RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Nakenbilder på avveie

En snap i forelskelsens rus, en person som ikke var til å stole på. Et liv som blir endret.

hex hall

Ikke alle må ha barn

Hvorfor skal alle mene noe om andres valg om å få barn eller ikke?

Søk

onsdag 28. november 2012

Why - Blir diktutgivelse neste steg for meg?

Det å skrive gode dikt, dikt som blir stående i generasjoner, er et kunststykke. De av dere som leser dette blogginnlegget vil engang i fremtiden kunne fortelle oldebarna deres at dere faktisk leste urpremieren på et slikt dikt, et dikt som vil bestå tidens tann.


Why
Why do you have to break my heart?
Why?

Why did I cry when I saw you kissing that girl?
Why?

Why do I hope you will love me someday?

When I really know that you won't.
Why?

Why don't I fall in love with somebody else?

I only ask why.

Jeg vet det, dere er stumme av beundring akkurat nå.
Til det må jeg bare si tusen, tusen takk!
*Bukker mens det regner ildrøde roser inn over scenekanten*

Dette svært så originale diktet ble skrevet av en 14 år gammel, svært så forelsket, Mari en vinterdag i februar 1997.

Så mye moro man kan få ved å dra frem gamle dagbøker igjen.
Innholdet er til tider litt flaut, men aller mest morsomt.

Er det flere som har slike fantastiske skatter liggende kanskje?

Synne, Lesehesten fra Sørlandet, publiserer forresten fra tid til annen egenproduserte dikt på sin blogg.

Hva med deg?
Har du noen dikt på lager også kanskje?


Om bloggeren
Mari elsker bøker(selvsagt!) og har blogget her siden sommeren 2008. Hun håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre.

Det er ikke bare bøker som Mari er lidenskaplig opptatt av, hun er en nysgjerrig sjel og hva er vel en mer naturlig for en nysgjerrigper enn å beskjeftige seg med slektsgranskning?

Barns sikkerhet i bil er et annet tema som ligger hennes hjerte nært og Mari står bak den prisbelønnende bloggen Sikring av barn i bil.

34 kommentarer:

 1. Du er en tøffing! Fikk meg en latter der gitt :) Men du vet aldri, det er bare til å fortsette å skrive..

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Tine :) Kan jeg bidra til litt latter på en ganske så alminnelig onsdag er jeg glad for det. Det er viktig å ha evnen til å kunne le litt av seg selv, tenker jeg.

   Slett
 2. Ja, det er sant at en kan le litt av seg selv! Følelsene lå vel aldri så mye utenpå oss som i ungdommen... Bare en kommentar; diktene jeg legger ut på bloggen er stort sett nye. Jeg skriver årstallet bak (-11, -12), det kan forvirre noen. Diktene jeg skrev som helt ung er noe helt annet, vet ikke om de egner seg på trykk:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg var så sikker på at jeg leste et dikt hos deg for et år eller to siden som du hadde skrevet som liten jente. Husker jeg så feil altså, flaut! Feilen er forøvrig redigert ;)

   Slett
 3. Hehe, ja, det har jeg ...skuffer og esker fulle, et sted..Men å finne dem som ble skrevet for så lenge siden?? En dag, kanskje...*hold øynene åpne* lol

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå kommer vi til å sitte som naglet fast foran bloggen din dag og natt frem til det kommer et utdag, Anita ;)

   Slett
  2. Huff da, nå laget jeg visst forventingspress, tihi.;) Men jeg har faktisk et ryddeprosjekt på gang og håper å bli ferdig til jul, så kanskje det kommer noe, hvis jeg finner noe av det igjen.. det var mye hjertesmerte og megastore foreskelser i alle ungdomårene,gitt.

   Slett
 4. Så fint at du viser oss en skatt fra din tidlige ungdom:-) Jeg har en stappfull dagbok fra jeg var 14 år gammel som jeg leste i for en tid tilbake. Det var ikke bare morsomt skal jeg si deg:-) Voldsomt med følelser og sårhet. Den kan sikkert være god å ha når man en gang blir tenåringsmor.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var litt fra et brudd der hvor jeg hadde skikkelig kjærlighetssorg. Hvor vondt det var husker jeg den dag i dag, enda det faktisk var jeg som gjorde det slutt(med god grunn mente jeg ihvertfall på den tiden). Husker jeg gråt så min kjære mor, som var en etasje ned og i andre enden av huset, hørte meg og kom opp på rommet mitt. Godt å se at jeg satt fornuften fremfor mine egne følelser.

   Det som kanskje gjør det mest artig er måten jeg har ordlagt meg. Alt er skrevet ned skremmende detaljert med tidspunkter og det hele, samt at jeg flere ganger følte for å spesifisere for dageboken min når jeg skrev en spøk.

   Jeg tror du har helt rett i at det kan være lurt å spare på for å faktisk minne seg selv litt ekstra på hvordan livet var på den tiden.

   Slett
 5. Jeg har aldri egentlig hvert den store dikt skriveren, mer glad i å skrive lange historier he he:) Fint dikt, likte det godt:) Jeg har tatt vare på noen av dagbøkene mine, morsomt å lese nå som man har blitt eldre. Man ser at noe er det samme og noe har forandret seg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du har helt rett i det at noe er og blir det samme, Elin. Det kan være både positivt og negativt. Har man skrevet dagbok har man en gyllen mulighet til å lære seg selv å kjenne enda bedre :) Eller kanskje litt godt bakgrunnsstoff til en ungdomsroman? ;)

   Slett
 6. Åh, så gøy!! Og så nydelig et dikt, der var det mye hjerte og smerte :) Jeg har skrevet dagbok fra jeg var tretten og har en hel eske full. Skriver fortsatt og lurer på hva i alle dager jeg skal gjøre med dem når jeg blir gammel. Donere dem til riksarkivet kanskje, med klausul om at de ikke skal åpnes på 150 år, he he :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var generelt sett mye hjerte og smerte på meg på den tiden. Forelsket meg i en ny gutt omtrent hvert kvarter tror jeg.

