RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Nakenbilder på avveie

En snap i forelskelsens rus, en person som ikke var til å stole på. Et liv som blir endret.

hex hall

Ikke alle må ha barn

Hvorfor skal alle mene noe om andres valg om å få barn eller ikke?

Søk

søndag 18. august 2019

Dikt i natten - En smakebit på søndag


Tanken om å lese et dikt hver kveld året gjennom, ja, det lot jeg meg friste av. Så for litt siden kjøpte jeg meg boken A poem for every night of the year.


Dagens linkefunksjon for smakebitene finner du lenger ned i dette blogginnlegget. Neste uke er det Astrid Terese som er vert for smakebitene.

Jeg leser ikke i boken hver eneste kveld, kun de dagene jeg føler for det. Derfor vil nok denne boken gi meg nye dikt i en lenger periode enn ett år. Jeg bare blar opp på datoen jeg er på den kvelden diktleselysten kommer over meg, så leser jeg diktet som står der. Dette er en slik kveld, og du skal få en liten smakebit av nattens dikt. Kanskje du kjenner igjen forfatteren?

Life's but a walking shadow, a poor player,
That struts and frets his hour upon the stage,
And then is heard no more. It is a tale
Told by an idiot, full of sound and fury,
Signifying nothing.


You are invited to the Inlinkz link party!
Click here to enterMannen bak diktet er ingen andre enn selveste William Shakespeare, og diktet er fra Macbeth. Jeg har faktisk aldri lest noen av Shakespeares verker, men kjenner på meg at det må jeg en eller annen gang. Hvis du har lest noe av Shakespeare, hvor vil du anbefale en nybegynner å starte?Hvordan delta med en smakebit?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.


Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.


Om bloggeren
Mari har studert samtidslitteratur for barn og unge ved Norsk Barnebokinstitutt og brenner for god litteratur for barn og unge.

9 kommentarer:

 1. den boken blev jag riktigt sugen på. en underbar ide! jag vill ha både dag - och nattboken. tack för den fina smakebiten!

  SvarSlett
 2. For en fin bok, glimrende å ha for å få mer dikt i hverdagen. Jeg tippet Shakespeare, og ble glad for å ha truffet, men burde tenkt Macbeth siden jeg kjenner stykket så godt. Prøver meg med en smakebit i dag jeg også, ha en strålende søndag Mari!

  SvarSlett
 3. Ser ut att vara en väldigt fin bok! Tack för smakbiten och ha en bra söndag!

  SvarSlett
 4. En dikt var kväll låter riktigt trevligt. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 5. Det var en meget fristende ide! Jeg har også lyst til å lese dikt om kvelden, så den boken havner på listen over bøker jeg skal se etter :-) (eller rettere sagt ønskelisten på The Book Depository)
  Ha en riktig fin søndag!

  SvarSlett
 6. Vacker tanke att läsa en dikt varje kväll under ett helt år. :)

  SvarSlett
 7. Vilken fin bok. Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 8. Vilken fiffig idé! Den ska jag ta till mig, att läsa en dikt om dagen! Shakespeare har jag inte läst så jag kan inte tipsa dig. Men jag måste ännu säga att lyrikboken var otroligt vacker, man får verkligen lust att bläddra i den! Tack för smakbit

  SvarSlett
 9. Åh vilken fin bok! Den skulle jag gärna ha. Jag borde läsa mer lyrik.

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.