RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

På denne bloggen kan du lese om ungdomsbøker i alle sjangere. Jeg er ikke sponset. Her får du ærlige meninger om bøker jeg har lest.
hex hall

Ingen er ei øy

Moren gjør meg så inn i hampen forbannet.

hex hall

Tung tids tale

Noen ganger kan det som skal være en av livets gleder bli vanskeligere enn hva vi kunne evne og forestille oss.

Søk

lørdag 15. oktober 2011

Bli kjent med: Elin fra bokbloggen Elins Bok og Filmverden

   
"Bli kjent med bokbloggerne" er en fast intervju-serie her på bloggen, her skal du få bli litt bedre kjent med de forskjellige norske bokbloggerne. Ønsker du å delta så blir jeg glad om du sender meg en e-post. Da er alt klart for å ønske velkommen til Elin fra Elins Bok og Filmverden.


Fortell oss litt om deg og bloggen din.
Jeg heter Elin, ble født en høstdag i 89. Jeg har alltid hvert glad i både skrive og lese. Tenkte aldri egentlig på at jeg ville bli forfatter, før min kjære bestemor nevnte det for meg. Hun mente jeg burde bli det som hadde så god fantasi. Alltid da hun fortalte ett eventyr for meg eller leste fra en bok, hadde jeg alltid en fortsettelse på lur, sa hun. Hvor enn min kjære bestemor er i dag (hun døde dessverre i 2009), så håper jeg at hun hadde rett. Å bli forfatter har virkelig blitt min drøm:) Blogging startet jeg med noen år tilbake, da jeg oppdaget dette universet. Det begynte som hverdagsblogg, men det var noe jeg ikke trives med og jeg hadde flere blogger som ikke varte så lenge. Jeg fant ut at måtte blogge om noe som var mitt eget, om noe jeg likte selv. Noe jeg brenner for. Det ble bøker og filmer. Bloggen består også av litt hverdagsinnlegg, musikk videoer og noen tanke-innlegg som jeg velger å kalle det. Jeg er en stor tenker, og synes det er fint å ha ett sted å fortelle om ting som svirrer rundt i hodet mitt. 

Skjer det noe spennende på bloggen nær fremtid som vi bør vite om? Ukentlige, månedlige eller sporadiske begivenheter på bloggen din som du har lyst til å fortelle oss om?  Nå har du sjansen.

La oss se... *Gått i tenkeboksen.. Jeg har begynt med "Bli kjent med...". Det er ikke ukentlig eller månedlige innlegg. Det er noe jeg har når det passer seg slik. Der intervjuer med bloggere om deres blogg, livet og andre ting. De fleste jeg har intervjuet, tror kanskje alle har hvert interessert i litteratur. Det er ingen lov at de må være interessert i dette, men alltid koselig å intervjue noen med samme interesser som meg selv. Jeg håper å få til noe intervjuer med forfattere også etter hvert. Jeg har også begynt med noe jeg kaller fra bok til film og gamle bøker. Ingen av delene er ukentlig eller månedlig. Jeg er ikke så god på å ha noe fast, da blir det alltid til at jeg glemmer det he he. I fra bok til film-innleggene tar jeg for meg bøker som har blitt til film eller en tv-serie. I gamle bøker-innleggene anmelder jeg bøker som jeg for eksempel leste i barndommen. 

Hva liker du best med det å blogge?
Jeg tror nok det fineste jeg liker med å blogge er at jeg kan skrive. Jeg elsker å skrive og fortelle. En annen grunn må være at jeg elsker å dele tankene mine, høre andres meninger om ting. Har man en blogg, er det ofte en eller annen som kommenterer på det jeg skriver og det er hyggelig. Vite at det interesserer folk det jeg har å dele med omverdenen er en god følelse.

Vi har alle en lang liste med favoritt bøker men klarer du å plukke ut fem bøker fra listen din og dele de med oss?
Dette er det verste spørsmålet jeg som bokelsker kan få he he. Det er så mange bøker jeg elsker. Hvis jeg må velge, tror jeg de fem beste bøkene må være;
- Last song skrevet av en av mine yndlingsforfattere Nicholas Spark. Han skriver så gripende og så vakkert på en gang. 
-Regines bok skrevet av Regine Stokke - den boka traff meg virkelig i hjertet. Hennes skjebne var virkelig trist å lese om.
- Janeys girl skrevet av Gayle Friesen - dette var en av de første bøkene jeg leste 
- Frostbite av Richelle Mead - det er andre boka i en vampyr serie kalt vampire academy. Min favoritt vampyr serie noensinne. Egentlig er alle bøkene veldig bra, men er den jeg husker best. 
- Den femte boka er Saras nøkkel skrevet av Tatiana de Rosnay. Jeg har alltid elsket å høre om 2.verdenskrig. Historie er alltid noe som har interessert meg. Hva skjedde i verden, og i Norge før jeg ble til? Hva er mine forfedres historie? Bestefar var en flink forteller, bestemor også. De delte mange av sine historier om barndommen og spesielt 2.verdenskrig. De gjorde meg veldig interessert i akkurat det emne. Det var en av de største grunnene til at jeg leste sist nevnte bok - det og skjebnen. Jeg var på biblioteket for noen år tilbake og plutselig sto boken foran meg i en av hyllene. Jeg ble fascinert av bokas cover og leste bak på. Da det sto om 2.verdenskrig, måtte jeg bare lese den. Det er en bok jeg aldri glemmer at jeg har lest og som jeg anbefaler alle og lese. 

