RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Hirka, halelaus og jordblind

Fremmedfrykt er et tema som er betent, og minst like aktuelt nå som da Odinsbarn ble utgitt i 2013.

hex hall

Ingen bestialsk krim

For oss mennesker er det valgene vi tar opp igjennom et levd liv som kan føre til ondskap

Søk

onsdag 1. februar 2012

Nye ungdomsbøker ute i butikkhyllene i februar

Klikker du på bildet kommer du videre til konkurransen.
I all beskjedenhet må jeg meddele at det er meg som er sitert i den reklamen som vises her.. Det er veldig morsomt! Før jeg presenterer månedens bøker vil jeg tipse dere om muligheten for å vinne den fantastiske boken Mørk Engel av Laini Taylor fra Bazar forlag ved å følge denne linken.

Her er en oversikt over de skjønnliterære ungdomsbøkene som utgis her i Norge nå i februar. Denne posten er på ingen måte sponset av verken forlag eller bokhandlere. Ungdomsbøker får, etter min mening, alt for lite spalteplass her i landet, så dette er mitt private initiativ for å sette fokus på alle de flotte ungdomsbøkene som utgis her hver måned.
For en oversikt over utgivelser for voksne i februar besøk Bokelskerinnens blogg.

Utgis 1.februar av Pantagruel.

Amanda Hocking blir omtalt som en forfatter som revelusjonerer forlagsverdenen, hun startet sin karrierer ved å publisere bøkene sine selv. Amanda lyktes så til de grader, etterhvert ble rettighetene til bøkene hennes kjøpt opp av et stort amerikansk forlag. Julie har anmeldt boken på bloggen Julies bokbabbel.

Forlagets omtale:
Opplev tryllenes magiske verden. Lær hva det vil si å være mer enn et menneske. Da Wendy Everly var seks år gammel, fikk moren hennes for seg at hun var et monster og forsøkte å drepe henne. Først elleve år senere innser Wendy at moren kanskje hadde rett. Hjulpet av sin venn Finn Holmes beveger Wendy seg inn i en verden hun ikke ante eksisterte - en verden som er både vakker og skremmende, og Wendy er slett ikke sikker på at hun har lyst til å være del av den. Første bok i en serie av tre bøker om Wendy Everly: en jente som har en skjult fortid og en høyst usikker fremtid.Mørkets engel av Laini Taylor. Utgis 1.februar fra Bazar forlag.

Faste lesere husker kanskje at jeg lovpriste Daughter of Smoke and Bone? Det var ikke bare jeg som falt for boken, Silje har skrevet en fantastisk anmeldelse av boken.
Nå er endelig den norske oversettelsen her!

Forlagets omtale:
Det var en gang kjærlighet oppsto mellom en engel og en djevel.
Det endte ikke godt.

På dørkarmer rundt om i verden dukker det opp svarte håndavtrykk. Det er fremmede vesener med vinger som har satt dem der.

I en mørk og støvete forretning har en djevels beholdning av mennesketenner blitt faretruende liten.

Og i de trange smugene i Praha er en ung kunststudent i ferd med å bli fanget i en brutal krig med vesener fra en parallell verden.
Møt Karou. Hun fyller skissebøker med monstre som muligens er virkelige, muligens ikke. Hun har en tendens til å forsvinne på mystiske “ærend”; hun snakker mange språk – og ikke alle er menneskespråk. Dessuten har hun naturlig blått hår. Hvem er hun? Det er et spørsmål som opptar henne henne, og hun har satt seg fore å finne det ut.
Da en av de fremmede – vakre, forfulgte Akiva – setter øynene i henne i en bakgate i Marrakesh, befinner hun seg snart i en krig mellom engler og demoner, hemmeligheter kommer for dagen og en kjærlighetshistorie med røtter i en brutal fortid oppstår. Men kommer Karou til å angre på at hun søkte sannheten om seg selv?Utgis 6.februar av Gyldendal.


