RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

mandag 15. august 2011

Misfornøyd mandag - Skriftstørrelse


Er skriftstørrelsen i boken viktig for deg som leser?

I forkant av lesemaratonet gikk jeg gjennom boksamlingen min på jakt etter bøker som kunne være passende til de 24 timene med lesing. Mine kriterier var at bøkene skulle være på under 300 sider og ha en behagelig skriftstørrelse. 

Australsk villmark.© Jenny Rollo
I bokhyllen kom jeg over boken Undercurrents av den australske forfatteren Tamara McKinley; jeg har nesten alle hennes bøker her men har kun lest to av disse, dette var den perfekte anledningen til å fortsette med hennes bøker. Da jeg åpnet boken forstod jeg raskt at det ikke var noe poeng i å legge Undercurrents tilside for maratonlesing, skriftstørrelsen var så knøttliten. De små bokstavene var(er) ikke mer enn 1 mm store, noe jeg syntes blir litt for smått. Jeg har lest mange bøker men dette er første gang jeg har åpnet opp en bok med så liten skrift.

Jeg må innrømme at jeg elsker Kindle'n min fordi den gir meg mulighet til å velge skriftstørrelse selv(antar det gjelder for samtlige lesebrett?).

Sist gang jeg var misfornøyd:

9 kommentarer:

 1. Ja det er kjedelig da skrift er for lite. Ikke at jeg har noe problem med å lese det. Bruker ikke briller så det så he he, men kjenner jo at man blir litt mer sliten av å lese da skriften er liten:)

  SvarSlett
 2. Det er sjelden eg tenker over skriftstørrelsen, men eg kjenne at eg blir glad inni meg når størrelsen er nokonlunde grei, og blir litt motlaus når skrifta er knøttas lita:-)

  "Undercurrents" er for øvrig ei kjempebra bok, anbefaler den!

  SvarSlett
 3. @Elin:Jeg bruker heller ikke briller, så det er nok ikke grunnen men jeg har aldri tidligere sett en pocketbok med så liten skrift. Jeg skal nok klare å lese den men jeg kjente jeg ble helt motløs der og da.

  @Elida:Ja, det var sånn jeg følte det også. Boken kunne gjerne vært dobbelt så lang med litt større font.

  Godt å høre at boken er god, gleder meg til å ta fatt på den :)

  SvarSlett
 4. Jeg har hatt Jane Eyre stående i bokhyllen min uten å ha orket å komme i gang, ene og alene pga. miniatyrskrift. Jeg har truet bestemor om at jeg må komme til henne og lese den, hun har en sånn super leselupe for gamle og svaksynte... Jeg er selv langsynt, og bruker lesebriller når skriften blir for liten, men selv der går grensa. Det er faktisk også demotiverende å lese når man blir på den samme siden i evigheter, uten å komme noen særlig vei. Det er sikkert en miljøvennlig løsning...

  Jeg har også lånt alle bøkene om Sherlock Holmes av mamma, samme problemet der. Bitteliten skrift...

  SvarSlett
 5. Jeg leser bøker uansett hvor stor/liten skrift det er i dem, men er det veldig smått så leser jeg det også selv om det ikke er så motiverende med det første;)

  SvarSlett
 6. Jeg synes dette er veldig viktig. Jeg foretrekker ofte å kjøpe engelske bøker i hardback når jeg kjøper på nettet for da vet jeg at skriftstørrelsen er ok. Det har hendt at jeg kjøper bøker som har så liten skrift at det frister lite å lese dem. På norske bøker er skriften stort sett grei synes jeg.

  SvarSlett
 7. Jeg er enig i at boken godt kunne vært tykkere slik at skriftstørrelsen kunne vært større. Er ikke så glad i å lese bøker der skriftstørrelsen er knøttliten jeg heller.

  SvarSlett
 8. En av de store fordelene med Kindle'n min syns også jeg. Alle bøkene er nå like "lette" å lese i forhold til skrifttype og størrelse. Man velger hva man vil ha, og voilá - akkurat som du ønsker! Øynene mine er ikke som de engang var, og jeg bruker nå lesebriller. Derfor er det godt å vite at jeg slipper å "parkere" en bok pga skrifttypen :-)
  Jeg har sett kun 3 andre typer lesebrett, og samtlige hadde justering av både skrifttype, -størrelse og linjeavstand. Tror det må være standard for lesebrett(?!?)

  SvarSlett
 9. Når jeg leser på Kindle, er det jo som nevnt her ikke noe problem. Det er verre når jeg har tenkt til å begynne på en bok, åpner den og ser at fonten er bitteliten. Det er ikke nødvendigvis sånn at jeg legger den fra meg, men jeg blir ganske motløs. :P Jeg vil heller at boka er tykkere.

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.