunksjon for smakebitene finner du lenger ned i dette blogginnlegget. Neste uke er det Astrid Terese som er vert for smakebitene.


Dette er ikke oss

Boken som fikk meg til å skrive min første kanskje skikkelige omtale på Instagram(se bildet i Instagram-feeden min på høyre side i bloggen for å lese den). En av årets norske ungdomsbøker, skrevet av debutant Neda Alaei. Kort fortalt handler boken om en ung jente som opplever omsorgssvikt, og hvordan hun forsøker å balansere på livets line uten å falle av, det gjelder å holde balansen, sørge for at alle andre er fornøyde.

Historien er sterk, men på samme tid stillferdig. God og viktig bok, tenk om den kan treffe et ungt menneske som er i en lignende situasjon? Det er en historie som viser at det finnes mennesker som bryr seg, og at ungdom skal få lov til å være ungdom, de er enda ikke voksne og har behov for kjærlighet, omsorg og grenser. Her er sitatet som nok er opphavet til bokens tittel:Hekta på krim

Noen bokelskere er nattdyr, slik som jeg er av og til. Da er det ofte mange er tidlig ute med smakebitene sine, og jeg forsøker å legge de ut sånn rundt midnatt søndag. I dag derimot ble jeg sittende foran TV-en litt lenger enn vanlig. Vi er nemlig hekta på en ny serie, basert på bøker så klart, nærmere bestemt serien Bosch. Serien er basert på krimbøkene til Michael Connelley som har politietterforskeren Harry Bosch i hovedrollen. Forfatteren har lest litt av før, men da en spinoff-serie fra bøkene om Bosch(hvis den kan kalles det?). Lenge hadde jeg en bok liggende, den endelige motivasjonen til å lese boken fikk jeg selvsagt av en annen bokblogger og ihuga Connelly fan :) Krimserie basert på bokserie er altså en godkjent unnskyldning for å være både sent ute og sent oppe.
You are invited to the Inlinkz link party!
Click here to enterØnsker dere alle en fortsatt god pinsehelg!Hvordan delta med en smakebit?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.


Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.


Om bloggeren
Mari har studert samtidslitteratur for barn og unge ved Norsk Barnebokinstitutt og brenner for god litteratur for barn og unge.

8 kommentarer:

 1. Låter som en stark ungdomsbok och viktig. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 2. Låter som en stark och bra bok. Tack för tipset.

  SvarSlett
 3. Ah, den serien vil jeg også se :-) Jeg liker bøkene hans. Smakebiten din var sterk i dag så jeg setter boken på leselisten.
  Takk for tips og ha en riktig fin pinsesøndag!

  SvarSlett
 4. Tack så mycket för tipset.
  Önskar dig en fortsatt fin söndag.

  SvarSlett
 5. Bra ungdomsböcker är bra böcker också för vuxna. Tack för smakbit

  SvarSlett
 6. Takk for smakebiten, denne boka har jeg hørt mye fint om!

  SvarSlett
 7. Tack för både bok- och TV-serietips.

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.