Jeg har lest den første boken i denne trilogien på engelsk og jeg likte den veldig godt. Det var en skikkelig slukebok. Nina har lest begge de to første bøkene og støtter min påstand :) En av de beste engle-seriene så langt. Les gjerne Siljes anmeldelse av Fallen engel og Crescendo og/eller Marias anmeldelse av Fallen engel og Crescendo.

Forlagets omtale:
Patch. Skytsengelen. Hennes første og eneste kjærlighet. Kan hun stole på ham, eller bærer han på hemmeligheter mørkere enn det selv hun kan forestille seg? Nora burde ha skjønt at livet ikke var så perfekt som hun ønsket det skulle være. Selv om hun nå offisielt er kjæreste med Patch, skytsengelen sin (som ? bortsett fra navnet ? ikke har mye engleaktig ved seg), og overlevde et drapsforsøk, ser det ikke lyst ut. Patch har begynt å trekke seg unna, og Nora vet ikke om det er til hennes eget beste eller om Patch tror at hans beste er Noras erkefiende Marcia Millar. Siden Patch unnviker spørsmålene hennes, må Nora lete etter svarene på egen hånd. Men vil hun virkelig vite sannheten ? eller er begjæret etter Patch viktigere ??


Brennende hjerter av Simone Elkeles.
Utgis 6.februar av Gyldendal.

Jeg har dessverre bare lest den første boken i denne trilogien, jeg falt hodestups for boken og paret den handlet om! Det er på tide at jeg får lest de to neste bøkene også. Hvis du ikke har lest den første boken kan du lese min omtale av Perfekt kjemi her(forøvrig en av mine absolutt favoritter i 2011).

Forlagets omtale:
Luis Fuentes er en god gutt. Han har ikke den samme uroen i seg som storebrødrene Alex og Carlos. Luis er flink på skolen, morsom og godt likt,og drømmer om å bli astronaut.

Men når han forelsker seg i en jente han absolutt ikke burde forelske seg i, trekkes han inn i en ny og farlig verden.

Det livet han trodde gikk på skinner, tar en brå vending da han oppdager ting han helst ikke vil vite om sin egen familie. Det lyse sinnet til Luis mørkner.

Er han en bad boy, han også – akkurat som brødrene? Er adrenalin-kickene han er så avhengig av, ikke lenger nok? Kommer han til å ødelegge alt han har oppnådd, bare på grunn av en jente og gjengen han så langt har klart å holde seg unna?


En drapsmann blir født av Darren Shan.
Utgis 6.februar av Cappelen Damm.

Darren Shans mange fans kan nå glede seg over at en ny serien av forfatteren på norsk! Jeg forsøkte meg engang på hans Demonata-serie men kom ikke veldig langt i den første boken, men for de som liker grøss kan nok Darren Shans bøker trygt anbefales.

Forlagets omtale:
Da den unge gutten Larten dreper sin tyranniske og voldelige sjef, må han flykte sin vei fra alt. Fra arbeidsplassen, hjemmet og familien, byen. Den første natta på flukt skjuler Larten seg i en krypt på en av byens kirkegårder, og der møter han den mystiske og karismatiske vampyren Seba Nile. Larten blir vampyrens assistent. Fortsatt er Larten menneske. Men for hvor lenge?

En drapsmann blir født er første bok i Sagaen om Larten Crepsley. Dette er en ny vampyrserie på fire bøker, skrevet av suksessforfatteren Darren Shan. Et must for alle Shan-fans.

Lysløypa av Gunnar Ardelius.
Utgis 17.februar av Aschehoug.

Jeg elsker måten designeren har integrert tittelen på i dette bokomslaget! Snedig. Lysløypa er den frittstående oppfølgeren til forfatterens debutroman "Jeg trenger deg mer enn jeg elsker deg og jeg elsker deg så himla høyt"

Forlagets omtale:
Morris gjør sitt beste for å løpe fra tanken på Betty. Sammen med pappa løper han runde på runde i lysløypa. Pappa er entusiastisk og ringer hver dag. Spør hvordan han har det, om han har lyst til å løpe. Men begge vet at det ikke bare handler om lyst, men om å løpe uansett hva. En dag løper Lena forbi Morris i lysløypa. Hun er en ny verden. Det er ikke den samme himmelstormende kjærligheten som det var med Betty. Han må ikke ta på Lena for å overleve. Sammen med pappa og Lena drar Morris til Skåne for å trene til halvmaraton. Reisen slutter ikke som noen av dem hadde tenkt.

