RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Nakenbilder på avveie

En snap i forelskelsens rus, en person som ikke var til å stole på. Et liv som blir endret.

hex hall

Ikke alle må ha barn

Hvorfor skal alle mene noe om andres valg om å få barn eller ikke?

Søk

fredag 7. oktober 2011

Nye ungdomsbøker i butikkhyllene i oktober

Her er en oversikt over de skjønnliterære ungdomsbøkene som utgis denne måneden. Hvis du klikker på linken i boktittelen i denne posten så kommer du til forlagets side om boken og om du klikker på forfatterens navn så kommer du til forfatterens hjemmeside(eller lignende) i det tilfeller forfatteren har en egen side.

For en oversikt over utgivelser for voksne i oktober besøk Bokelskerinnens blogg.


Spesielle kriminelle av Ally Carter. Ute nå fra Pantagruel.

Spesielle kriminelle er andre bok i serien om Katerina Bishop, Kat er vokst opp i en familie full av mestertyver. Hun er en fabelaktig tyv men drømmer om en normal, gjerne litt kjedelig tenåringstilværelse. Jeg har lest første bok i serien(omtale kommer) og det er en sjarmerende bok om en ung mestertyv. Karin har anmeldt første bok på sin blogg En verden full av bøker.

Forlagets omtale:
Tross sin unge alder har Kat nå fått ry på seg for å være en fabelaktig kunsttyv. Når et par kontakter henne og hevder de er de rettmessige eierne av Kleopatras mest verdifulle og myteomspunnede smaragd, får Kat et oppdrag hun ikke kan si nei til.

Intervju med forfatteren om første bok i serien:Gone: Pesten av Michael Grant. Utgis 10 oktober av Schibsted.

Pesten er den fjerde boken i en utrolig populær serie som begynner med at hele den voksne befolkningen bare forsvinner. Selv eier jeg den første boken men jeg har dessverre ikke fått lest den enda. Ikke alle er like trege som meg så hvis du vil vite mer om hva andre norske bokelskere mener om den første boken tar du en titt på disse linkene: JulieBokelskerinnen, Moonstar og Fantasider.


Forlagets omtale:
Det har gått 8 måneder siden de voksne ble borte.
Ungdommene har overlevd sult. De har overlevd
løgner. Men risikoen blir stadig høyere og de mørke kreftene sterkere.

Boktrailer:


Skitten snø av Mahmona Khan. Utgis 13. oktober av Aschehoug.

Forlagets omtale:
"Skitten snø" er en fortelling om sterkt vennskap, brennende hat, hevngjerrighet og hudløs redsel. handlingen foregår i det norsk-pakistanske miljøet i Oslo, og viser hvordan fire jenters ulike kulturbakgrunn gjør dem sterke - når de står sammen.

Når Charlotte og Sumera opplever sitt livs mareritt, bestemmer de fire venninnene seg for at dette må de hevne. De virvles inn i et nett av vold, hevn og dop, og livet vil adri mer bli som før for noen av dem.

Den siste lærling: Vokterens forbannelse av Joseph Delaney. Utgis 15.oktober av Aschehoug.

Forlagets omtale:
Dypt nede i katedralens katakomber lurer en skikkelse som vokteren aldri har klart å bekjempe, en skikkelse så djevelsk at hele Grevskapet er i fare. Nå er det opp til Tom å ta opp kampen mot ondskapen. Men det viser seg snart at han har flere, usynlige fiender som er ute etter ham. Hvem skal han stole på?

"Vokterens forbannelse" er bok nummer to i den populære serien "Den siste lærling".

Utfor av Sunniva Relling Berg. Utgis 17.oktober av Samlaget.

Utfor er Sunniva Relling Bergs debutroman, så denne kan jo leses i forbindelse med Bokelskerinnens "Les en debutant" utfordring :)

Forlagets omtale:
Saman med foreldra flyttar Lea frå byen til ei lita øy i havgapet, i eit hus for seg sjølv på det høgste punktet på øya.

Ho møter naboguten Jonas, og dei utviklar ein vennskap. Men det er noko som ikkje stemmer på den vesle øya. Dei andre ungdommane vil ikkje ha noko med Jonas å gjere, og Lea blir dregen inn i ein konflikt som ho ikkje forstår noko av. Ho må ta eit val. Og ho må finne ut kva det er alle på øya går og teier om.

Ei ungdomsbok om ei jente som er flink i matematikk, men dårleg på vennskap, ei bok om å bli tvinga til å ta vanskelege val, om korleis det kjennest å falle utfor eit stup.


Himmelslør(Solstorm #1) av May Grethe Lerum. Utgis 20.oktober av Aschehoug.

