RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Hirka, halelaus og jordblind

Fremmedfrykt er et tema som er betent, og minst like aktuelt nå som da Odinsbarn ble utgitt i 2013.

hex hall

Ingen bestialsk krim

For oss mennesker er det valgene vi tar opp igjennom et levd liv som kan føre til ondskap

Søk

søndag 14. oktober 2012

HESTENES KLAN - En smakebit på søndag.

Dagens smakebit skrives med stor dramatikk i bakgrunnen. Dramaet som står på i bakgrunnen er Pearl Harbour. Kanskje en passende avslutning på en uke hvor jeg har lest en bok hvor handlingen er satt til nettopp fra 2.verdenskrig(Code Name Verity av Elizabeth Wein). 

Jada, jada, jeg passer selvsagt på at boken
ikke går opp i flammer.
(haha, tog du han? Litt bokhumor der ;))


I dagens smakebit skal vi reise frem i tid og tilbake til Norge og et hestemiljø. Jeg leser nemlig Live Bonnevies debutroman, en thriller om vi skal tro på forlagets reklame, Hestenes Klan(kjøpt på vår lokale Norli for den nette summen av 25 kr i går!!). Boken skal være en thriller fra et ryttermiljø og den ble utgitt i 2010 som en ungdomsbok. I følge Elin fra bloggen Av en annen verden så kan den fint leses av voksne også:

Før jeg avslutter vil jeg si at boka er utgitt som ei ungdomsbok. Jeg er litt usikker på hvorfor, da jeg synes den like godt kunne ha blitt utgitt som voksenbok. Jeg regner med at grunnen er at Amanda bare er 17 år. Men jeg håper ikke dette vil skremme vekk voksne lesere, for denne kan definitivt leses av oss over 30!


Det ser ut som om boken skal bli film, da passer det jo ekstra godt at jeg bestemte meg for å  plukke med meg boken hjem fra 4 bøker for 100 kr salg i går. Slike vidunderlige tilbud er det bare helt umulig å gå fra.


Vel, nok om det, nok om det(som min bestefar alltid sier hvis han sporer litt for mye av historien han egentlig forteller) her er dagens smakebit(side 12):
- Jeg skal prøve, sa hun lavt.
- Nei, du skal klare det, sa han.
Hun hørte at den svenske aksenten hans brøt klarere gjennom nå. Det betydde at han var nervøs for resultatet. Glimrende.

Her er boktraileren:


Har du fått lest noe i helgen(kanskje er du med i Dewys Read-A-Thon?)?

Svensk, dansk eller norsk blogger? Alle er velkomne til å delta(eller bare lese om man heller vil det) på denne ukentlige bloggutfordringen . Oppdag spennende bøker og finn nye bloggfavoritter.


Hvordan delta på en "En smakebit på søndag"?
 • Skriv en bloggpost hvor du deler noen valgfrie setninger fra boken du leser nå.
  OBS! Vennligst ingen spoilere. Legg inn linken til ditt innlegg i linkefunksjonen på denne siden for å få besøk av andre "En smakebit på søndag"-deltakere/lesere.
 • Du behøver ikke å følge noen fast formel på innleggene dine, her er det bare å slå seg løs :) 
 • Twitrer du postene dine så bruk gjerne hastagen #smakebit.
 • Utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.  
 Om bloggeren
Mari elsker bøker(selvsagt!) og har blogget her siden sommeren 2008. Hun håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre.

Det er ikke bare bøker som Mari er lidenskaplig opptatt av, hun er en nysgjerrig sjel og hva er vel en mer naturlig for en nysgjerrigper enn å beskjeftige seg med slektsgranskning?

Barns sikkerhet i bil er et annet tema som ligger hennes hjerte nært og Mari står bak den prisbelønnende bloggen Sikring av barn i bil.

