RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

lørdag 20. august 2011

Nytt på Flukten fra virkeligheten: Bli kjent med Lise fra Leserommet

"Bli kjent med bokbloggerne" er en ny fast intervju-serie her på bloggen, her skal du få bli litt bedre kjent med de forskjellige norske bokbloggerne. Ønsker du å delta så blir jeg glad om du sender meg en e-post.

Da gjenstår det bare for meg å ønske førstekvinne ut velkommen og det er Lise fra bokbloggen Leserommet


Fortell oss litt om deg og bloggen din. 
Jeg heter Lise og er en 31 år gammel tobarnsmamma fra Drammen. Jeg jobber i Oslo så det blir en del tog/buss pendling i løpet av året – altså ekstra tid til lesing. Jeg har allerede blogget i noen år. Jeg startet en ”Mammablogg” i 2008 og skrev på denne frem til i fjor. Jeg syntes etterhvert at det ble litt for personlig å skrive om barna og familielivet. Jeg har gått med en blogger i magen siden da og savnet bloggingen. Jeg elsker å lese og har tenkt lenge på å starte en bokblogg og tok det endelige skrittet i slutten av Juni i år. Da ble bokbloggen Leserommet født.

Skjer det noe spennende på bloggen nær fremtid som vi bør vite om? Ukentlige, månedlige eller sporadiske begivenheter på bloggen din som du har lyst til å fortelle oss om? Nå har du sjansen. Mandag 15 August kommer jeg til å legge ut en giveaway hvor vinneren kåres 12 September(Lise gir bort en kopi av Snøbarnet av Eowyn Ivey). Jeg kommer også til å starte en spalte hvor jeg anmelder barnebøker basert på mine barns reaksjoner når vi leser boken sammen.

Hva liker du best med det å blogge?
Jeg er veldig glad i å skrive, men dessverre ikke så flink til å skrive at jeg kan bli forfatter. Jeg liker veldig godt å få uttrykt meningene mine, det er veldig hyggelig å få respons på det man skriver og det er hyggelig å lese andre blogger.

Vi har alle en lang liste med favoritt bøker men klarer du å plukke ut fem bøker fra listen din og dele de med oss? 
Det blir vanskelig å plukke ut bare fem bøker. ;) Men her kommer i alle fall fem av de bøkene som jeg føler har gjort noe med meg.
- Molokoa’i – Alan Brennert. Denne boken er skrevet på engelsk. Likte du Øya så kommer du til å elske denne. Jeg liker faktisk denne bedre enn Øya.
- Kabalmysteriet – Jostein Gaarder  Denne boken likte jeg så godt at jeg valgte å skrive særemne om Jostein Gaarder på videregående.
- Rachels Ferie – Marian Keyes  Denne boken leste jeg på engelsk. Den første boken jeg leste av Marian Keyes, og den som fikk meg hektet på chick-lit bøker.
- Idas Dans – Gunhild Corwin  En vond, trist og varm bok. Historien er fortalt fra virkeligheten av Ida’s mor. Anbefales!
- Barnepiken – Kathryn Stockett En veldig god skildring av sørstatene på 60 tallet. Denne har jeg skrevet anmeldelse av. Jeg kunne helt sikkert nevnt mange andre bøker også, men det var disse fem jeg kom på først nå.

Klikk på bildet for å besøke Leserommet.

Har du en favoritt forfatter(eller kanskje flere)?
Jeg er veldig glad i Marian Keyes, hun skriver fantastisk morsomme chick-lit bøker. Absolutt min favoritt ingen chick-lit sjangeren! Som nevnt tidligere skrev jeg særemne om Jostein Gaarder på videregående, han er fremdeles en av mine favoritter. Victoria Hislop som blant annet har skrevet Øya er også en favoritt. Samme med Paulo Coleho.

Er det en bok du lenge har tenkt at denne er virkelig god, skjønner ikke hvorfor ikke flere mennesker leser den? 
 Da må jeg bare henvise til boken jeg nevnte under spørsmål 4. Moloka’i. Handlingen er veldig lik Øya, men handlingen foregår i Hawai. Boken er lest på originalspråket og jeg likte faktisk den bedre enn Øya.

Er det noe du leser som du egentlig syntes er litt pinlig? Ikke vær flau del av dine guilty pleasure med oss, du er neppe alene om det.
 Jeg er veldig glad i chick-lit bøker og serieromaner. Mannen min mobber meg og kaller serieromanene mine for ”husmorporno” men jeg synes ærlig talt at det er mye bra og det er deilig å slappe av med en serieroman innimellom litt større og tyngre romaner. Det er veldig grei avkobling. Noen liker meditasjon – jeg liker serieromaner og chick-lit bøker!

