RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

søndag 25. november 2012

Journal 64 - En smakebit på søndag

Endelig har jeg kommet igang med påskelektyren min, Journal 64 av Jussi Adler-Olsen! Det er ikke alltid ting går etter (lese)planen.



De som har fulgt med på bloggen min en stund vet at jeg digger bøkene i serien om Avdeling Q. Journal 64 er den fjerde boken i serien og så langt virker det like lovende som de foregående bøkene i serien. Jeg har skrevet om Kvinnen i buret, Fasandreperne og Flaskepost fra P tidligere, ta en titt på omtalene mine hvis du er nysgjerrig på bøkene.

«JA, SJEF,» snufset Assad. «Hva var, du ville snakke med meg?»
Carl knep øynene sammen. «Det er bare en enkel sak, Assad. Du skal fortelle meg helt eksakt hva som skjedde på det bakrommet i Eskildsgade.»
«Hva som skjedde? Ingenting. Bare at mannen slo ut lytteklaffer.»
«Javel, Assad, men hvorfor? Hvem og hva truet du ham med? Du skremmer ikke en kriminell balter med å lese H.C. Andersen-eventyr, akkurat.»
«Å? Men det er da skremmende saker. For eksempel hun med eplet med gift i…»
Carl sukket. «Det er ikke H.C. Andersen som har skrevet Snehvit, Assad, okay!? Hvem truet du med å pusse på ham?»
Assad er en av mine favorittkarakterer i denne serien. Det eneste som irriterer meg litt med denne krimserien er at jeg ønsker at forfatteren skal avsløre mer om bikarakterene i historien fortere enn han gjør, jeg blir litt utålmodig.

Har du store planer for denne søndagen?

Vi skal se en nevø spille basketball, på middag til svigermor også skal jeg på trening. En begivenhetsrik søndag med andre ord. Ha en super søndag alle sammen.



Svensk, dansk, finsk eller norsk blogger? Alle er velkomne til å delta(eller bare lese om man heller vil det) på denne ukentlige bloggutfordringen . Oppdag spennende bøker og finn nye bloggfavoritter.




Hvordan delta på en "En smakebit på søndag"?
  • Skriv en bloggpost hvor du deler noen valgfrie setninger fra boken du leser nå.
    OBS! Vennligst ingen spoilere. Legg inn linken til ditt innlegg i linkefunksjonen på denne siden for å få besøk av andre "En smakebit på søndag"-deltakere/lesere.
  • Du behøver ikke å følge noen fast formel på innleggene dine, her er det bare å slå seg løs :) 
  • Twitrer du postene dine så bruk gjerne hastagen #smakebit.
  • Utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday















 Om bloggeren
Mari elsker bøker(selvsagt!) og har blogget her siden sommeren 2008. Hun håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre.

Det er ikke bare bøker som Mari er lidenskaplig opptatt av, hun er en nysgjerrig sjel og hva er vel en mer naturlig for en nysgjerrigper enn å beskjeftige seg med slektsgranskning?

Barns sikkerhet i bil er et annet tema som ligger hennes hjerte nært og Mari står bak den prisbelønnende bloggen Sikring av barn i bil.

43 kommentarer:

  1. Jeg er enig i at jeg gjerne skulle visst mer om Assad og Rose! Det er fine bøker.
    Jeg har også noen bøker liggende som jeg skulle ha lest i vår en gang... Nå har jeg hvert fall kommet så langt at jeg har båret all krim opp på soverommet. Det ble ikke plass på nattbordet, men pytt sann! :-)
    Ha en riktig fin søndag!

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg kjenner til det fenomenet med å flytte litt rundt på bøkene for å få lest de snart :) D

      Slett
  2. Påsken varer heilt til jul nesten? ;)

    Fin smakebit, Assad er ein herleg figur. Eg tippar at den godeste Adler-Olsen held oss lesarar på "pinebenken" gjennom alle dei ti bøkene han har planlagt om Avdeling Q.. Han kjem sikkert til å avsløre bittelitt i kvar bok.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er jo sånn det er, Berit, det har du selvsagt helt rett i ;)

      Slett
    2. Om jul og påske altså, selv om du nok ganske så sikkert har rett om Adler-Olsen også :)

      Slett
  3. Jeg har ikke lest noe av denne forfatteren - ser at bøkene må havne på leselistn!
    Det var plundrete å legge ut linken i dag, Mari. Skjermbildet der jeg skulle velge bilde hang nedenfor om du skjønner hva jeg mener, så jeg så ikke hva jeg trykket på! Det kom ikke opp en sånn fin dele link til Facebook eller Twitter heller.Det er godt mulig at dette bare er på min maskin - den har vært litt rar i dag!

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg endret kode etter å ha lest kommentaren din, Natalie. Så jeg håper det ikke var så mange andre som hadde det så plundrete med linken i går. Tusen takk for at du ga beskjed om problemene :)

      Slett
  4. LIke greit å lese påskekrim til jul, liksom.. ;) Mørkere da....grøss. Må få sett og lest noe av Jussi i jeg også, men det tror jeg at jeg setter på påska 2013.

    I morra/ i dag? skal jeg pakke, rydde , ha bøker i esker, gå en tur med lydbok, og ellers lese og kulen....:) God søndag Mari.:!

    SvarSlett
    Svar
    1. Lese og kulen hørtes ut som ingredienser til en perfekt søndag, Anita :) Håper dagen var god!

      Slett
  5. Jeg gleder meg til å ta fatt på de videre bøkene til Jussi etterhvert. Har alle, men har bare lest de to første (og de var gode). Kos deg med boka, Mari!

