RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

På denne bloggen kan du lese om ungdomsbøker i alle sjangere. Jeg er ikke sponset. Her får du ærlige meninger om bøker jeg har lest.
hex hall

Ingen er ei øy

Moren gjør meg så inn i hampen forbannet.

hex hall

Tung tids tale

Noen ganger kan det som skal være en av livets gleder bli vanskeligere enn hva vi kunne evne og forestille oss.

Søk

torsdag 24. juli 2008

Motebloggere - "bruk og kast"?

Jeg må si jeg lar meg sjokkere over mange motebloggeres handlegalskap. Enkelte har også uttalt at de helst ikke bruker plaggene sine mer enn èn gang. Jeg har ikke noe i mot shopping, men enkelte ganger lurer jeg på om man faktisk har bruk for så mye klær? Det er jo lov til å tenke litt før man handler. Må man virkelig ha flere nye plagg i uken? Tenk på alt vi påfører kloden vår med alt vårt unødvendige forbruk...

Jeg syntes det er morsomt å lese moteblogger, men jeg syntes det er litt trist med så mye sløseri.Bloggene blir ikke noe dårligere om det er et collage med plagg man syntes er flotte enn om klærne faktisk er på bloggerens kropp.

Vi lever i en verden full av fattigdom, sult, nød og store miljøproblemer. Tenk om de som har råd til å bruke så mye penger på materielle goder hadde brukt litt mindre tid og penger på slikt og gitt litt mer til veldedige formål. Tenk hvor mange mennesker man faktisk kunne hjulpet.

13 kommentarer:

 1. Vi er helt enige. Vi leser ganske mange moteblogger, og blir litt oppgitte av at det virker som om alle har nye klær hver eneste dag.

  SvarSlett
 2. Bruke et plagg bare én gang? Skummelt å tenke på at enkelte kan holde på sånn, synes jeg. Snakk om sløsing med penger.
  Jeg har mange plagg som jeg har brukt i åresvis :)
  De fleste synes vel det føles fint med nye klær man liker, men det er jo faktisk lov å ha andre interesser her i livet enn klær og utseende..

  SvarSlett
 3. Det er jo derfor de har konkurranser hele tiden vettu. Mer trafikk på siden, og kvitt en haug med "ubrukelige" plagg.

  SvarSlett
 4. Jeg vil gå lenger enn det. Bare det at det finnes en moteindustri er ille, svært ille i seg selv. Motebloggerne er bare en liten faktor der.

  SvarSlett
 5. Hei.

  Det finnes faktisk en moteblogg med omtanke for miljøet:

  green-hunter.blogspot.com

  SvarSlett
 6. Takk for tipset, jeg burde kanskje nevnt det iom. at jeg faktisk leser litt i den bloggen avog til :)

  Nå får kanskje flere med seg at det finnes alternativer.

  Men om moten er "grønn" eller ikke så er jo det aller beste og ikke drive med overforbruk.

  SvarSlett
 7. Overforbruk er en uting. Ingen tvil!

  Green hunter har en helt annen type moteblogg enn Blondinbella-wanna-be-ene. Hun har jo hele vegen valgt å fokusere på gjenbruk og økologiske alternativer, så hun fortjener rosende omtale.

  Ellers så er det sikkert god sjans for at en del av motebloggerne tar bilder av seg i klær de returnerer til butikkene. De kan da umulig være laget av penger heller disse jentene (men hva vet jeg, jeg leser dem ikke).

  SvarSlett
 8. Jeg hadde vært fullstendig enig med deg om jeg faktisk hadde sett noen bloggere bruke et plag en gang og KASTE den. Folk som bruker ett plagg og gir/selger det videre (og da er det gjerne ting som kan kun brukes en gang, som selskapskjoler og lignende, eller ting som ikke helt passer mer) er noe helt annet enn folk som kaster splitternye cavallikjoler i søpla, noe som du hinter til at motebloggere gjør her.. Ellers så vil jeg bare si at hvordan folk bruker deres egne ærligtjente penger er vel først og fremst dems eget sak.

  SvarSlett
 9. Niks, det er slett ikke folks egen sak hva de bruker pengene sine på. Jeg kan tenke meg mange områder det slett ikke er det. Å støtte en naturødeleggende moteindustri er definitivt en av dem.

  SvarSlett
 10. Candy: Jeg snakker ikke om selskapskjoler, jeg snakker om personer som ikke kan bruke samme topp eller bukse flere ganger. Det er IKKE normalt i mine øyne.

  Personer som kjøper nye klær flere ganger i uken kan umulig tenke mye på miljøet.. Og jeg har skrevet "bruk og kast" jeg skriver da virkelig ingenting om at klærne havner i søpla? Jeg skjønner av ditt siste blogg innlegg at du tar dette personlig :) Deg om det. Om noen får dårlig samvittighet kan jeg leve med det. Det har ingenting med jantelov og misunnelse å gjøre, om det er det du tror så har du virkelig misforstått.

  Og om du leser setningen min om veldedige formål vil du se at det står "itt litt mer til veldedige formål".

  Jeg vil gjerne vite hvor jeg har skrevet at motebloggere er lite intelligente?

  SvarSlett
 11. Det er rimelig unormalt å bare kunne bruke et plagg en gang ja. Da manlger vedkommende i såfall kreative evner. Man kan jo mikse og trikse og bruke ett plagg til flere forskjellige antrekk. Himmel så oppgitt jeg blir av og til.

  SvarSlett
 12. Men er det slik at alle dere gir pengene deres til veldedige formål?

  SvarSlett
 13. Jeg mener ikke å påstå at jeg gir all lønnen min til veldedighet(ei heller å si at noen skulle gi bort alle pengene sine, jeg skrev "gitt litt mer til veldedige formål.") men noe ja =)

  SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen et lite spor fra ditt besøk =)