RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

torsdag 16. februar 2012

Boktema: Min favorittforfatter på bokstaven D

Som tiden flyr! Det er torsdag igjen allerede og tid for Boktema hos Anettes bokbobleMin favorittforfatter på bokstaven D kan vel muligens sies å være far til den moderne detektiven. En ting som er sikkert er at han var en særdeles viktig forfatter for kriminallitteraturen som sjanger. Kan du gjette hvilken forfatter jeg sikter til?Sir Arthur Ignatius Conan Doyle
Født i 1859. Død i 1930.

De aller aller fleste vil nok dra kjensel på navnet til denne skotske forfatteren, dette er nemlig forfatteren bak historiene om detektiven Sherlock Holmes. Hvis man ikke har levd oppå fjellet om en eremitt så bør man ha fått med seg at Sherlock har vært veldig i vinden de siste årene(både på film og som tv-serie).


Vi har vel alle hørt om Baker Street? 
Her holdt Sherlock Holmes residens i bøkene.
Bilde: Linder6580.
For et par år siden lyttet jeg til A Study In Scarlet(NO. En studie i rødt og  The Sign of Four(NO. De fires tegn) som er de to første historiene om Sherlock og Dr. Watson. Det er ganske utrolig at kriminalromaner som er skrevet for godt over 100 år siden er like spennende den dag i dag. Har du tilgode å stifte bekjentskap med romanene så kan jeg anbefale, ihvertfall disse to første, på det varmeste.

Bare et kort lite innlegg fra meg i dag siden jeg er så sent ute og egentlig har mest lyst til å krype til køys. Håper alle har hatt en fin torsdag.

 Om bloggeren
Sommeren 2007 startet Mari bloggen Flukten fra virkeligheten. Mari elsker bøker(selvsagt!) og håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre. Til daglig jobber hun på kontor.

13 kommentarer:

 1. Jeg har alle bøkene om Sherlock liggende oppå bokhyllen min, lånt av min mor. Den eneste grunnen til at jeg ikke har fått lest de enda, er at sidene er så tettskrevne og med så liten skrift at jeg blir sliten i øynene av å lese de. Men snart skal jeg få kommet i gang, og jeg gleder meg virkelig :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Liten skrift er ikke godt å lese, så det forstår jeg. Får ta det ute på sommeren i sollyset ;)

   Slett
 2. Jeg har aldri lest noen av de bøkene om Sherlock Holmes og Dr. Watson. Men jeg har sett filmer og serier om dem. Får lese bøkene en gang:) Om jeg ikke liker krim akkurat så liker jeg Sherlock og co på film lerettet:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Da tror jeg nok bøkene vil falle i smak også.

   Slett
 3. Bra valg av forfatter:) Har ikke selv lest noe av Sherlock Holmes, men skal gjøres noe med i fremtiden. Har jo også sett mye på film og serier og de er jo veldig underholdende:)

  Ha en riktig fin dag videre!:)

  SvarSlett
 4. Da har jeg flere bøker på listen min over bøker å lese, takk for anbefalingen for disse har jeg ikke lest (kun sett på film)!

  Ha en fin helg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så flott da. De listene har en tendens til å bli ganske lange, det vet jeg fra erfaring.

   Slett
 5. Jeg har enda ikke fått lest sherlock holmes, =3

  SvarSlett
 6. Når det nevnes Baker Street tenker jeg på Mesterdetektiven Basil Mus. En tegnefilm som var en storfavoritt for meg i barndommen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Basil Mus er nok delvis basert på Sherlock Holmes, leste at Sherlock faktisk brukte navnet Basil som et alias i en av bøkene :)

   God tegnefilm, ja! Husker forresten vi hadde den på kassett. "Når du hører denne lyden er det på tide å bla om i boken". Flaggre var veldig skummel på kassett.

   Slett
 7. Så flott innlegg! Denne forfatteren er en av favorittene til sønnen min på 14 som også er en skikkelig lesehest :)

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.