37 kommentarer:

 1. denne har eg aldri hørt om før, men den virker spennende :) takk for flott boktips & smakebit :)

  SvarSlett
 2. Fin smakebit, som jeg ikke har sett i, før. Angående boksalg, så ja, det er vanskelig å holde lankene unna.;) Fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Altfor vanskelig når man lider av bokavhengighet ;)

   Slett
 3. Jeg gikk faktisk inn på Norli selv i går formiddagen men snudde i døra. "Nei" tenkte jeg. Selvdisiplin! Jeg rakk å se en bok jeg skal kjøpe til uka, Verdens Atals-boka som jeg sikler på hver gang jeg går forbi vinduet. Tenk å kunne sitte med den i fanget og bla opp hvert sted som nevnes i romanene jeg leser og kunne følge kartet med fingeren hvor de reiser. Det hadde satt fart på 'kart-læringen' min!! :-D

  Det kan være fint å lese om hester. Da jeg leste trilogien om Arn ga lesningen om Arn og hans forhold til hesten mye. Det var så fint.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg syntes det virker som om du har veldig god selvdisiplin, ihvertfall når det kommer til å handle inn nye bøker :) Jeg har noe å lære der.

   Arn ja, han har jeg hørt mye om, men aldri lest om selv. Likte du trilogien i sin helhet(sånn utover forholdet mellom mannen og hesten mener jeg ;))?

   Slett
  2. Ja, absolutt. det er en velskrevet trilogi!

   Skulle ønske jeg hadde mer selvdisiplin på andre områder også, sukk.

   Slett
 4. Så artig at den skal filmes - skulle vært animert som Brave - vill galaopp igjennom mytisk Island.
  Jeg har forresten lest den, Elikken også, fordi den var med i Bokbloggturneen for noen år tilbake.
  Hva vi syntes er hemmelig.

  SvarSlett
  Svar
  1. - Og eventuell lesing av våre omtaler er på eget ansvar. Just saying.

   Slett
  2. Det finnes svært lite på internett som er hemmelig, Ingalill. Just sayin' ;)

   Har du sett Brave forresten? Jeg pines i min lengten etter å få se Brave, en vakker dag...

   Slett
  3. Haha... duste meg. Du har jo skrevet, 'just saying', du Ellikken. Det ble jo bare SÅÅÅ pinlig at jeg skrev det samme nå, gosj a' meg altså!

   'Eget ansvar' *noterer advarslen ned på et stykke papir* ;)

   Slett
  4. Hahah! :D "Jasså, er'a frekk???" tenkte jeg... Been there, done that, forresten, so dont you worry 'bout a thiiiiiiiiiiiiing, uuuuuuuuh ooooooh :)

   Slett
 5. Det är konstigt att det ska vara så svårt att inte köpa böcker :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er sikker på at forlagene eller bokhandlerne tilsetter bøkene en duft som underbevisstheten vår snapper opp. Dermed er vi fortapt og vi må handle bøker! ;)

   Slett
 6. Boken er ukjent for meg, men skal titte nærmere på den. Billige bøker liker vi! Tusen takk for smakebiten og ha en fin dag:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Billige bøker liker vi farlig godt!

   Slett
 7. Hei! Først tenkte jeg at bok om hester er ikke noe for meg- jeg har noen skikkelig skremmende opplevelser med hest... Så så jeg traileren og skjønte at det var i hvertfall ikke ei sånn hest-er-best-bok, og da ble den plutselig litt interessant likevel! Så leste jeg kommentarene over her- og Ingalill gjorde meg absolutt ikke mindre nysgjerrig! Stusser litt på framsidebildet på boka, thriller-kategoriseringa og filmsnutten; det henger liksom ikke helt sammen? Spent på hva du kommer til å synes når den er lest!
  Nyt dagen :o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Uff da, det hørtes ikke bra ut, Berit. Selv red jeg da jeg var en 12-13 år og har opplevd å falle av en gang også ble jeg bitt engang(en hest forsøkte å klype tak i en klegg men tok låret mitt istedenfor AU). Heldigvis gikk fallet veldig bra, så for min del var det heldigvis ikke sånn at det var grunnen til at jeg ga opp min hesteinteresse(det var da interessen for gutter erstattet hestene).

