RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

På denne bloggen kan du lese om ungdomsbøker i alle sjangere. Jeg er ikke sponset. Her får du ærlige meninger om bøker jeg har lest.
hex hall

Ingen er ei øy

Moren gjør meg så inn i hampen forbannet.

hex hall

Tung tids tale

Noen ganger kan det som skal være en av livets gleder bli vanskeligere enn hva vi kunne evne og forestille oss.

Søk

torsdag 29. mars 2012

Boktema: Min påskelektyre

Hvilke bøker har du sett deg ut som påskelektyre i år? Det er spørsmålet i dagens Boktema hos Anettes bokboble denne torsdagen og alle bokelskerne strømmer til for å dele :-) Det bør du også bli med på, besøk bloggen til Anette og sleng deg med.

Nå er det jo en uskreven lov her tillands at i påsken da skal man lese krim, jeg er selvsagt en som bare følger strømmen, helt uten egne meninger derfor må det jo bli krim på meg også ;) Jeg leser strengtatt veldig lite krim, men jeg har falt pladask for bøkene om Avdeling Q som er skrevet av den danske forfatteren Jussi Adler-Olsen. Fantastisk god krim! Den nyeste utgivelsen heter Journal 64 og ble nylig gitt ut her i Norge. Jeg har et eksemplar liggende på mitt lesebrett, jeg måtte jo teste nettstedet ebok.no(kan forøvrig anbefales) og da hadde denne boken akkurat blitt gitt ut så valget av bok var opplaget.

Jeg både gleder og gruer meg til å ta fatt på boken. Persongalleriet er herlig, men sakene er kanskje litt vel brutale for min smak. Her er forlagets omtale av boken:

Helt fram til 1950-tallet ble «upassende» kvinner deportert til den lille øya Sprogø, der misbruk, tvang og svik var hverdagskost. Dit kom også den unge Nete Hermansen, og derfra klarte hun å unnslippe - trodde hun. Den dagen fortiden innhenter henne, blir også starten på en av Avdeling Q's mest kompliserte saker. Hva skjuler seg i Netes fortid? Hva skjedde med henne, og hvor ble det av menneskene omkring henne? Flere av dem blir sporløst borte. Hvem sto bak forsvinningene?
Samtidig som etterforsker Carl Mørck er kommet i en svært vanskelig situasjon i forbindelse med en drapssak som involverer ham personlig, gjenåpnes den 23 år gamle saken. Den skal vise seg å handle om overgrep på det aller groveste. Overgrep som tilsynelatende fortsatt finner sted. Og en ny, kaldblodig morder kommer på banen.

Vil du vite hva jeg syntes om de tre foregående bøkene i denne serien? Ta en titt på mine anmeldelser:Kvinnen i buret - første bok.


Fasandreperne - andre bok.-
Flaskepost fra P - tredje bok.

Hva skal du lese på i påsken?


 Om bloggeren
Sommeren 2007 startet Mari bloggen Flukten fra virkeligheten. Mari elsker bøker(selvsagt!) og håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre. Til daglig jobber hun på kontor.

24 kommentarer:

 1. Ja, denne lurer jeg på også nå i påsken, men har to andre bøker som frister litt mer i krimsjangeren. Ønsker deg en god lesepåske:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kan noe friste mer enn Assad, Rose og Carl? ;)

   Slett
 2. Tenkte jeg skulle hoppe på motelesebølgen i år jeg og. Og prøve meg på noe krim i påska :P

  SvarSlett
  Svar
  1. Alltid fint å prøve seg på moter for å se om det er noe som kan passe akkurat deg ;)

   Slett
 3. Skal lese krim i påsken jeg også:-) Har lyst å lese bøkene men jeg mangler flaskepost fra P, så den må jeg få tak i før jeg begynner på disse. Ha en riktig god påske!

  SvarSlett
  Svar
  1. Bøkene kan leses ut av rekkefølge men jeg vil nok ikke anbefale det :) Så vent til du har bok nr. tre ellers kan du jo begynne på den første boken uten å ha den da.

   Uansett kos deg med krim i påsken, Beathe!

   Slett
 4. Jeg leser Journal 64 akkurat nå og håpet egentlig å bli ferdig med den til vi drar på påskeferie (det spørs). Jeg tar også med meg Ildvitnet av Kepler og likte så godt de tidligere bøkene at jeg tror jeg skal kose meg med den :-)
  Ha en riktig fin påske!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha en riktig god påske du også, Astrid Terese! Håper forresten ikke at grunnen til at du ikke var ferdig med Journal 64 var at boken ikke er like god som de tre foregående?

   Slett
 5. Journal 64 har eg høyrt om =)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er fjerde bok i en både grusom, spennende og til tider humoristisk(eller det er i hvertfall tilløp til humor) krimserie.

   Slett
 6. Jussi Adler-Olsen har jeg foreløpig ikke lest noe av, men har hørt mye positivt om bøkene.

  God påske!

  SvarSlett
  Svar
  1. Serien om Avdeling Q anbefales på det varmeste :)

   Slett
 7. Høres ut som en herlig krim bok:) Har ikke lest noe av denne forfatteren, men da har jeg jo noe å glede seg til en gang i fremtiden:)Ble både krim og ikke krim på lista mi:)

  SvarSlett
 8. Har heller ikkje lest noe av denne forfattaren, men dei virka veldig spennande. Får skrive dei på må-leses-lista. Kos deg med bøkene i påska :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er veldig spennende saker og et likandes persongalleri :)

   Slett
 9. Jeg likte de to første bøkene om Avdeling Q, så jeg ser frem til å lese Flaskepost fra P og Journal 64.

  Ønsker deg en god kveld videre :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Silje :) Flaskepost fra P var veldig bra, jeg syntes Fasandreperne var den desidert svakeste.

   Slett
 10. Tror jeg må finne meg ei påskebok jeg også. Ikke ofte jeg leser krim, men i påskene pleier jeg å finne fram ei.

  Ønsker deg ei god helg og en finfin påske
  Klem Tonje

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper du finner en god krim til påsken, Tonje.

   Ønsker deg og dine en riktig god påske :)

   Slett
 11. Godt valg, Mari :) Jeg er skikkelig blodfan av Jussi og angrer nesten på at jeg leste Journal 64 med en gang jeg fikk den, fantastisk bra!! Gleder meg til å høre hva du syns om den! Påskeklem til deg fra meg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra :D Det tyder jo veldig godt at den ble slukt, satser på at den er minst like bra som forgjengerene.

   Slett
 12. Jeg også leser sjeldent krim, men har hørt mye positivt om Jussi og har lyst til å lese noe av ham. Lurt å ha flere bøker i påsken :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra, da anbefaler jeg deg å begynne med "Kvinnen i buret" :)

   Slett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen et lite spor fra ditt besøk =)