"Lysløypa" er en frittstående fortsettelse av Gunnar Ardelius' debutroman "Jeg trenger deg mer enn jeg elsker deg og jeg elsker deg så himla høyt".

Sammen skal vi holde himmelen av Ellen Fjestad.
Utgis 20.februar av Schibsted.

Ellen Fjestad var den heldige vinneren av Schibsteds manuskonkurranse for beste barne- og ungdomsbok. Prisen var bokutgivelse og 200 000, en flott start på en forfatterkarrière må man vel kunne si :)

Forlagets omtale:
Kan hjerter slå seg vrange? Kan man elske et annet menneske så høyt at man mister seg selv? En pistol mot tinningen, rosa sommerfugler spruter ut, men ingen spør hvorfor Luka går med akkurat den t-skjorta. Ikke før det skjer en motorsykkelulykke. Det brutale møtet mellom Luka, den sortkledde kunststudenten som er oppvokst med lukta av kumøkk og en mor som bryr seg minimalt, og Gard, trommisen med de gnistrende blå øynene og et krøllete brev fra en død far på innerlomma, blir begynnelsen på en hjerterå og uendelig vakker kjærlighetshistorie. En dramatisk fortelling som tar pusten fra leseren! Rått og fartsfylt, vart og vakkert - overraskende som livet selv. En bok som snakker til hjertet.

Utgis 28.februar av Samlaget.

Inn i elden er blant en av de norske ungdomsbøkene jeg gleder meg mest til å lese i 2012! Hekseprossesene er noe som lenge har fascinert meg, at mennesker kan være så grusomme vesner er for meg ufattelig(enda vi ser grusomme ting skjer rundt oss hver eneste dag mange hundre år etterpå). Omslaget er ikke helt etter min smak, men så lenge det som er mellom permene fenger skal jeg være fornøyd.

Forlagets omtale:
Historisk ungdomsroman med hekseprosessane i Finnmark som dramatisk bakteppe

I tiåra frå 1620 og utover blei i alt 80 ”trollkvinner” dømde til døden på bålet i Finnmark. I denne romanen møter vi to unge jenter som hamnar på kvar si side i denne utrulege og skremmande delen av norsk historie.

Romanen har to parallelle forteljarar, den velståande Dorothe frå København og den fattige Elen, som er dotter av ei ”klok kone” i Finnmark. 16 år gammal blir Dorothe gifta bort til ein mykje eldre mann og drar med han til Vardø, der Dorothes og Elens liv kryssast på dramatisk vis. Gjennom dei to like gamle, men svært ulike jentene, får vi ei levande og poetisk skildring av å vere på veg inn i vaksenverda, og av ei fjern fortid med både parallellar og sterke kontrastar til vår eiga.


Salomos ring av Jonathan Stroud
Utgis 28.februar av Schibsted.


Forlagets omtale:
Israel, 960 f.Kr. Til sin store irritasjon er djinnien Bartimeus holdt fanget hos Kong Salomo den Store, som styrer sitt rike gjennom en allmektig magisk ring. Ting blir heller ikke bedre for ham når han møter Asmira, en ung jente som er sendt til Jerusalem på et dødelig oppdrag for dronningen av Saba. Bartimeus, som er på høyden av sin makt, står nå ovenfor nye store utfordringer.


