RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Nakenbilder på avveie

En snap i forelskelsens rus, en person som ikke var til å stole på. Et liv som blir endret.

hex hall

Ikke alle må ha barn

Hvorfor skal alle mene noe om andres valg om å få barn eller ikke?

Søk

søndag 21. juli 2019

Kometen kommer - En smakebit på søndag

Når jeg jobber med noe for meg selv om dagen så reiser jeg til Finland, eller skal vi si til Mummidalen. Det er så fint å få bli kjent med Mummitrollet og vennene hans på ordentlig, jeg er generasjon Mummi-tegnefilm, og har aldri før lest bøkene.
Dagens linkefunksjon for smakebitene finner du lenger ned i dette blogginnlegget. Neste uke er det Astrid Terese som er vert for smakebitene.

I fjor sommer var vi på den fantastiske utstillingen "En reise til Mmummidalen" på Hadeland Glassverk. Jeg har alltid likt Mummitrollet, men har aldri lest bøkene. Nå føler jeg at jeg har fått litt mer interessant bakgrunnsstoff både om bøkene og ikke minst Tove Jansson som forfatter, og det ga meg lyst til å endelig lese bøkene. Muligens begynte jeg i feil ende, for jeg har lyttet til lydboken "Sent i november" først, og nå hører jeg da altså på "Kometen kommer". Lydbøkene leses godt og med fin innlevelse av skuespiller Nils Ole Oftebro. Her er en smakebit:


Sniff holdt pusten. En hule, av den sorten som du bare finner en eneste gang i ditt liv, eller kanskje aldri. Den hadde fint sandgulv og glatte mørke vegger. Oppe i taket var det et blått himmelvindu. Sanden var varm av solen. Han krøp inn og la seg på magen i solstripen og tenkte, her vil jeg bo så lenge jeg lever. Jeg skal sette opp noen små hyller og lage meg en soveplass i sanden og tenne et stearinlys om kvelden. Hva vil mummitrollet si.
Jeg mener bestemt jeg har kjøpt den store boken om Mummitrollet på et loppemarked, nå gjelder det å finne den fram igjen fra glemselen, så enn så lenge nyter jeg lydbøkene.

Har du lest historiene fra Mummidalen?

You are invited to the Inlinkz link party!
Click here to enter
Hvordan delta med en smakebit?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.


Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.


Om bloggeren
Mari har studert samtidslitteratur for barn og unge ved Norsk Barnebokinstitutt og brenner for god litteratur for barn og unge.

13 kommentarer:

 1. Tove Janssons böcker passar bra som sommarläsning. Jag brukar läsa Sommarboken

  SvarSlett
 2. Jag läser gärna om Tove Janssons böcker på sommaren, och jag läste faktiskt Kometen kommer för någon dag sedan.

  SvarSlett
 3. Eg er og generasjon Mummi-teiknefilm, og las alle bøkene i rekkefølge for nokon år siden.

  SvarSlett
 4. Jag skulle gärna vilja resa till Mumindalen.
  Har läst en del böcker om Mumintrollen genom åren, men de är rött dystra tycker jag.
  Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 5. Jeg liker Mummi! Sønnen min er samme generasjon som deg, så jeg fikk med meg mange tegneserier da han var liten. Jeg leste også bøkene for han, slik jeg har gjort det for barnebarnet mitt. Det er fint med historien en også liker selv :-) Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 6. Gillar Muminfamiljen men länge sen jag läste om dem. Tack för smakbiten. Ha en fin söndag!

  SvarSlett
 7. kometen har jag även som animerad film, trevlig söndag.

  SvarSlett
 8. Hej, jag som kommer från Mumin-landet har växt upp med berättelserna, både som böcker och filmer. Men, som vuxen har jag inte läst dem, däremot har jag läst annat av Tove Jansson för att förstå att hon inte bara är synonym med Muminfamiljen. Tack för smakbit, ha en skön söndag

  SvarSlett
 9. Jag har nog läst de flesta Muminböckerna. Trollvinter är helt fantastisk. Jag läser den varje vinter när snön kommer. Jag borde börja läsa om de andra också. Serien har jag dock aldrig riktigt gillat.

  SvarSlett
 10. Tror det där var en titel jag läste som barn, inte läst något av Tove Jansson i vuxen ålder. Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 11. Tack för smakbiten. Många i min generation som älskar Mumin men jag har aldrig gillat böckerna... Tyckte en del av karaktärerna var obehagliga, och de passade mig inte som barn.

  SvarSlett
 12. Jag har läst några Muminböcker men mest sett de tecknade filmerna som gick på tv. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 13. Mummi er herlig! Jeg kjøpte "Mummidalens verden", en samlebok som også inneholder fakta om serien og forfatteren. Anbefales for fans :)

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.