   Jeg er enig i at det hele virker som en mystisk sammenblanding av ingredienser, men så har vi jo sett ut i fra nyhetsbildet at det skjer mye rart også i hesetemiljøene.

   Slett
 8. Hestebøker leste jeg mye av i min ungdom, medlem av Penny-klubben som jeg var. Så denne boken ble jeg nysgjerrig på - takk for tips :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så fantastisk å få treffe enda et eks.Penny-klubben medlem(leste du Wendy også kanskje?) ;) Min følelse er så langt at denne boken nok beregnet for de som er litt eldre enn jentene i Penny-klubben.

   Slett
 9. Takk for smakebit:) Ble nysjerrig på boken! Skal sjekke om de har den på jobb:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra, vi har den på mitt lokale bibliotek vet jeg, men det betyr jo ikke nødvendigvis at der har det :)

   Slett
 10. Dette var en helt ukjent bok for meg, jeg tenkte Auel d jeg bare leste tittelen. Men da tok jeg feil :-) Jeg skriver den ned.
  Ha en riktig god søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det syntes jeg er en helt naturlig tanke, Astrid Terese :)

   Slett
  2. Jag tänkte också på Jean M. Auel. Titeln påminner väldigt om hennes. Men det här är ju en helt annan typ av bok, förstår jag. :)

   Slett
 11. Fin smakebit. :)

  Boksalg er ikke lett å gå forbi, da er det ekstra fint når det er et 4 for 100 salg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Spesielt når man da får fire innbundne bøker for 100 kroner, det er hva jeg kaller et røverkjøp :)

   Slett
 12. Jeg synes at omslaget har litt fantasypreg, men det virker jo ikke som det er tilfellet. Den høres uansett spennende ut (selv om jeg ikke er noen stor hesteentusiast ;-) Her går det i katter. He he).

  SvarSlett
  Svar
  1. Begynnelsen av boken hadde faktisk litt fantasypreg, men jeg har ikke funnet ut av om det egentlig er tilfelle enda.

   Jeg må si at jeg liker dyr generelt, har ikke egentlig noen jeg foretrekker over andre(men vi har jo katt selv :)).

   Slett
 13. Vet du, Mari, jeg sparer alltid Smakebit-innlegget til slutt i bloggsurfingen min på søndagene, slik at jeg riktig kan storkose meg med alle innblikkene i nye, spennende bøker - tenkte bare å si det til deg:) I dag blir det ikke smakebitinnlegg fra meg dessverre, fordi jeg skriver på en omtale, men jeg leser alltid de andres uansett! Ha en fin søndagskveld:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for en utrolig hyggelig kommentar, Karen. Det setter jeg stor pris på :)

   Slett
 14. Hestenes klan er en fin bok. Likte den godt. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg håper den ender opp på plussiden hos meg, så langt har innholdet vært interessant :)

   Slett
 15. Takk for interessant smakebit : ) Både bokcoveret og tittelen fenger - vi har den i biblioteket der jeg jobber, og har tidligere tenkt at dem må jeg sjekke ut nærmere. Ble derfor nysgjerrig på din smakebit og kommentar om boken : )

  SvarSlett
  Svar
  1. Så flott da, dez :) Det kommer nok en omtale av boken på bloggen, men jeg tror ikke det blir før ut i neste uke engang.

   Slett
 16. SV: Jodå, den är helt okej :) Tror den blir bättre dock, det känns så.. hehe!

  SvarSlett
 17. SV;Anbefaler å sjekke ut boken i bokformat:) Bildene er en del av historien,men kanskje de blir beskrevet litt nøyere på lydbok:) Du får si fra hvis du hører på boken en gang:) Er ikke så skummel som jeg trodde den skulle bli.

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.