RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

torsdag 2. februar 2012

Bokanmeldelse: Sannsynligheten for kjærlighet ved første blikk av av Jennifer E. Smith

Sannsynligheten for kjærlighet ved første blikk, en enkel og greit tittel eller hva? Heldigvis har forfatter Jennifer E. Smith skrevet en bok som er mye mer enn bare en tung tittel, mellom permene skjuler det seg en historie som både er veldig, veldig søt og alvorlig på samme tid. Den passer kanskje best for unge jenter(i alle aldre). I dag er det min tur til å blogge min ærlige mening om boken, som jeg har lest i forbindelse med Cappelen Damms bokbloggturné.


17-år gamle Hadley er fire små minutter for seint ute, flyet drar av sted til London og farens bryllup uten henne. Det er nå over ett år siden Hadley så faren sin sist, nå skal han gifte seg med et damemenneske hun aldri engang har møtt. Hadley har tre timer til neste fly går og tilfeldighetene vil ha det til at hun møter en kjekk, britisk gutt, Oliver, og søt musikk oppstår.

Kjærlighet ved første blikk, er det mulig? 

Mine tanker om boken:
Det er mange som omtaler historien som søt og det med rette, dette handler jo om kjærlighet ved første blikk slik som tittelen hinter til, men dette er også en bok som har mye alvor i seg. I  Sannsynligheten for kjærlighet ved første blikk har forfatteren Jennifer E. Smith skapt en nydelig og komplisert kjærlighets historie. Den viser at magi kan oppstå mellom to personer, som deler av seg selv, i løpet av en lang flytur men at man må lande på både den ene og den andre måten ved flyturens slutt. Kan man holde på denne skjøre starten av en gryende forelskelse?

Boken er ikke veldig lang og historien spenner seg over et relativt kort tidsrom, faktisk ikke mer enn 24 timer. Det er flott å se hvordan forfatteren bruker samtaler mellom de to hovedpersonene for å gjøre leseren godt kjent med dem, det er ingen kjedelige introduksjoner og leseren vil hele tiden ha mer. Boken har et godt driv og den er vanskelig å legge fra seg.

Hadley får for kanskje første gangen i sitt liv bearbeidet mange av sine tanker rundt faren og morens skilsmisse gjennom samtalene med Oliver på flyturen. Oliver forblir noe mer av en gåte, han har mer vansker for å snakke om seg selv og sin familie. Forfatteren viser oss at hun evner å skrive om kjærlighet på flere forskjellige plan, ikke bare varme følelser som oppstår mellom to unge mennesker. Her får leseren hele tiden bruddstykker av fortellinger om om vanskelige familieforhold og sorg.

Fortjener faren som dro i fra Hadley og moren en ny sjanse? Blir det noe mer mellom Hadley og Oliver? Hva er det med Olivers familie? Det kan jeg dessverre ikke svare deg på, det jeg kan avsløre er at jeg gråt så snørr og tårer rant da jeg leste bokens 50 siste sider. Jada, jada litt forutsigbart er det selvsagt til tider men det gjør ikke noe når du har latt deg rive med av historien.

Omslaget:
Ikke helt min stil, ville nok dessverre ikke plukket opp boken i butikken hvis jeg ikke hadde kjent litt til den  fra før av.

Oppsummering:

 - søt og sjarmerende. Bør selges med en liten pakke Kleenex.


Vil du vite hva ukens bloggere syntes om denne boken?
TheWitchoftheNorth
Lenes blogg
I Nina’s Verden

I morgen anmelder ~MoonStar~ boken og etter henne kommer Sarai94 og tilslutt denne uken skal Askeladden avslutte det hele med sin anmeldelse av boken.


Om bloggeren
Sommeren 2007 startet Mari bloggen Flukten fra virkeligheten. Mari elsker bøker(selvsagt!) og håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre. Til daglig jobber hun på kontor

8 kommentarer:

 1. Enig, enig og atter enig :)

  SvarSlett
 2. Min syv år gammel datter så forresten bloggen din her, og sa som følgende: "Åååå! Tingeling-feer! Skulle ønske det var min blogg" :P

  SvarSlett
 3. Kjempefin omtale, Mari! Jeg synes denne boka høres veldig søt ut, men det er også godt å høre at den inneholder noe mer - da blir det en enda bedre leseopplevelse :-) Jeg er enig med deg i at coveret er litt så der, synes det amerikanske (?) coveret er finere.

  SvarSlett
 4. Søt omtale. Og ja, noen bøker burde virkelig selges med kleenex! _)

  SvarSlett
 5. Fikk løst å lese boken etter omtalen din, må vel handle inn litt kleenex først:)Takk for advarselen:)

  SvarSlett
 6. Flott omtale:)
  Helt enig med deg! Jeg greide ikke å legge fra meg boka og leste den fort ut pga selve drivet i historien:)

  SV;Så flott å høre:) Tror det var noe tegn jeg tok meg i tittelen på innlegget som gjorde at det hele så merkelig ut. fikk sånn error feil pga tegn. men tenkte ikke noe særlig over det. hehe

  SvarSlett
 7. Kjempe fin anmeldelse :)

  Må innrømme jeg liker coveret.. Det signalerer søt kjærlighets historie.. Men problemet med coveret her kanskje er folk tenker dette er bare klisje søt kjærlighets historie.. Og det ville være synn for historien er jo mye mer en det egentlig :)

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.