RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Nakenbilder på avveie

En snap i forelskelsens rus, en person som ikke var til å stole på. Et liv som blir endret.

hex hall

Ikke alle må ha barn

Hvorfor skal alle mene noe om andres valg om å få barn eller ikke?

Søk

søndag 4. august 2019

Så mye hadde jeg - En smakebit på søndag

Av og til finner du bøker som bare klaffer helt med din smak. Akkurat nå føler jeg at "Så mye hadde jeg" av Trude Marstein er en slik bok for meg. Fra første setning var jeg hektet.


Dagens linkefunksjon for smakebitene finner du lenger ned i dette blogginnlegget. Neste uke er det Astrid Terese som er vert for smakebitene.


Det er noe med språket til forfatter Trude Marstein som trollbinder meg. Hver setning føles relevant og interessant til tross for sin hverdagslige historie. Marstein er flink til å vise ting, show, don't tell er åpenbart noe hun har tatt til hjertet. Historien handler om en kvinnes liv fra tenårene og ut i voksenlivet, ikke noe spesielt banebrytende tema i seg selv kanskje, men når en forfatter likevel gjør det på en så god måte at leseren blir interessert at det er et tegn på godt håndtverk.

Boken hører jeg på lydbok som jeg har kjøpt fra Lydbokforlaget. Innleser er Charlotte Frogner, hun gjør en strålende jobb og er en meget behagelig innleser å lytte til. Så langt har jeg lyttet til fire av 18 timer, jeg gleder meg til resten! Har du lest boken?

Det er stikkende lys i hagen, bærbusker som glitrer og henger, rips, solbær og den lange hekken med bringebær, det går så ulidelig sakte å plukke, i dag orker jeg ikke, jeg plukket en full bøtte med bringebær i går, men pappa sa: «Den der er ikke full, Monika."


You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Hvordan delta med en smakebit?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.


Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.


Om bloggeren
Mari har studert samtidslitteratur for barn og unge ved Norsk Barnebokinstitutt og brenner for god litteratur for barn og unge.

10 kommentarer:

 1. den kommer visst på svenska i höst. låter intressant. tack för smakebiten!

  SvarSlett
 2. Fantastiskt bokomslag! Låter som något jag skulle gilla.

  SvarSlett
 3. Trude Marstein är nytt namn för mig, ha en fin söndag.

  SvarSlett
 4. Marsteins roman er kjempegod, og den ble samlest ift Bokbloggerprisen i juli, men jeg forlenger ut august pga ferie. Har hørt mye bra om lydbokversjon. Leste papirboka to ganger, veldig bra.

  SvarSlett
 5. Den låter väldigt intressant, och vilket fint omslag! Tack för smakbiten och ha en fin söndag!

  SvarSlett
 6. Tack för fin smakbit! Blir nyfiken på boken, vackert omslag också.

  SvarSlett
 7. Det var så länge sedan jag var tonåring och ung kvinna så jag kanske skulle behöva en påminnelse, "ler", kanske kommer den på svenska. Ha en fin söndag, tack för smakbit

  SvarSlett
 8. Härligt när man hittar en så bra bok. Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 9. Det är en härlig känsla det där!

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.