RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

På denne bloggen kan du lese om ungdomsbøker i alle sjangere. Jeg er ikke sponset. Her får du ærlige meninger om bøker jeg har lest.
hex hall

Kvinnen i Isdalen

Har Dennis Aske funnet svaret på en av Norges historiens mest myteomspunne saker?

hex hall

Tung tids tale

Noen ganger kan det som skal være en av livets gleder bli vanskeligere enn hva vi kunne evne og forestille oss.

Søk

tirsdag 5. oktober 2010

Filmanmeldelse: Spis, Elsk, LevPå søndag var jeg på kino med min svigerinne og vi så Spis, Elsk, Lev. Filmen er basert på boken med samme tittel som er skrevet av Elisabeth Gilbert(har du ikke lest boken så ta gjerne en titt på min bokanmeldelse). Julia Roberts har hovedrollen i filmen, her følger vi Elisabeth Gilbert som nettopp gått gjennom en tøff skilsmisse og et mislykket forhold. Liz er virkelig i kjelleren og hun må lære seg å nyte livet igjen, noe å være glad for.


Filmen er kanskje først og fremst en vidunderlig opplevelse for sansene. Man får se nydelige landskap, flotte turistattraksjoner, høre god musikk og se på god mat. Det er godt mulig at du ender opp med å stelle istand et skikkelig spisegilde etter å ha sett denne filmen, har du ikke spist middat først kommer du nok til å bli sulten i løpet av disse drøye to timene. Dette må være en ypperlig måte for Italia, India og Indonesia å markedsføre seg på, vakkert, anderledes og eksotisk er ord som dukker opp i mitt hode etter å ha sett filmen. Filmen handler er nok ikke for alle, siden dette er en sann historie og filmskaperne er flinke til å holde seg til boken handler det selvsagt mye om tingne Liz filisoferer over. Allikevel vil nok mange, både kvinner og menn, kjenne seg igjen i en del av tingene Liz går igjennom og tenker på, det er en av tingene som for meg gjør filmen så god. Er du en person som ikke har behov for at det er full fart til enhvertid når du ser film så kan jeg anbefale Spis, Elsk, Lev


For meg er Julia Roberts 
 den perfekte hovedrolleinnehaver for denne filmen og jeg syntes det var forfriskende å endelig få se Javier Bardem i en annen rolle enn den ene jeg husker ham fra, No Country For Old Men, de to rollene er ikke akkurat sammenlignbare.

Jeg tok meg i å undre meg over hvordan det var for Liz Gilbert første gangen hun så filmen, det må være ganske utrolig å se ett år av sitt liv på storskjerm og attpåtil med Julia Roberts spille ut akkurat det du har opplevd.

Jeg må nok se om jeg kan få fatt i bokens oppfølger, jeg har lyst til å vite hvordan Liz har det nå, den andre boken om livet hennes ble utgitt på norsk i sommer og har fått tittelen Evig din(eng. Committed).

Jeg gir 
Spis, Elsk, Lev en 4'er på terningen.


2 kommentarer:

  1. Jeg skulle ønske jeg hadde likt boka, for da skulle jeg ha løpt for å se den jeg også. Nå venter jeg til den kommer på DVD eller på TV.

    Ha en fin kveld :-)

    SvarSlett
  2. Hvordan vil du plassere filmen i forhold til boken? Jeg satt igjen med en litt lunken holdning etter å ha lest boken, selvom noen av delene var fantastiske å lese. Jeg innbiller meg (etter diverse trailere fra filmen) at jeg vil like filmen bedre :)

    SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen et lite spor fra ditt besøk =)