May Grethe Lerum er sikkert et navn som er kjent for mange som forfatteren bak flere serie, Livets døtre er kanskje den mest kjente. Nå skriver hun altså for ungdom og boken høres lovende ut.

Forlagets omtale:
Maya, moren og broren er på vei hjem fra hyttetur da de får vite at en solstorm er på vei. En solstorm er farlig ved at den fører til at all elektrisitet blir borte - veien fra det normale til unntakstilstand er kort, og alt er bare kaos. "Solstorm" er en spenningsroman for ungdom med både et gisseldrama og en kjærlighetshistorie.
Måneskinnslandet av Gunn Hilde Lem. Utgis 24.oktober av Aschehoug.

Forlagets omtale:
Tiril går i annenklasse og bor hos faren sin på Fagerborg. Pappa jobber hjemme, og han og Tiril har bestandig tid til både å leke og prate sammen. Men en dag hun kommer hjem fra skolen, er ikke pappa som han pleier - han er blitt syk. Snart er han så dårlig at han må på sykehus, og Tiril må flytte til mamma.
Så dør pappa, og ingenting blir som før. Mamma er bare opptatt av jobben, og Tiril savner pappa. Nå som han er død, bor han jo i Måneskinnslandet, og hvordan skal Tiril komme seg dit for å møte ham igjen?
Åpent og innsiktsfullt formidler Gunn Hild Lem hvordan en liten jente opplever tapet av faren sin, og hvordan hun ved hjelp av fantasien bearbeider sorgen for å kunne forsone seg med at han er borte.
Boken har vakre illustrasjoner av Sissel Horndal.Skyggejegerne 1: Demonenes by av Cassandra Clare. Utgis 30.oktober av Schibsted.

Forlagets omtale:
Dette er første bok i den populære serien Skyggejegerne, en urban fantasy fra New York, med en kreativ blanding av spenning, romantikk og humor. Clary blir vitne til et mord på ungdomsklubben Pandemonium. Men når hun skal melde fra om drapet er liket borte. Morderne, som kaller seg Skyggejegerne, er usynlige for alle andre enn henne. Rett etter forsvinner moren til Clary. Hun blir angrepet av en demon og dradd inn i Skyggejegernes verden, hvor den vakre og farlige Jace står i sentrum. Hvorfor blir hun angrepet av demoner? Hvem er egentlig moren hennes? Og hvordan skal hun få henne tilbake? Clary lærer snart om en mystisk og farlig verden hun ikke ante eksisterte. Boken har ligget på New York Times' bestselgerliste i rundt et år.

En dedikert fan har laget en boktrailer(utrolig at ingen av forlagene har laget en trailer til den første boken i en så utrolig populær trilogi):Percy Jackson: Den siste olympier av Rick Riordan. Utgis 31. oktober av Schibsted.

Forlagets omtale:
I den siste boken om Percy Jackson får vi endelig vite mer om den lenge omtalte spådommen som har kretset rundt Percy Jacksons 16-årsdag.

Kampen om den vestlige sivilisasjons fremtidige eksistens raser i New Yorks gater, og Percy får en forferdelig mistanke om at han kanskje også kjemper mot sin egen skjebne.

Jeg syntes det er utrolig mange spennende bøker som kommer denne måneden, fant du noe som fristet også kanskje?

Hvis det er forlag som kommer med bøker denne måneden, som jeg ikke har fått med meg på denne listen, så send meg gjerne en e-post slik at jeg får omtalt disse bøkene også. Jeg håper på å få en så komplett liste som mulig. Ungdomsbøker får så alt for lite spalteplass her i Norge, så dette er mitt lille private initiativ for å sette søkelyset på alle de flotte ungdomsbøkene som utgis.

5 kommentarer:

 1. 'Plague' står i hylla og venter på meg. Det har skjedd mye siden 'Gone', og utifra traileren å dømme blir dette dramatisk. ;) Jeg er spent på hvordan Grant skal avslutte denne serien, men det må jeg vente med å finne ut. 'Fear' kommer ikke før i 2012, og 'Light' enda senere. Sukk.

  SvarSlett
 2. Jeg har store planer om å lese "Utfor".

  SvarSlett
 3. Jeg visste ikke at The Mortal Instruments skulle utgis på norsk. Så bra!

  SvarSlett
 4. Tusen takk for et kjempeinteressant innlegg, dette gleder jeg meg til!

  SvarSlett
 5. Jeg har hatt City of Bones på leselisten en stund, så kanskje jeg skal lese den på norsk:-)Alltid spennende å se hva som blir oversatt.

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.