RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

lørdag 17. september 2011

Bli kjent med: Maria fra Marias bokblogg

 
"Bli kjent med bokbloggerne" er en fast intervju-serie her på bloggen, her skal du få bli litt bedre kjent med de forskjellige norske bokbloggerne. Ønsker du å delta så blir jeg glad om du sender meg en e-post. Da er alt klart for å ønske velkommen til Maria fra Marias bokblogg

Fortell oss litt om deg og bloggen din.
Mitt navn er Maria og jeg begynte å blogge om bøker i 2009 for å dele min store lidenskap med andre. Jeg prøver å holde leserne mine oppdatert på hva som finnes av god engelsk litteratur, men hovedfokuset ligger riktignok på litteratur for unge voksne ettersom det er det jeg selv leser mest av.

Skjer det noe spennende på bloggen nær fremtid som vi bør vite om? Ukentlige, månedlige eller sporadiske begivenheter på bloggen din som du har lyst til å fortelle oss om? Nå har du sjansen. 
Innimellom studiene blir bloggen ofte litt nedprioritert, men jeg prøver stadig å gjøre den bedre. Akkurat nå har nytt design gjort meg mer motivert til å prøve nye ting og jeg håper etter hvert at jeg klarer å variere innleggene mer.

Hva liker du best med det å blogge? 
Bloggingen har åpnet mange dører for meg og jeg angrer ikke et sekund på at jeg startet Marias bokblogg. Gjennom bloggen min har jeg fått mange nye bekjentskap og jeg synes det er utrolig gøy å være en del av det norske bokbloggsamfunnet. Dersom man ikke har venner som deler interessen for litteratur, er blogging også en fin måte å få snakke om bøker på samtidig som man har en bedre oversikt over bøkene man tidligere har lest. I tillegg merker jeg hvor mye jeg faktisk har lært om bøker og skriving generelt sett. Men det aller beste med å blogge, må være når du ser at andre faktisk tar til seg det du skriver og gjerne leser en bok basert på din anbefaling. Kanskje til og med anbefaler den videre selv.

Klikk på bildet for å besøke Marias blogg.
Vi har alle en lang liste med favoritt bøker men klarer du å plukke ut fem bøker fra listen din og dele de med oss?
 Det er alltid et vanskelig spørsmål å svare på siden jeg har så mange. Men jeg kan jo kanskje nevne noen av årets favoritter. ”Fire” av Kristin Cashore er en av de beste leseropplevelsene jeg har hatt så langt i år og den havnet også på listen over favorittbøker. Det samme gjelder ”Divergent” av Veronica Roth, ”Delirium” av Lauren Oliver, ”Stolen” av Lucy Christopher og ”Jellicoe Road” av Melina Marchetta. Til slutt må jeg bare legge til at jeg først i år har fått lest bøkene om Harry Potter og det sier vel seg selv at de havnet på samme liste. Har du en favoritt forfatter(eller kanskje flere)? Maria V. Snyder er helt klart på toppen av den listen. Alt hun skriver faller i smak og hun skaper fantasiverdener som ingen andre. Er det en bok du lenge har tenkt at denne er virkelig god, skjønner ikke hvorfor ikke flere mennesker leser den? Det er det faktisk. Angela Morrisons ”Taken by Storm” er en roman som jeg liker svært godt og oppfølgerne er enda bedre. Dessverre mistet serien mange lesere da forfatteren måtte utgi de to oppfølgerne hun hadde planlagt på egen hånd. Jeg synes det er viktig å støtte selvstendige forfattere som ikke har et forlag i ryggen og jeg håper flere vil gi bøkene til Morrison en sjanse.

Er det noe du leser som du egentlig syntes er litt pinelig? Ikke vær flau del av dine guilty pleasure med oss, du er neppe alene om det. 
Jeg leser vanligvis fantasy og science fiction. Dystopisk litteratur har også blitt en favoritt. Til tider kan dette bli litt tungt stoff, spesielt hvis man selv opplever noe vanskelig. Det jeg gjør da er egentlig å lese high school-romanser som inneholder alle de typiske klisjeene. Disse bøkene blir aldri noe mer enn guilty pleasure reads ettersom de ofte mangler det jeg ser etter i en god bok, men det er lett stoff som underholder der og da. Har du et mål med bloggingen din? Jeg vet selv hvor viktig og hvor mye man har igjen for lesing i forhold til skole osv., så dersom jeg kan bidra til å spre leselyst er jeg fornøyd.

Har du noen gang plukket opp en bok fordi en annen bokblogger anbefalte den(hvis ja nevn gjerne en bok)? 
Jeg kjøper ofte bøker som andre bokbloggere har anbefalt. Spesielt hvis denne personen har en relativt lik smak som meg i bøker. Man merker hvor mye bokbloggerne påvirker når en person anbefaler en bok og dette gjentar seg. Hvis ikke jeg husker feil, så var det du som først anmeldte Melina Marchettas ”Jellicoe Road” på bloggen din. Nå har utrolig mange norske bokbloggere lest den og absolutt alle har likt den.

Bruker du ditt lokale bibliotek? Fortell oss gjerne hvorfor/hvorfor ikke. 
Jeg gjør dessverre ikke det. Mitt lokale bibliotek har et ganske dårlig utvalg av engelske bøker og det samme gjelder bokhandlerne. Jeg handler derfor mesteparten av bøkene mine hos nettbokhandelen Tanum. Dessuten liker jeg å ha en egen kopi av bøkene jeg leser, på den måten har jeg mitt eget lille bibliotek og kan ta de frem igjen senere.

Del tre av dine blogg favoritter med oss.
Blant favorittene er andre bokbloggere som:
* Marlene
* Mia
* Nina

Til slutt må jeg jo nevne din blogg. Jeg tror faktisk du var den første bokbloggeren som jeg begynte å følge fast.

Så hyggelig, Maria :) Det har vært en glede å få bli bedre kjent med deg i dag.

Ja, Jellicoe Road har hatt en liten runde i bloggsfæren, det er morsomt. Jeg håper mange fler plukker opp den boken. Den er fantastisk nydelig!


 

5 kommentarer:

 1. Koselig å bli bedre kjent med Maria :)

  SvarSlett
 2. Kjempekoselig å bli bedre kjent med Maria! :)

  SvarSlett
 3. "Bli kjent med"-intervjuene dine er en flott idea, Mari. Veldig fin måte å bli kjent med, og oppmerksom på, de forskjellige bokbloggerne der ute. :)

  SvarSlett
 4. Jeg henger meg på de andre her, Kjempekoselig å blir kjent med Maria :-)

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.