RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

søndag 1. september 2019

Svart lego - En smakebit på søndag


Forfatter Kristin Storrusten er kanskje et kjent navn for mange norske bokbloggere? Storrusten har nemlig vært bokblogger på Bokmerker, "Svart lego" er hennes fjerde bokutgivelse, hvis jeg ikke tar helt feil.


Dagens linkefunksjon for smakebitene finner du lenger ned i dette blogginnlegget. Neste uke er det Astrid Terese som er vert for smakebitene.

Kristin Storrustens utgivelser så langt kan vel sies å ha vært variert, iallfall når det gjelder sjangere. Det har ikke gått mer enn to år siden hun debuterte, da var det diktboken Barsel som kom ut. Siden den gang har det blitt en fagbok i litteraturfomidling, Svart lego som jeg nå leser som er for barn/voksne og sist men ikke minst sakprosaboken, som jeg tror er i tegneserieformat(og som jeg SKAL lese), Feltnotater fra småbarnslivet. Så nå som du vet litt om forfatteren, så skal du få en smakebit fra boken jeg nå holder på med:


Johanne ser rett ut i luften. Selv om hun er nesten like gammel som meg og kunne vært vanlig, så er hun ikke det. Hun smiler ikke når man skal gjøre det. Hun skriker når man ikke skal gjøre det. Hun er mye mer og mye mindre av alt hun ikke burde og burde. Nå oppfører hun seg som om oaooa og jeg ikke er der.

Beskrivelsen av Johanne kommer fra storebroren hennes, Thomas, på snart 11 år. Det er ikke så lett å være ham alltid, med alle hensyn som skal tas med to søsken som på hver sin måte har litt spesielle behov og krever mye av familien. Det kan nok være fort gjort å "overse" den som tilsynelatende klarer seg så fint på egenhånd, men alle har et behov for å bli sett, også Thomas. Så får vi se hvordan historien utvikler seg videre.


Har du tenkt over at det er 1.september i dag? Nå ønsker vi høsten velkommen med alt den byr på. Kanskje særlige lune innekvelder med en god bok?You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


Hvordan delta med en smakebit?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.


Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.


Om bloggeren
Mari har studert samtidslitteratur for barn og unge ved Norsk Barnebokinstitutt og brenner for god litteratur for barn og unge.

11 kommentarer:

 1. tack för smakbiten, inte lätt att vara storebror om syskonen kräver mer så att man blir nästan bortglömd.

  SvarSlett
 2. Jeg visste ikke at Storrusten har skrevet så mange bøker, selv leste jeg bare Barsel, som jeg likte godt. Takk for smakebit, og riktig god søndag!

  SvarSlett
 3. Som Tine har jeg bare lest Barsel, men jeg har Les meg (som er fagboken i litteraturformidling): Jeg har bare kikket i den. Men det er en bok jeg skal lese :-)
  som vanlig kommer høsten lenge før man er klar for den. Men jeg tror det er de varme dagene vi nettopp har hatt som snur opp og ned på følelsene våre dette året. Jeg er glad i høsten med stormer og regn, kanskje mest fordi jeg får lest så mye mer da :-) Ha en riktig fin søndag, Mari!

  SvarSlett
 4. Ja september är redan här, tiden går fort. Hoppas på en bra månad. Tack för smakbiten och ha en bra söndag!

  SvarSlett
 5. Det är nog inte alltid så lätt att bli storasyskon. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 6. Jag har inga syskon och har därför en dimension mindre i livet. Men jag har sett mycket av syskonrivalitet bland mina vänner. Tack för smakbit, ha en härlig början på hösten, den är min favoritårstid!

  SvarSlett
 7. September lär i varje fall komma med svalare väder, välkomnar det, är ingen vän av högsommarvärme. ;)

  Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 8. Ja, nu är sommarmånaderna över. Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 9. Syskonrelationer gillar jag att läsa om, tack för smakbiten.

  SvarSlett
 10. Takk for smakebiten! Søsken til de som har utfordringer, kommer ofte i klem. Viktig å huske dem!

  SvarSlett
 11. Tack för smakbiten, låter som en intressant bok. Min mor växte upp med tre syskon med funktionshinder så jag har funderat en hel del på det där...

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.