RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Hirka, halelaus og jordblind

Fremmedfrykt er et tema som er betent, og minst like aktuelt nå som da Odinsbarn ble utgitt i 2013.

hex hall

Ingen bestialsk krim

For oss mennesker er det valgene vi tar opp igjennom et levd liv som kan føre til ondskap

Søk

søndag 1. april 2012

En smakebit på søndag #13 + Påskeferie på bloggen.


Bli med oss på denne ukentlige utfordringen. Det spiller ingen rolle hva bloggen din dreier seg om; det være seg interiør, mat, hverdagsliv, trening, mote, bøker eller andre ting, her er alle hjertelig velkomne til å delta. Instruksjoner på hvordan du deltar finner du lenger ned i denne bloggposten.

Det er første søndag i april og dere vet hva det betyr? Nei, nei, nei jeg skal ikke forsøke å narre noen av dere(husk at det er 1.april i dag folkens). Det er på tide med en smakebit, selvsagt ;) Ja, også skulle jeg jo fortelle dere at jeg tar påskeferie fra bloggingen men er på plass igjen neste søndag med en ny smakebit. Holder du på med samme bok som samme søndag eller kanskje du har begynt på en ny? Uansett så gleder jeg meg til mange nye smakebiter.

Det er ikke sjeldent at jeg sier at jeg leser mer enn én bok av gangen og jammen meg gjør jeg ikke det nå også. Jeg har laget meg et lite prosjekt som handler om å lese norsk fantasy, derfor plukket jeg med meg boken Sagaen om den siste Nattkrigeren - Ørnens sønn av Olaf Havnes sist gang jeg var innom biblioteket. Dagens smakebit er hentet fra side 49:

"Hva er det?"
"En hvit ørn!" sa Sintajé og pekte opp mot solen.
"Du har sett for lenge mot solen. Det er ikke noe der, ihvertfall ikke en hvit ørn. Hvite ørner finnes ikke i fjellene lenger. Det vet du like godt som jeg," svarte høvdingen.

Ønsker dere alle sammen en riktig god søndag og god påske til de av dere som legger ut på påsketur.

Bli med på denne ukentlige utfordringen du også(bloggen din behøver ikke å være en bokblogg).

Hvordan delta på en "En smakebit på søndag"?
 • Åpne boken du leser i nå, del et par setninger i en bloggpost.  OBS! Vennligst ingen spoilere.  Bruk gjerne logoen du ser her i innlegget ditt, men last den ned på din maskin først. I innlegget ditt er det viktig at du linker tilbake til dette innlegget her på Flukten fra virkeligheten.  Twitrer du postene dine så bruk gjerne hastagen #smakebit.
 • Legg igjen linken til din bloggpost i linkefunksjonen her, linkefunksjonen er åpen en uke.
 • Poenget med dette? Leserne våre kan enkelt hoppe fra blogg til blogg for å oppdage nye bøker og kanskje en ny blogg eller to i samme slengen.
 • Det er hyggelig om du tar turen innom en eller to(flere er selvsagt helt ok) av bloggerne som deltar denne søndagen. 
 • Utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.  


Om bloggeren
Sommeren 2007 startet Mari bloggen Flukten fra virkeligheten. Mari elsker bøker(selvsagt!) og håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre. Til daglig jobber hun på kontor.

26 kommentarer:

 1. Kos deg i påsken :)

  Tenkte jeg skulle utforske den norske fantasy verdenen etter sommer :) Så ser frem til og lese hva du syntes om denne.

  Henger meg nok på Smakebit i kveld, når jeg har kommet meg hjem :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har satt igang et lite prosjekt for meg selv når det gjelder norsk fantasy :) Skal se om jeg får blogget litt om det over påske. Som en fantasientusiast så bør jeg jo sjekke ut hva våre egne forfattere har å by på.

   Hyggelig om du slenger deg med, Line :)

   Slett
 2. Takk for fin smakebit, Sintajé så nok en hvit ørn. Lurer fælt hva det vil si å se en hvit ørn da:) Nyskjerrig:) Takk for boktips:)

  God påske!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det gjør jeg også! Håper jeg snart finner ut av det :)

   God påske!

   Slett
 3. Tusen takk for smakebiten Mari:-) Har ikke lest denne men har notert den ned, for denne ble jeg nysgjerrig på. ha en riktig god påske:-)))

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra at smakebiten pirret nysgjerrigheten, Beathe :)

   Riktig god påske!