Har du et mål med bloggingen din? 
Hovedmålet mitt er vel egentlig at jeg skal ha en oversikt selv over hvilke bøker jeg har lest og hva jeg mener om de. Det at man får respons på omtalene sine og får diskutert bøkene med andre bloggere er en ekstra bonus.

Har du noen gang plukket opp en bok fordi en annen bokblogger anbefalte den(hvis ja nevn gjerne en bok)? Jeg er fremdeles ganske ny i bokblogg verdenen. Foreløpig har jeg kun kjøpt boken Paradisøya etter å ha lest om boken på Forlagsliv, boken har jeg anmeldt her.


Bruker du ditt lokale bibliotek? Fortell oss gjerne hvorfor/hvorfor ikke. 
Nei, jeg er ikke så flink til å gå på biblioteket. Jeg liker å eie boka og ha mulighet til å lese den flere ganger.

Del tre av dine blogg favoritter med oss. 
Forlagsliv. Det er veldig spennende å følge forlaget Cappelen Damm fra innsiden.
Bokelskerinnen. Jeg liker veldig godt bloggen hennes og det hun skriver. I tillegg følger jeg med på den faste spalten hennes Forlag og bokbloggere.
Flukten fra Virkeligheten. Din blogg var faktisk den første bokbloggen jeg kom over – allerede da jeg skrev mammablogg. Den har jeg fulgt i noen år allerede og det var din blogg som inspirerte meg til å starte egen bokblogg. Tusen takk for at du vil intervjue meg.

Tusen takk for at du ville delta, Lise! Det har vært spennende å få bli bedre kjent med deg. Lises blogg feirer forresten snart to måneders jubileum og hun har allerede rukket å vise frem sin varierte smak innen litteratur. Har du ikke vært innom bloggen hennes bør du ta en titt innom nå.

15 kommentarer:

 1. Så flott side , også så hyggelig å lese. Dessverre har jeg ingen blogg, men kanskje det er på tide.!?

  SvarSlett
 2. Hei anonym :) Ja, hopp i det. Det er veldig morsomt og et hyggelig bloggmiljø.

  SvarSlett
 3. Dette er et flott innlegg og jeg kommer til å vente i spenning på nye intervjuer hver lørdag. Jeg liker spesielt at du trekker frem nyere blogger som mange kanskje ikke har oppdaget enda =)

  SvarSlett
 4. Dette var gøy, jeg elsker å oppdage nye blogger! Gleder meg til neste lørdag :)

  SvarSlett
 5. Så bra, Anette. Jeg må innrømme at jeg syntes det er veldig morsomt selv også. Det er så hyggelig å få bli litt bedre kjent med dere alle sammen :)

  SvarSlett
 6. Flott intervju, det er spennende å bli kjent med forskjellige bloggere :-)

  SvarSlett
 7. For en fin bloggpost, og en god idé. Som de andre over her gleder jeg meg til neste lørdag :-)

  SvarSlett
 8. @Siljeblomst:Tusen takk, Silje :) Kjekt med så flotte intervjuobjekt vet du ;)

  @Groskro:Så bra, Gro. Jeg vet ikke helt om jeg skal røpe hvem som er med neste gang :)

  SvarSlett
 9. Henger meg på resten.
  Fint initiativ og gleder meg til fortsettelsen.

  SvarSlett
 10. Jeg bare hiver meg med i koret. Gleder meg til å følge med videre!

  SvarSlett
 11. Morsomt at dette ser ut til å bli en suksess :)

  SvarSlett
 12. Jeg bestilte både Molokai og Honolulu i sommer, og syntes at beskrivelsen av Molokai minnet veldig om Øya. Nå gleder jeg meg til å lese den etter hvert :)

  Flott spalte, gleder meg til å lede de neste postene i denne.

  SvarSlett
 13. Lise: Tusen takk for de pene ordene. Jeg må si jeg gleder meg stort til å lese spalten hvor du anbefaler bøker basert på barnas anbefalinger.

  @Bokelskerinnen:Så bra :)

  SvarSlett
 14. Tusen takk for at du ville intervjue meg Mari :) Jeg har gledet meg til å se interjuet på trykk!

  Bokelskerinnen: Ja Molokoa'i kan du virkelig glede deg til å lese! En veldig veldig bra bok! Jeg har også veldig lyst til å lese Honolulu, så den blir nok bestillt neste gang jeg er på "shopping tur" hos Amazon eller Barnes & Noble.

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.