RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Nakenbilder på avveie

En snap i forelskelsens rus, en person som ikke var til å stole på. Et liv som blir endret.

hex hall

Ikke alle må ha barn

Hvorfor skal alle mene noe om andres valg om å få barn eller ikke?

Søk

søndag 21. juni 2020

Slay - En smakebit på søndag

I natt tordnet det litt her, så smakebitene ble utsatt. Her nappes alle støpsler ut når tordenværet er her, ingenting er så kjedelig som at noe blir ødelagt av et lynnedslag i nærheten. Jeg er i gang med ny bok, det er lydbokversjonen av Brittney Morris' Slay.Boken handler om 17 år gamle Kiera som har utviklet spiller Slay, et spill som spilles av hundretusener av fargede gamere over hele verdene. Temaet i boken knytter seg opp mot mitt forrige innlegg da jeg hadde smakebitene. Det er så mye jeg har sluppet å tenke på gjennom livet så langt, ting som bare er naturlig og trygt for meg. Så jeg forsøker å opplyse meg litt, det kan jo gjøres både gjennom fakta og fiksjon. Denne søndagen ser du kanskje at ikke er helt vanlig her på bloggen. Heldige meg som har en plattform jeg kan bruke til hva jeg vil. I dag blir det noe litt annet enn det vanlige litteratursnakket. Hvis du ønsker så les videre, hvis ikke kan du selvsagt bare legge inn smakebiten din som vanlig.

I want you to imagine for a minute,” she begins. “I know it’s going to be hard for both of you, but just imagine—that literally nothing was made for you. Your parents were denied a house because of their skin color, your grandparents were sprayed with fire hoses and ripped apart by dogs in the streets, your great-grandparents were housemaids and mammies and barely paid entertainers, and your great-great-grandparents were slaves. Every movie in your life is majority Black, all the characters in your favorite books have been cast darker in the movie adaptation for no reason, and every mistake you make is because of your skin color and because of “your background” and because of the music you listen to. You are the only white kids at a school of five hundred Blacks, and every Black person at that school asks you to weigh in on what it’s like to be white, or what white people think about this or that. It’s not fun.
Blogger har nå gått over til et helt nytt oppsett, et jeg ikke skjønner. Og i dag forstod jeg rett og slett ikke hvordan jeg skulle få lagt inn omslagbildet på boka jeg holder på med. Hjelp! Er det noen som har funnet ut av det. I tillegg får jeg bare redigert i HTML-visning. Det må være et eller annet jeg ikke forstår her. Hvis du har tips, så rop ut til meg!

Ønsker alle en riktig god søndag :)

Neste uke er smakebitene hos  Astrid Terese .

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enterHvordan delta med en smakebit?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.


Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.

Om bloggeren
Mitt navn er Mari. Jeg er en dame i siste halvdel av 30-årene. Har studert samtidslitteratur for barn og unge ved Norsk Barnebokinstitutt. Tidligere redaktør nubb.nu, nettsted for formidling av nordisk ungdomslitteratur og hun driver Bokblogger.no. Du kan lese mer om meg i fanen "Kontakt/Hvem er jeg?"

15 kommentarer:

 1. Jag förstår absolut ingenting av bloggers nya gränssnitt så jag använder än så länge det gamla. Och bävar lite gör slutet av juni när det gamla försvinner. Jag försökte använda det nya ett kort tag, men ingenting fungerade. Vi är inte ensamma om att inte förstå, har hört många klaga. Hoppas det löser sig 😮

  SvarSlett
 2. God søndag, Mari
  Jeg har ikke blogger, så jeg an dessverre ikke hjelpe deg. Det er irriterende når en oppdatering gjør ting uforståelige. Jeg opplevde det med ett av add-on programmene jeg bruker på bloggen min. Det tok lang tid før jeg klarte å løse det. Så jeg håper det går raskt for deg :-)
  Det var en interessant smakebit. Mange ganger får en bedre frem poeng når en snur opp ned på ting. Å tenke seg at en er den eneste hvite blir et spennende tankeeksperiment.

  SvarSlett
 3. Jag kände inte till den, men det låter som en bok som ger många tankeställare. Det är alltid bra att tänka sig ombytta roller. /Annette

  https://justnujusthar.com/

  SvarSlett
 4. Tack för smakbiten! den ska jag kolla upp!

  SvarSlett
 5. Godt å være føre var når det gjelder lyn, og jeg kan ikke si annet enn HJELP! når det gjeler Bloggers nye stil. Jeg prøvde meg men gikk raskt tilbake til det gamle, spent på hva som skjer når vi ikke har den muligheten lengre.
  Spennende bokvalg du gjør om dagen, alltid godt å lese seg opp på ting, spesielt egen opplysning :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Tine! Nå så jeg nederst at jeg kunne gå tilbake til den gamle versjonen, da fikk jeg lagt inn bildet :D Hurra! Så får jeg forske videre på den nye versjonen.

   Slett
 6. Tack för smakbiten. Nyttigt med perspektivskiften. Hoppas det löser sig med interfacet, och ha en fin söndag 🙂

  SvarSlett
 7. Vi behöver alla utmaningar i olika former. Att se saker ur nya perspektiv är en sådan utmaning. Vi som tycker om att läsa har förmånen att upptäcka mycket och lära oss mycket. Tack för smak

  SvarSlett
 8. okänd bok för mig. men den verkar intressant. Blogger utmanar. ändrar sig fram och tillbaka. tycker att det nya är jobbigt

  SvarSlett
 9. Ny bok för mig, låter intressant. Wordpress brukar också hålla på och göra ändringar, en del är inte helt lyckade. Hoppas det går bra. Ha en fin söndag!

  SvarSlett
 10. Tack för smakbiten och tipset. Bra med litteratur som breddar och får en att tänka nytt.
  Har inte blogger, men känner igen frustrationen...

  SvarSlett
 11. Tack för smakbiten. Den låter läsvärd.

  SvarSlett
 12. Interessant smakebit!
  Jeg kan dessverre ikke komme med tips ang blogger, jeg har ennå ikke gjort noe med min egen. Men skjønner jo at det må til...
  Ønsker deg en strålende sommer!

  SvarSlett
 13. Tack för smakbiten!

  (Verkar än så länge som en knepig omställning vad gäller blogger, men det är väl så småningom bara att försöka anpassa sig till det nya. En del bra grejer försvinner känns det som.)

  SvarSlett
 14. Kände inte till den boken. Tack för smakbiten.

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.