Klikk på bildet for å besøke bloggen til Elin.
Har du en favoritt forfatter(eller kanskje flere)?
Som jeg nevnte ovenfor er Nicholas Spark en av mine favoritt forfattere. Han skriver veldig bra og som leser lever jeg meg virkelig inn i historiene hans. En annen må være Yvonne Fjeld. Hun er en norsk forfatter som består bak den fantastiske roman-serien Novemberbarn, gitt ut av Cappelen Damm. Hun er virkelig en av mine favoritter blant norske forfattere. Hun skriver veldig bra. Historiene om Judianna og de andre er virkelig vakkert beskrevet, samtidig som det kan være veldig trist. Hun skriver øyeblikkene så levende. Det er det jeg beundrer mest med henne. Jeg har ofte sittet med en av hennes bøker i hendene. Blitt sint, forelsket og glad i personer som faktisk bare finnes i Yvonne sin bok-serie he he. Hvem skulle ikke ønske at det fantes en som Bastian i virkeligheten?<3 Til slutt vil jeg nevne en forfatter ved navn Richelle Mead. Hennes bok-serie Vampire Academy burde man virkelig ikke gå klipp av og snart kommer også Bloodlines. Som handler om noen av karakterene i VA-serien. Vampyr serien er litt annerledes enn det jeg har lest om før. Ligner ikke overhode på andre slike serier og den sterke personligheten til hovedpersonen Rose i VA-serien er virkelig det jeg liker best med den serien. Forfatteren er veldig flink. Anbefales virkelig å lese bøkene hennes.

Er det en bok du lenge har tenkt at denne er virkelig god, skjønner ikke hvorfor ikke flere mennesker leser den?
Da må jeg si vampire academy bøkene. Om jeg får lov til å bruke flertall her. Denne serien er veldig bra og ja fantastisk. Den burde ha blitt til en film eller tv-serie for lenge siden. Les den, folkens. Dere kommer ikke til å angre! Glem alt dere har lært hittil om vampyrer, og bli overrasket stort he he:)

Er det noe du leser som du egentlig syntes er litt pinelig? Ikke vær flau del av dine guilty pleasure med oss, du er neppe alene om det.
Jeg vet ikke om dette egentlig er noe å være flau over eller om jeg overhode egentlig er flau over det. Men det verste jeg vet er erotiske/romantiske scener i bøker. Jeg føler ofte at jeg vil hoppe over de avsnittene. Det er ikke fordi jeg ikke er en romantiker, for det er jeg virkelig.  Men de fleste forfattere beskriver slike scener så unaturlig og rart. Æsj. Nei takk. Eneste som har klart dette må være Yvonne. I siste boka av Novemberbarn og jeg håper ikke jeg røper noe nå, var det en scene mellom Judianna og Bastian. En scene med ett nesten kyss. Det virket så naturlig, ikke overdrevet i det hele tatt. Skulle ønske flere forfattere kunne skrive slik. 

Har du et mål med bloggingen din?
Ett mål for bloggingen min må være noe slikt som å dele bøker og filmer jeg har lest/sett med flest mulig, i håp om de oppdager noe nytt. Noe de kanskje ikke hadde lest hvis det ikke var for at jeg skrev om det på min blogg. 

Har du noen gang plukket opp en bok fordi en annen bokblogger anbefalte den(hvis ja nevn gjerne en bok)?
Jeg har plukket opp mange bøker fordi en eller flere bokblogger har anbefalt en bok. Det er vel den store grunnen til at jeg følger bokblogger for å få tips om nye bøker jeg kan lese. Men den første boka jeg husker som jeg leste fordi en annen blogger skrev om serien var første boka i vampire academy. Husker ikke helt, men tror det var Mia Isabella som har bloggen www.miaflom.com, som skrev om den boka:)
 
Bruker du ditt lokale bibliotek? Fortell oss gjerne hvorfor/hvorfor ikke.
Jeg brukte biblioteket mye før, men i det siste har jeg mer begynt å kjøpe bøkene selv. Hvis det ikke er noen spesielle bøker, som for eksempel ikke er til salgs lenger da bruker jeg selvfølgelig biblioteket. Men uansett om jeg ikke låner så mye lengre, er jeg mye på biblioteket. Det er rolig der og ett fint sted å lese:)

Del tre av dine blogg favoritter med oss.

Tre!!??? Det er alt for lite he he. Det er jo så veldig mange fine bloggere der ute:) Skulle gjerne ha nevnt dere alle, men da må jeg nevne: 
Det finnes mange flere blogger jeg gjerne skulle ha nevnt, som blant annet Escape In Book:) 


3 kommentarer:

  1. Har innsett at jeg kanskje snart må få lest Vampire Academy 1 boka. Ettersom eg har den på hylla.. Blir helt flau nesten.. Nå som du roser den så mye :) hehe

    SvarSlett
  2. Så koselig:) Dette er jo meg he he:) Ja Vampire academy burde virkelig leses:)

    SvarSlett
  3. Jeg har ikke lest noe av Nicholas Sparks enda, men så filmen the Notebook for en stund siden og likte den kjempegodt. Har lyst til å gi meg i kast med bøkene hans etter hvert.

    SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen et lite spor fra ditt besøk =)