    SvarSlett
  6. Det var ikke enkelt å få bildet inn via linken i dag.. Jeg måtte laste opp et bilde på computeren for å laste det inn her....

    SvarSlett
  7. Hadde vel samme problem som Natalie virker det som..

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg måtte endre litt på hvilken kode jeg brukte etter at jeg så kommentarene fra deg og Natalie. Det var en kode som gav et nytt utseende på linkefunksjonen, antar problemet hadde sammenheng med det.

      Slett
  8. Adler-Olsen passer til alle årstider. Du får kose deg med bok og fotballkamp. :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det har du helt rett i at han gjør, Ann-Kristin :)

      Slett
  9. Jeg holder på med den tredje boken hans akkurat nå, jeg liker disse bøkene veldig godt. I likehet med flere andre her i dag så var den linken litt trøblete å få til i dag. Ha en super dag!

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg er så glad for at du liker bøkene, Beathe. Den første boken fikk jeg både min mor og søster til å lese, førstnevnte likte den og sistnevnte syntes den ble for utroverdig til å kunne leve seg inn i historien.

      Slett
  10. Jeg har ennå ikke fått lest noe av Jussi Adler-Olsen, må se å få bøkene på leselisten etterhvert - virker som spennende saker!

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg syntes det er spennende, men det er jo ingen garantier for at andre vil like bøkene like godt(men det håper jeg selvsagt er tilfelle om man plukker opp en bok fordi jeg har anbefalt den).

      Slett
  11. Jeg har ikke lest noe av denne forfatteren enda, men det står på listen min så jeg kommer nok til det før eller senere ;) Veldig artig smakebit, jeg sitter her og smiler for meg selv :) Ha en fin søndag! Jeg skal bare på jobb og lese pensum i dag så det er ikke spesielt spennende :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det hørtes ut som en skikkelig kosedag, Amanda ;) Håper søndagslesningen din gikk fint. Kanskje det er eksamenstid på deg snart?

      Slett
  12. Jula varer helt til påske, og påska varer helt til jula ;) Du har i allefall noe å glede deg til, boka er knallbra :)

    SvarSlett
  13. Morsom smakebit - likte innflettingen av eventyr : )

    Ha en fin søndag!

    SvarSlett
    Svar
    1. Det syntes jeg var litt småartig også, dez :) Fint å få vist frem en dansk forfatter på den måten, særlig siden bøkene oversettes til engelsk.

      Slett
  14. Den är bra den boken också och precis dom du gillar jag hela serien :) Längtar efter femte boken som kommer ut i Sverige i vår!

    SvarSlett
    Svar
    1. Den skal gis ut på norsk til våren også, så da rekker jeg å lengte litt etter bok #5 vil jeg tro.

      Slett
  15. Adler-Olsens första bok står och väntar otåligt i hyllan. Jag hoppas den snart kommer överst i kön :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg hoppas at du vil gille den, Monika :)

      Slett
  16. Det er på tide at jeg får lest noe av Adler-Olsen jeg også - men det må nesten bli i 2013:)

    SvarSlett
    Svar
    1. 2013 er helt sikkert en fin årgang for Adler-Olsen. Da kommer vel også første filmen(eller ble det tv-serie, jeg husker ikke helt i farten) mot slutten av året :)

      Slett
  17. Journal 64 likte jeg veldig godt, kos deg med den! Ser bildet mitt ble feil, men men, får prøve igjen neste gang :)

    SvarSlett
  18. Kos deg med påske boka :P Er selv ikkje heilt ferdig med mitt påske lesestoff :P hehe

    I dag står den bare på avslapping foran TV og PC :P Sammen med vuffen som fortsatt er litt dårlig i magen hehe Så bare avslapping.. i kose tøy :P

    Ha en fin fin søndag :D

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg er i godt selskap med andre ord :)

      Slett
  19. Denne serien må jeg kikke nærmere på! Sitter nå og ser på den gamle filmen om Småfrøkner. Litt annen stil enn disse bøkene. Ha en fin kvald!

    SvarSlett
    Svar
    1. Den filmen har jeg sett på TMC, mener jeg det var :) Jeg har boken liggende her både på norsk(arv etter bestemor) og engelsk(min egen Penguin Classics utgave), ulest enn så lenge.

      Slett
  20. Den här söndagen har varit rätt så effektiv faktiskt:-) Adler Olsen har jag läst två böcker av och jag skulle gärna läsa de andra två också!

    SvarSlett
    Svar
    1. Så bra, jeg var ikke spesielt effektiv i går, men hadde det hyggelig i selskap med familien. Da har du mange timer med spennende lesestoff foran deg, Lotten :)

      Slett
  21. Jag tror jag måste läsa den här serien. Har hört mycket bra om den. Tack för smakbiten!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hvis du finner ut av at du liker den første boken, Marika, så tror jeg nok serien i sin helhet vil falle i smak :)

      Slett
  22. Takk for fin smakebit! Den boka har jeg også lyst til å lese!
    Og en herlig oppmuntring at det er flere enn meg som slå sprekker i leseplanene sine ;))

    Nå skal jeg lese, og så lover jeg å kommentere dere andre i løpet av de nærmeste par dagene!

    ENJOY!!
    Pia

    SvarSlett
    Svar
    1. Da håper jeg du får anledning til å lese boken en dag i nærmeste fremtid, Pia. Jeg bør kanskje ikke si at jeg håper du vil hygge deg, det er jo trossalt krim ;)

      Slett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.