RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

torsdag 18. august 2011

Bokanmeldelse: Mørketid av Åshild Moldskred

Mørketid er en skikkelig norsk slukebok om vampyrer, eller bloddrikkere da. Forfatter Åshild Moldskred har laget en norsk vri på vampyrmyten.

Hva handler boken om(fra forlagets omtale)? 

Hvor godt kjenner man egentlig sin beste venn? Dette spørsmålet roter det skikkelig til i livet til Åge. For når den smellvakre engelskvikaren har avslørt at hans beste venn Runa er bloddrikker, blir alt snudd på hodet. Runa kommer fra en tradisjonsrik bloddrikkerfamilie på Oslos nedre vestkant, og Åge er en motvillig synkronsvømmer og antihelt som gir alt. Tvilen er sådd, og Runa og Åge blir trukket inn i et spill hvor ingen er den de gir seg ut for å være. Et spill der noen må dø.

Mine tanker om boken?
Moldskred sin historie fanget meg og det var vanskelig å rive seg løs. Spennende handling drev meg gjennom boken på null komma niks, jeg kjedet meg ikke et sekund. Til de av dere som er glad i ungdomsbøker om vampyrer så anbefaler jeg dere å prøve Mørketid av den norske debutanten Åshild Moldskred. Det er lenge mellom de norske forfatteerne som skriver gode historier om overnaturlige vesener, men Åshild Moldskred er heldigvis en av disse.

Hovedpersonen i Mørketid er 15 år gamle Runa, en jente med bein i nesa, noe hun ofte må bevise, for bestekompisen hennes, Åge, blir stadig plaget av bøller på skolen. Da er det godt å ha ei venninne som Runa. Både Runa og Åge fremstod for meg som troverdig karakterer. Hvem ville ikke slitt litt med merkelige tanker i hodet hvis man hadde fått vite at en de nærmeste måtte drikke menneskeblod for å overleve.

Jeg gleder meg veldig til å lese neste bok om Runa og Åge, boken sluttet på en slik måte at jeg nesten hylte ut i frustrasjon. Hva er det med Runa?

Skal jeg påpeke noe jeg ønsket mer av må det være mer om de forskjellige organisasjonene og politikken deres. Det stod litt om dette på et par sider men det kunne godt vært noe mer fordelt utover i fortellingen på en eller annen måte. Kanskje kommer det i neste bok?

Omslaget:
Et av de tøffeste omslagene jeg har sett på en norsk ungdomsbok på lenge. Litt ekstra morsomt er det at det faktisk er forfatterens lillesøster, Marianne Moldskred, som har designet omslaget.

Oppsummering:
4.5 stjerner av 5 mulige.

Mørketid av Åshild Moldskred
Boken ble utgitt i: Mars 2011
Målgruppe: Ungdom
Antall sider(innbundet): 310
Forlag: Gyldendal
ISBN: 9788205408814
Kilde: Lånt på mitt lokale bibliotek.

Dette var min femte anmeldelse i forbindelse med Bokelskerinnens utfordring "Les en debutant 2011". For å finne de andre anmeldelsene jeg har skrevet i forbindelse med debutantutfordringen i går så trykk på etiketten "les en debutant 2011" under dette innlegget.

11 kommentarer:

 1. Den boka fikk jeg lyst til å lese:) fin anmeldelse:)

  SvarSlett
 2. Har definitivt planer om å lese denne, må bare pløye meg gjennom noen andre bøker først.

  SvarSlett
 3. @Elin: Tusen takk,Elin :)

  @Elin: Da venter jeg i spenning på å høre hva du syntes, det har vært litt varierende meninger om boken blant de anmeldelsene jeg har sett.

  SvarSlett
 4. Denne hørtes bra ut og er herved satt på ønskelista :-) Flott omtale, Mari!

  SvarSlett
 5. Kjøpte denne da den kom ut, men av en eller annen grunn har jeg ikke fått lest den enda. Den skal leses i løpet av august :)

  SvarSlett
 6. jeg leser den nå, er snart ferdig med den, den er drit bra, jeg elsker den!

  SvarSlett
 7. Så bra dere liket omtalen.

  EmoJenta: så flott :D

  SvarSlett
 8. Har lest den på skola og skal ha muntlig framføring om den, syns den var sikkelig bra! :)
  kommer det en oppfølger?? O.o

  SvarSlett
 9. Hei anonym! Så bra at du likte boken :) Ønsker deg masse lykke til med fremføringen.

  Det kommer en oppfølger ja, jeg vet bare ikke når. Har du sett intervjuet jeg har gjort med forfatteren? Hvis du er interessert finner du intervjuet med Åshild Moldskred her.

  SvarSlett
 10. Så herlig den boken hørtes ut:) Rett på må leses lista mi:)

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.