RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

På denne bloggen kan du lese om ungdomsbøker i alle sjangere. Jeg er ikke sponset. Her får du ærlige meninger om bøker jeg har lest.
hex hall

Ingen er ei øy

Moren gjør meg så inn i hampen forbannet.

hex hall

Tung tids tale

Noen ganger kan det som skal være en av livets gleder bli vanskeligere enn hva vi kunne evne og forestille oss.

Søk

onsdag 2. mai 2012

Nye ungdomsbøker i butikkhyllene i mai.Her er en oversikt over de skjønnliterære ungdomsbøkene som har blitt gitt ut her i Norge nå i mai. Nesten hver eneste måned året rundt utgis det mange spennende og gode bøker, det er forresten tillatt for fler enn ungdommen å lese ungdomsbøker(snakker av erfaring her altså ;)). Obs. det kan være feil i datoene, noen ganger blir bøkene utgitt tidligere enn antatt, andre ganger senere og noen ganger akkurat på den gitte datoen. 
For en oversikt over utgivelser for voksne besøk Bokelskerinnens blogg.

10.mai fra Mangschou. 

I mai 2011 leste jeg første bok i trilogien om Cassia, Matched - Cassias valg(les min omtale her), og nå er endelig oppfølgeren her! Jeg gleder meg veldig til å lese denne boken.


Forlagets omtale(obs. ikke les om du har planer om å lese første bok i trilogien):
Cassia leter etter en fremtid som kanskje ikke finnes, og har tatt sitt valg om hvem hun vil dele den med. Hun verver seg til tjeneste i De ytre provinsene for å lete etter Ky, som har samfunnet har sendt til den sikre død. I Samfunnets grenseland er ingenting som forventet. Svik, lurerier og triks gjør veien mer uforutsigbar enn noensinne.


Ta en titt på boktraileren(har du ikke lest første bok bør du heller kikke på denne traileren for å unngå spoilere):


Drabant vol. 1. av Øyvind Holen, ill. Mikael Noguchi.
13. mai fra Cappelen Damm.


Grafiske romaner/tegneserieromaner(kall det hva du vil) er i vinden for tiden, og godt er det. Drabant er altså første roman ut i en serie om vanskelig oppvekst i Osloområdet. Dette er ganske sikkert starten på en ny serie som vil fenge mange unge mennesker, kanskje spesielt gutter?


Forlagets omtale:
Han kaller seg «Deks» og har nettopp flyttet til Grorud sammen med moren etter skilsmissen. Året er 1994, og drabantbyen preges av tagging, narkotika og ungdom som henger på senteret. Deks stifter etter hvert bekjentskap med Camilla, som er kjæresten til «Senc» alias Victor som verken går på skole eller jobber. Han selger dop og tagger om natten. Det utvikler seg til et trekantdrama som bare venter på å bli avslørt. Problemene blir ikke mindre for Deks da plutselig noe stoff også er kommet på avveier, og eierne er skumle typer som ville gjøre alt for å få orden i regnskapet sitt.


Drabant 1 er første del i en serie korte grafiske romaner eller album om en brutal og heftig oppvekst i Oslos suburbia. Øyvind Holen og Mikael Noguchi har tidligere samarbeidet om bøkene Hiphop og Hip-Hop leseløve. Dette er deres første skjønnlitterære verk.Pegasus og flammen av Kate O´Hearn.
15.mai fra Mangschou.


Jeg diskuterte litt med meg selv om denne boken skulle få være med på mai-listen. Pegasus og flammen ligger i grenseland for hva man kan regne som ungdom. Tanum har satt aldersgrense 6-9 år(noe som jo er barn), forlaget selv sier 10-14 år. Jeg syntes omslaget er så vakkert at boken skal få være med. Denne serien blir forresten markedsført som noe Percy Jackson-fansen ikke kan gå glipp av, om det stemmer får nesten Percy J. fansen uttale som om etter å ha forsøkt seg på denne boken. Dette er forresten starten på en serie.

Boktrailer:

Forlagets omtale:
Myte og virkelighet kolliderer når det krigsherjende Olympen møter det stormfulle New York City i et eventyr som tar pusten fra deg. I et fryktelig tordenvær krasjlander den majestiske flygende hingsten Pegasus på taket til 13 år gamle Emily. Sammen med gudene fra Olympen og en ny klassekamerat befinner hun seg plutselig i slag med fryktelige monstre, på desperat flukt fra et korrupt etteretningsvesen, fantastiske flyturer på den vakre Pegasus for å redde Olympen før den Olympiske Flammen slukner.

Velskrevet og lettlest pageturner. Elegant intrige, rikt språk og spennende karakterer.
 


Twilight, tegneserieroman #2 av Stephenie Meyer, redigert av Young Kim.
15.mai fra Gyldendal.

Jeg leste del 1 i fjor og må si jeg virkelig likte illustrasjonene i boken. Dette er nok en must have for alle die hard Twilight fans(se så mange norske ord i en setning ;)).Smaragdgrønn av Kerstin Gier.
16.mai fra Gyldendal.

Smaragdgrønn er tredje og siste bok i serien om Gwendolyn som reiser gjennom tiden. Jeg har lest Rubinrød, første bok - les min omtale her, den var utrolig søt og svært vanskelig å legge fra seg. Safirblå, som er bok nr. to, kjøpte jeg sporenstraks da den kom ut. Dessverre har jeg enda ikke fått suset meg til å ta fatt på den. Jeg håper jeg får tid til å fullføre trilogien i løpet av 2012. Gleder meg til mer!