   Kanskje du skal gjøre slik som mannen som bodde i Otta gjorde for 100 år siden? Han fikk jo ganske mye oppmerksomhet tidligere i år. Da er man garantert 15 minutes of Fame i fremtiden ;)

   Slett
  2. Ha ha, ja det hadde vært noe det! Spørs om ikke alle hadde blitt like skuffet som de som åpnet pakken hans og bare fant avisutklipp og kjedelige papirer, he he :)

   Slett
 7. Dette var moro:-) Så kjekt med slike skatter som kommer frem fra glemselen. Selv har jeg ikke slike skatter liggende. Diktet ditt var veldig fint!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig at du syntes det, Beathe :) Jeg syntes det er veldig morsomt å lese tankene jeg skrev ned på den alderen.

   Slett
 8. Ah, ungdommens grusomme tid... Jeg har et dikt jeg skrev i andre klasse om sledehunden! Litt morsomt, men kanskje ikke helt publiseringsverdig :P

  SvarSlett
  Svar
  1. Det høres absolutt leseverdig ut, Anja ;) Jeg må forresten si at ungdomstiden min egentlig var ganske så fin, heldigvis(det er jo mange som dessverre ikke har en så fin ungdomstid).

   Slett
 9. Så morsom at du deler! Aldri føler man vel mer på hjerte-smerte som i den alderen. Putt teksten din inn i hvilken som helst pop-låt av i dag og du har en vinner :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kanskje jeg burde skrive om litt og så sende avgårde teksten til Justin Bieber? ;)

   Slett
 10. Ble rent nostalgisk da jeg leste diktet ditt og alle kommentarene fra dere bloggere : ) Skrev et dikt i slutten av tenårene, som en avslutning og form for terapi, i forbindelse med brudd med min aller første kjæreste. Diktet heter, Life is a mystery

  Life is a mystery
  when U haven't got
  no expectations
  something suddenly happen
  Before U know it
  a change has taken place
  in your life.
  Ready or not
  U seem to follow
  this change
  and make new experiences
  that later will become a part of
  your memory.

  SvarSlett
  Svar
  1. Diktet ditt er en god del dypere enn mitt, dez. Tusen takk for at du delte det med oss :)

   Slett
 11. Hehe, jeg har skrevet maaange dikt, men jeg tror ikke jeg kommer til å publisere noen av de på bloggen min ;)
  og diktet ditt er jo bra! Klijse, og tydelig fjortis, men absolutt et gjenkjennelig tema og fin komposisjon :)
  Go for it! Gi ut boka! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det, Pia. Jeg tror diktets handling er noe som vil være gyldig så lenge det finnes unge mennesker av begge kjønn på vår planet ;)

   Slett
 12. Så fantastisk morsomt å finne slike glemte perler :) Jeg skrev selv dagbok/-bøker og et uttall dikt da jeg var tenåring, men i slutten av 20-årene bestemte jeg meg for å brenne hele sulamitten. Der lå det altfor mange utleveringer av meg selv til at jeg ønsket å beholde dagbøkene ("i fare" for at ungene fikk tak i dem). Med i dragsuget om leee-hengseeel og smææærttthheee så gikk også alle diktene. Der var det mange jeg kunne ha tenkt meg å hatt idag! Men, brent er brent, så jeg sitter nå her og angrer...

  SvarSlett
  Svar
  1. Brenne? Neimen, Marianne da ;) Nå skal det sies at jeg nok ikke hadde så mye spennende å melde om og jeg har ikke skrevet om noe mer intimt enn forelskelser. Mannen i mitt liv fant jeg da jeg var 15 år gammel og etter det minsket det gradvis med dagboknotater og diktning.

   Slett
 13. Så utrolig gøy! :) Jeg hadde noen slike pinlige skrivebøker før men jeg kastet dem for noen år siden. Nå angrer jeg veldig! Selv om det er flaut er det utrolig morsomt å se på senere når man har det hele litt på avstand ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er helt klart flaut, men det er morsomt å se hvordan man har utviklet seg som person siden den gang :)

   Slett
 14. Hehe, så søtt et dikt! Jeg var ikke noen diktskriver selv, men skrev mange noveller og påbegynte bøker som aldri ble noe av. Skrev også dagbok. Blir litt småflau og sentimental når jeg plukker frem disse for å mimre:D

  SvarSlett
  Svar
  1. Mimring er herlig, selv om det er pinlig også er det litt fint å kunne sette seg litt bedre inn i tankegangen til våre egne fremtidige tenåringer :) Når vi kommer så langt.

   Slett
 15. Artig! Jeg har dessverre kastet det meste av skriveriene mine...

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er en som sparer på litt for mye. Det er ikke mange månedene siden jeg kvittet meg med en del tekstbøker fra skoletiden min, bøker jeg ikke har hatt bruk for de siste 10 årene ihvertfall.

   Slett
 16. Jeg har ikke tatt vare på noe fra da jeg var yngre og det er jeg glad for. Jeg synes slikt er veldig flaut. Spørs om ikke jeg kommer til å slette bloggen min om noen år også, hehe.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg syntes det er veldig gøy å kunne bla meg tilbake i bloggens arkiv og se hvor mye jeg har utviklet meg som skribent og kanskje også leser siden bloggens begynnelse. Litt flaut selvsagt, men mest positivt å se at man faktisk har hatt en utvikling.

   Slett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.