RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

onsdag 14. september 2011

Bokanmeldelse: Våk over meg av Amy Plum

Verden blir snudd på hodet for Kate og søsteren Georgia når foreldrene deres dør i en tragisk ulykke. Jentene har ingen andre slektninger en besteforeldrene som bor i Frankrike, flyttelasset går derfor fra en Brooklyn,USA, til Paris.

Kate murer seg inne på soverommet sitt og tilbringer hver eneste dag der med kun sorgen og en bok til selskap. Med tiden forstår Kate at det ikke nytter å gjemme seg for verden på den måten og hun bestemmer seg for å ta med seg boken sin ut. På en café i en av Paris idylliske gater ser Kate for førstegang Vincent Delacroix, en mørk og mystisk franskmann. Møtet skal vise seg å bli ett som forandrer Kates liv for all fremtid, både på godt og vondt.
Mine tanker om boken:
Obs.Boken utgis på norsk rundt 23. september, jeg har lest boken på engelsk.Våk over meg(eller Die for me som den heter på originalspråket) av Amy Plum var som et friskt pust blant ungdomsbøker som er overfylte av vampyrer, varulver og engler. Det overnaturlige elementet i denne boken var for meg helt nytt og unikt, selv om kanskje ikke selve romansen var helt original..

Stedet hvor handlingen er satt til er som nevnt tidligere i Paris og det er så man virkelig tror man rusler rundt der selv. Det er ikke vanskelig å forstå at forfatteren er godt kjent med byen hun har lagt handlingen til, det er kanskje noe av det jeg liker aller best med denne boken.

Hovedpersonen, Kate, likte jeg godt. Hun hadde litt mellom ørene, det må jeg si at jeg setter pris på, jeg er ikke så glad i hjelpeløse heltinner som stadig lager unødvendig drama og tar de gale(og dumdriste) valgene. Dessverre var ikke Vincent helt min type, men han var tydeligvis Kates, men de fleste andre som har anmeldt boken har falt pladask for ham. Jeg derimot falt for en annen rollefigur, nemlig en av Vincents venner ved navn Jules. Han var akkurat passe  småfrekk og vittig for min smak, ja jeg har alltid vært svak for gutter som erter litt(altså ikke erting som i mobbing, make no mistake).

Jeg var stadig vekk sikker på hvordan det skulle gå men forfatter Amy Plum lurte meg ved flere anledninger. Jeg gleder meg veldig til neste bok, Until I Die, kommer.

Se og hør Amy snakke om Die For Me, hun snakker blant annet om hva slags overnaturlig skapning hun har skapt til boken.

Boktrailer:


Vil du vite mer?
Besøk Amys hjemmeside
Les Amys blogg
Følg Amy på Twitter


Kilde: Lesekopi, engelsk, mottatt fra forlaget via Netgalley. 

12 kommentarer:

 1. Alltid hatt lyst til å lese den boka, så den er på ønskelista mi. Må bare få lest de bøkene jeg allerede har før jeg kjøper meg noe nytt:) Fin anmeldelse:)

  SvarSlett
 2. Denne gleder jeg meg til å lese! Takk for en flott omtale, og jeg er helt enig - det norske coveret er vakkert.

  SvarSlett
 3. Åååh! Den ser fin ut!
  Den må jeg lese en gang :)

  SvarSlett
 4. Oi, nå ble jeg nyskjerrig! Herved oppført på leselisten :)

  SvarSlett
 5. Denne vil jeg også lese. Får se om det blir på norsk eller engelsk:-)

  SvarSlett
 6. Tusen takk for hyggelige kommentarer, jenter :)

  Silje: Ja, nå har du snart to valg :D

  SvarSlett
 7. Jeg har hatt den stående ulest på engelsk siden juni og ikke fått meg til å lese den ennå. Kanskje det blir neste bok? Når jeg er ferdig med en av de to bøkene jeg leser nå.

  SvarSlett
  Svar
  1. Les, Rufsa, les :) Det er så interessant å se hvor likt eller ulikt vi oppfatter bøkene vi leser syntes jeg. Lærerrikt er det også.

   Slett
 8. Måtte notere denne ned etter din fine omtale:) Likte også bokomslaget veldig godt:) Blir spennende å se om den faller i smak:) Ha en fin fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det, Isabella! Jeg ser frem til å høre hva du syntes om min forelskelse, Jules <3 ;)

   Det er forresten veldig hyggelig at du leser noen av de eldre omtalene mine, koselig at de får leve videre.

   Slett
 9. Hei, jeg lurte bare på om noen viste hvor gammel Vincent er(ikke 19,men den egentlige alderen hans)
  Har prøvd å lete i boka men finner det ikke. Kan noen hjelpe meg??

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Kaja, Jeg tror Vincent er rundt 80 år. Sakset fra Amy Plums hjemmeside: "Although I’ve seen eighty-some years pass by, I guess my communication skills got stuck at eighteen when I first died." Du kan lese mer av Vincent's Point of View her.

   Slett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.