RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

torsdag 2. juli 2009

Abortlegens datter av Elizabeth Hyde

Den Norske Bokdatabasens omtale av boken:

Megans mor, en abortlege med mange fiender, blir funnet druknet. Nå har Megan bare faren igjen, men han er mistenkt for drapet på hennes mor. Men det er flere i familiens omgangskrets som har noe å skjule. Også andre i den lille byen bærer på mørke hemmeligheter. Megan befinner seg i et følelsesmessig kaos, og midt i det hele møter hun kjærligheten.
Skal jeg være helt ærlig så ante jeg ikke hva som ventet meg da jeg begynte på denne boken. Jeg hadde ikke anelse om hva den handlet om men syntes coveret var fint den gangen jeg kjøpte den(har den engelske pocketutgaven av boken så coveret er litt anderledes enn på den norske utgaven) så jeg ble litt overrasket da jeg fant ut av at det krim jeg leste. Noe spesielt var det å begynne på denne boken for slå opp i avisen dagen etter og lese om drapet av en abortlege i Kansas, USA.

Forfatteren har her laget en kriminalroman rundt et tema, abort, som er temmelig hett, spesielt i USA. Leseren får faktisk et visst innblikk i det medisinske rundt inngrepene, uten at jeg er noen ekspert så virker beskrivelsene troverdige. Handlingen i Abortlegens datter foregår i en småby i Colerado, USA. I den lille byen er det flere som bærer på mørke hemmeligheter, en av disse hemmelighetene leder til en dødelig besettelse.

I boken møter vi 19 år gamle Megan og hennes far, Frank. En gang tilhørte de to en famile på fire, men Megans lillebror og hennes moren, Diana, er begge døde. Diana har blitt funnet druknet i familiens svømmebasseng, drept og det er ingen spor etter morderen. Siden Diana drev sin egen abortklinikk hadde hun svært mange fiender, det gikk ikke en dag uten at det ble holdt demonstrasjoner uten for klinikken hennes.

Det er hjerteskjærende å lese om hvordan flere av karakterene i boken tenker over hvilke konsekvenser deres valg har fått og hvordan ting kunne vært unngått hadde de bare valgt anderledes. Nå er det for sent.

Som en krim er denne boken helt ok, det er temaet omkring abort som gjør den til noe litt ekstra. Boken får 3,5 av 5 mulige poeng.

Har du anmeldt denne boken så si i fra så får du linken til din anmeldelse i denne posten.

Andres meninger om denne boken:

4 kommentarer:

 1. Den hørtes veldig veldig bra ut! Anbefaler du den til noen som liker spenning eller er det mest drama? Spenning som i form av "Den trettende fortelling" o.l.

  SvarSlett
 2. sv: Mente Cirque Du Freak serien hans. Den heter "The Saga of Darren Shan", siden hovedpersonen i bøkene også heter Darren Shan x)

  De bøkene skal jeg sjekke ut :) Liker best fantasy og sånt da, men får lese litt om de og se om jeg syntes de høres spennende ut. Takk for tips ;D

  The Summoning og The Awakening fikk jeg i posten i dag faktisk. Hehe :-)

  SvarSlett
 3. Tusen takk for gratulasjonen :)

  Så utrolig snilt av deg at du vil sende meg denne boken! Jeg kan jo ikke takke nei til det! Fikk jo enda mer lyst til å lese den når jeg leste anmeldelsen din her. Du kan nå meg på mail stinema(a)live.com for å få adressen :)

  SvarSlett
 4. Så snilt av deg å lenke til meg. Tusen takk :)

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.