RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

På denne bloggen kan du lese om ungdomsbøker i alle sjangere. Jeg er ikke sponset. Her får du ærlige meninger om bøker jeg har lest.
hex hall

Ingen er ei øy

Moren gjør meg så inn i hampen forbannet.

hex hall

Tung tids tale

Noen ganger kan det som skal være en av livets gleder bli vanskeligere enn hva vi kunne evne og forestille oss.

Søk

lørdag 11. juni 2011

Bokanmeldelse: Firelight av Sophie JordanHva handler boken om?
Jacinda har hele tiden visst at hun var spesiell, hele tiden visst at hun aldri kunne gjøre som hun selv ville. Hun har måttet tenke på de andre som er av hennes slag, Jacinda er en draki, en etterkommer av dragene. Det finnes jegere som leter etter slike som Jacinda og en dag gjør hun noe som tiltrekker seg jegernes oppmerksomhet. Jacinda klarer ikke å gjemme seg godt nok fra jegerne og en av dem finner henne, men han velger å ikke si noe til resten av jaktlaget sitt. 

Samme natt rømmer moren til Jacinda fra landsbyen og tar Jacinda og tvillingsøsteren Tamra med seg. Den lille familien flytter ut i ørkenen, hvor Jacindas draki sakte men sikkert vil forsvinne og det eneste lyspunktet der, for Jacinda, er Will, jegeren..

Mine tanker om boken?
Firelight er en historie man forsvinner fra virkeligheten med. Sophie Jordan har skapt en god kjærlighetshistorie med en type mennesker som stammer fra dragene. Jeg har aldri lest noe om mennesker med mytologiske egenskaper av samme slag som Jacinda, det var forfriskende og originalt. Forfatteren har skrevet hovedpersonen på en måte som gjør det mulig for meg som leser å sette meg inn måten personen reageer på. En troverdig hovedperson er viktig for enhver historie.

Et forhold mellom Will og Jacinda, jegeren og byttet(høres kjent ut?) er i teorien umulig, hvordan kan de to være sammen? Det er noe med denne typen forhold som er så spennende å lese om.

En negativ ting med boken var at det ble gjenntatt litt for mange ganger at de to hovedpersonene ikke kunne være sammen, det hadde holdt om det ble repetert én eller to ganger.

Omslaget:
Vanligvis er jeg ikke så glad i omslag med ansikter på, jeg liker å ha muligheten til å forestille meg hvordan hovedpersonen ser ut selv, men her syntes jeg jenta på forsiden passer beskrivelsen i boken. Det er nydelig!

Boktraileren:


Vil du vite mer om forfatteren eller boken? Ta en titt på linkene under:

Firelight av Sophie Jordan
Boken ble utgitt i: 2010 
Målgruppe: Ungdom
Antall sider(innbundet): 323
Forlag: HarperTeen
Kilde: Kjøpt fra Amazon.


1 kommentar:

  1. SV: Tusen takk :)
    Saras nøkkel er en grusom bok, men den er også veldig nydelig. <3 Anbefales på det sterkeste <3

    SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen et lite spor fra ditt besøk =)