   Slett
 4. mangen flotte boktips her :) ser frem til å få enda flere gode tips.
  tror eg må hoppe over smakebiten denne uken for eg leser fremdeles samme bok som sist uke hee hee

  SvarSlett
  Svar
  1. Samme her :) Om du har lyst til å være med så gjør det ingenting om du deler fra samme bok flere søndager på rad. Det har jeg gjort selv ved et par anledninger.

   Slett
 5. En fin smakebit. Å lese norsk fantasy hørtes ut som et prosjekt for meg og :-) Men Sagaen om den siste Nattkrigeren fikk jeg det ikke helt til med. Jeg leste nesten ut den første boken. Men det er bøker jeg kunne tenke meg å prøvd meg på en gang til.
  Ha en riktig fin påske! Stor påskeklem! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det, Astrid Terese.

   Det blir spennende å se hvor langt jeg kommer i boken. Har ikke kommet så langt at jeg har rukket å gjøre meg opp en mening om den enda :)

   Slett
 6. Denne serien slukte jeg da jeg var i ungdomsårene, og jeg elsket den. Synes det er flott at du setter søkelys på norsk fantasy.

  Ønsker deg en fin påske :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra :) Jeg håper det viser seg å være en serie for meg. Riktig god påske!

   Slett
 7. Jeg har ikke som plan å lure noen i dag; men Goooood påske! :D

  SvarSlett
 8. Lese mer norsk fantasy høres ut som et spennende prosjekt! Jeg har forhåndsbestilt Song for Eirabu 2, men har ennå ikke fått tak i den første - men begge skal leses i år :-)

  Ønsker deg og familien en riktig god påske! Kos dere masse :-) Klem fra Silje

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk det samme, Silje :) Eirabu i pocket skal være å få tak i nå, jeg har kjøpt og mottatt pocketversjonen fra Haugenbok.

   Slett
  2. Da skal jeg bestille den :-)

   Slett
  3. Så bra :) Krysser fingre og tær for at den faller i smak.

   Slett
 9. Flott smakebit:) Skal lage et innlegg med noen smakebiter :) Du får ha en flott påske !

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Nina! God påske til deg også :D

   Slett
 10. SV;Jupp, det er en tvserie som går på TVNORGE. Det har kommet ut 2 sesonger hvorav den andre sesongen har premiere på tvnorge den 22.april :)

  SvarSlett
 11. Spennende, takk for smakebiten! :) Jeg tror norsk fantasy ikke er så dårlig, og ikke-eksisterende som mange vil ha det til.

  Ha en fin påske!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror du har rett i det, man må nok bare sette seg ned for å lete litt. I og med at det verken har blitt markedsført eller har solgt spesielt godt så er det antageligvis ikke så lett å oppdrive.

   Slett
 12. SV: Han er kjempesøt, smelter hjertet mitt ihvertfall! :)
  Katten deres høres bra fin ut da! Jeg elsker store katter, de er så staselige.
  Hehe, "Silmarillion" er en veldig bra bok, men også veldig innviklet, så den er jo litt tung å komme gjennom. Du får starte på den å se hva du synes nå! :)

  Takk, takk! Jeg liker det selv også. Det er kjekt å arve ting fra folk som stadig vil bytte ut. Hehe.

  Du bør absolutt se den! Det er mye koselig musikk i bakgrunnen som står i stil til det som skjer på skjermen. :)

  SvarSlett
 13. Norsk fantasy har jeg ikke lest mye av, om noe i det hele tatt, så denne smakebiten ga mersmak. Fantasy er en sjanger jeg liker godt :)

  SvarSlett
 14. SV;Takk, fikk lyst å teste ut litt annerledes design:)

  Likte "dødslekene" godt og ser frem til lese videre. Jeg pleier vanligvis å lese på engelsk,men så var den engelske versjonen utlånt når jeg var innom forrige uke. Synes det er litt teit at de bytter navn.Men nå vet jeg at gayle er storm så jeg ikke stusser på det når jeg leser "catching fire":)

  SvarSlett
 15. Sv; Der overbeviste du meg litt i alle fall :p Skal nok få skvist de inn i min stadig økende samling med bøker, det bare hoper seg opp så altfor mange når jeg ikke bruker så alt for mye tid på lese dem, naturligvis :p

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.