Engelsk boktrailer for Rubinrød(bok én):

Forlagets omtale(obs. spoilere!):
Hva gjør man når man får knust hjertet sitt? Riktig, man ringer til bestevenninnen, spiser sjokolade og velter seg i ulykken i ukevis. Bare dumt at Gwendolyn, som er tidsreisende mot sin vilje, trenger energien sin til helt andre ting. Til å overleve, for eksempel. For trådene som den tvilsomme greven av Saint Germain har spunnet i fortiden, drar seg også i nåtiden sammen til et farlig nett.

For å komme på sporet av hemmeligheten må Gwen – om hun har aldri så mye kjærlighetssorg -- ikke bare danse menuett sammen med Gideon på et storslått ball på 1700-tallet, men også kaste seg hodekulls ut i eventyret.

Smaragdgrønn er en herlig og etterlengtet avslutning på bestselgende trilogi.


Før jeg faller av Lauren Oliver.
 21.mai fra Gyldendal.


Lauren Oliver er en forfatter jeg har blitt utrolig glad i, dessverre har jeg enda ikke lest debutromanen hennes, Før jeg faller, men jeg har kjøpt boken og den bør jo vitterlig leses i mai! Da boken ble sluppet ut i USA og England var alle bloggerene jeg fulgte over seg av begeistring, så mange mennesker kan da umulig ta feil? 


Boktrailer(den Australske versjonen):Forlagets omtale:
Hva hvis du bare hadde én dag igjen å leve: Hva ville du gjøre? Hvem ville du kysse? Og hvor langt ville du gå for å redde ditt eget liv?

Samantha Kingston har alt: en kjæreste alle misunner henne, tre fantastiske bestevenninner og verden for sine føtter. På skolen er det en selvfølge at hun får det hun ønsker seg – fra det beste bordet i kantina til den beste parkeringsplassen. Fredag 12. februar lå an til å bli enda en dag i det gullkantede livet hennes.

Isteden skulle det bli den siste. Klokka 00.40 dør Sam. Livet hennes er slutt. Finito. Alt blir svart.

Men så ringer vekkerklokka, og det er 12. februar. Igjen. Var alt et mareritt? Nei, uheldigvis ikke. Hun har fått en sjanse til. Sju sjanser, faktisk. I løpet av en uke opplever hun dødsdagen sin igjen og igjen, og for hver gang skjønner hun litt mer, og blir kanskje litt … klokere?


 Solstorm 2. Nymånenatt av May Grethe Lerum.
21.mai fra Aschehoug.


Jeg elsker dystopier, derfor er den første Solstorm boken, Himmelslør, høyt oppe på ønskelisten min. Flere norske bokbloggere har omtalt den første boken, ta en titt på tilbakemeldingene deres da vel: Julies bokbabbel, Bokelskerinnen, I Ninas Bokverden og Lesehesten fra Sørlandet.

Forlagets omtale(obs. ikke les om du har tenkt til å lese Himmelslør):
Etter solstormen må femten år gamle Maja og hele samfunnet klare seg uten elektrisitet. Forskjellen på fattig og rik handler nå om liv og død.

Da kryper de fram:
Dommedagspredikantene.
De korrupte.
Rottene.

Men krisetider skaper også helter og heltinner - av de som eier et glødende hjerte og en sterk sans for rettferdighet. Ulvene kommer(Spøkelsene på Frostøy #2) av Hilde Hagerup.
21. mai fra Aschehoug.


Bokelskerinnen har skrevet en flott anmeldelse av den første boken i denne serien, Bak Dødsfjellet, les den om du er nysgjerrig på denne nye serien.


Denne posten er på ingen måte sponset, jeg har heller ingen affiliate avtaler så linkene er ikke noe jeg tjener på.  Initiativet til disse faste postene kommer helt og holdent fra meg selv fordi jeg mener ungdomsbøker får alt for lite spalteplass her i landet. 


Hvis det er forlag som kommer med bøker denne måneden, som jeg ikke har fått med meg på denne listen, så send meg gjerne en e-post eller legg igjen en kommentar slik at jeg får en så komplett liste som mulig.

8 kommentarer:

 1. Gleder meg veldig til Flukten også:-) Jeg har skrevet om det jeg gleder meg til denne måneden og det ser ut til å bli en oppfølgermåned:-)

  SvarSlett
 2. Jeg håper du leser og skriver om Flukten. Er veldig spent på hva du synes om den.

  SvarSlett
 3. Åhh.. så mange spennende bøker.
  Må ha Flukten :D

  Må vel få lest Rubinrød og Safirblå så jeg kan lese 3éren og..

  Uhh.. Twilight 2 må jeg også eie i samlinga :D

  Before I fall skal jeg lese i sommer. Lånt den på engelsk av en veninne :) Gleder meg :D

  SvarSlett
 4. "Før jeg faller" er fantastisk. Jeg leste den på lydbok når den kom ut, det endte med at jeg sto å snufsa i veikanten på vei hjem fra jobb. Måtte rett og slett stoppe og bare høre og nyte og føle. Anbefales! :)

  SvarSlett
 5. Her var det mye som frister! Spesielt gleder jeg meg til Smaragdgrønn, Ulvene kommer og Solstorm. Jeg må skyndte meg å få lest ferdig de jeg allerede har i skal lese hyllen så det blir plass til nye bøker :-)
  Takk for tips, og ha en riktig fin dag!

  SvarSlett
 6. Gleder meg til "Smaragdgrønn". Slukte dei to første bøkene under og etter lesemaraton ifjor:-)

  SvarSlett
 7. Smaragdgrønn - gleder meg masse. Av YA-serier jeg har lest (som forøvrig ikke er så mange, men noen) er denne jeg liker best. Go Gwendolyn!

  SvarSlett
 8. Masse kommende go'biter, kommer ikke til å gå tom for lesestoff!

  SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen et lite spor fra ditt besøk =)