Noen titler ble dessverre utelatt fra forrige måneds innlegg, disse kan du lese mer om her:

Var det det det var av Linde Hagerup

Dagene før mai av Sanne Mathiassen

Tegn av Anne Chr. Østby

Monsteret kommer av Patrick Ness


Hvis du klikker på linken i boktittelen i denne posten så kommer du til forlagets side om boken og om du klikker på forfatterens navn så kommer du til forfatterens hjemmeside(eller lignende) i det tilfeller forfatteren har en egen side. Hvis det er forlag som kommer med bøker denne måneden, som jeg ikke har fått med meg på denne listen, så send meg gjerne en e-post slik at jeg får omtalt disse bøkene også. Jeg håper på å få en så komplett liste som mulig.Om bloggeren

Sommeren 2007 startet Mari bloggen Flukten fra virkeligheten. Mari elsker bøker(selvsagt!) og håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre. Til daglig jobber hun på kontor.

11 kommentarer:

 1. Jeg ser også veldig frem til Inn i elden og jeg skal også forsøke å få med meg Sammen skal vi holde himmelen. Også Mørk engel da. Har hatt boken i hyllen siden BEA i fjor og tenker stadig at jeg må lese den. Snart ..., veldig snart :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg må innrømme at jeg er veldig spent på å finne ut av hva du syntes om Mørk Engel :)

   Slett
 2. Åhh.. får så lyst til og lese Mørk engel nå :)

  Byttet er kjempe bra spørr du meg.. Akkuratt lest den på engelsk :)

  Darren Shan boka ser jeg frem til og lese i forbindelse med bokbloggturnen :) Så får den nok snart :D

  Akkuratt perfekt kjemi serien.. Hørte jeg den første på norsk lydbok. Og det tror jeg også jeg vil med fortsettelsene engang :) Bare synd de er så dyre :(

  Kjempe fin liste :)
  Bare en liten ting.. Du har glemt og rette i starten så det står Januar, hvor det skulle stå februar :)
  Ser frem til neste mdr. liste :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Sjekk biblioteket, Line. Her har biblioteket både første og andre bok i Perfekt Kjemi-trilogien på lydbok. Kanskje har de det hos deg også? :)

   Takk for at du gjorde meg oppmerksom på glippen, det er fikset nu.

   Slett
  2. God ide.. Tror ikke de har den for de har bare gamle kjedlig lydbøker spørr du meg xD
   Veldig flinke til og oppdatere bøkene sine da. Spesielt ungdoms bøkene..
   Men mulig de kan bestille hjem..
   Så kanskje jeg skulle høre..
   Syntes liksom over 300 for en lydbok jeg kommer til og høre 1 gang er mye.. Spesielt når det er mp3. Jeg kjøpte.. Hadde det vært CD er det jo lettere og passe på dem fremover.. mp3.. vupti så funker ikke pc mere så er det det liksom.. hehe

   Men lang kommentar kort.. Takk for tippet :P Hadde ikke tenkt så langt xD

   Slett
 3. Takk for hilsen :-)
  Kommer til å følge med på gode boktips i bloggen din.
  Ha en fin kveld :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, det var hyggelig å høre, Vibeke :)

   Slett
 4. Her var det flere jeg hadde i feil måned på min liste, som Sammen skal vi holde himmelen, men har rettet det nå. Ser at også Incarceron - fengslet av Cathrine Fisher og Skyggespinneren av Erik Mårtenson (som også vant konkurranse hos Schibsted)står med utgivelse i februar i Schibsted sin vårkatalog. De skulle opprinnelig ikke komme før i mars.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, disse datoene endrer seg så fort. Jeg har sjekket med noen nettbutikker og funnet ut av forventet salgsdato i tillegg til listen jeg har fått fra forlagene. Skyggespinneren er forsinket og kommer tidligst i mars sånn jeg har forstått det.

   Slett
 5. Gleder meg spesielt til Salomos ring, elska Bartimeus:) Jeg har også anmeldt Falne engler (Crescendo), her: http://synne77.blogspot.com/2011/01/alarm-twilight.html

  SvarSlett
 6. Gler meg veldig til Simone Elkeles si bok nå. Visste ikkje det kom fleire, men det var veldig kjekt å lese at det var ei til. Elsker dei to andre bøkene ho har skrive om Alex og broren.

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.