RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

torsdag 3. januar 2013

Årets favoritter - delt inn i tøysete merkelapper.


I 2012 leste jeg vel 90 bøker(92 stykker tror jeg ble det magiske tallet) og blant disse har jeg selvsagt plukket meg ut noen favoritter. Så kom innom da vel og bli med på en reise gjennom mitt leseår 2012.Årets aller aller beste, hjertevarme, rørende, vonde, gode, eventyrlige bok:
Code Name Verity av Elizabeth Wein - denne boken er helt utrolig fin, du må bare tro meg. Les den.

Årets umulig å legge fra seg:
Sirkelen av Mats Strandberg og Sara B. Elfgren - jeg er faktisk bare veldig, veldig glad for de timene denne historien stjal fra mitt liv.

Årets beste "jeg er den siste i verden som leser denne boka" boken:
Vann til elefantene av Sara Gruen - og moralen er ikke vær slem mot verken dyr eller de eldre!!

Årets "hvis du ikke allerede stod på listen allerede hadde du nå gjort deg fortjent til 100 % garantert plass på listen blant mine favorittforfattere for all fremtid" forfatter:
Melina Marchetta(du vet Jellicoe Road og Looking for Alibrandi)  med runner up Kate Morton(jeg kan nevne Den glemte hagen og En svunnen tid). Det er noe som sier meg at det finnes mye godt i det australske drikkevannet, for jeg har jammen meg blitt kjent med historiene til mange flotte australske forfattere i løpet av de siste par årene.

Årets både morsomste og søteste kjærlighetshistorie:
Meant to be av Lauren Morrill - en supersøt, sprudlende og morsom kjærlighetshistorie som garantert gir deg lyst på en tur til London. Dette er ungdomsforelskelse på sitt beste.

Runner up til denne tittelen er Sannsynlighet for kjærlighet ved første blikk av Jennifer E. Smith.

Årets høyeste mimre faktor:
The Intern av Dillon Khan - tror du meg ikke så må du gjerne ta en titt på bokens spilleliste.Årets "hva er det som skjer her, who cares så lenge historien fenger?!" bok:
Night School av C.J. Daugherty - som et friskt vindpust i ungdomsbøkenes verden. Jeg er fortsatt ikke sikker på om historien er en fantasy(paranormal) eller thriller. Det får jeg visst heller ikke greie på før jeg leser neste bok.

Årets oppfølger:
Pandemonium av Lauren Oliver - enough said som vi sier på godt norsk.

Årets "greit, så skal jeg slutte å se så surt bort på prisnominerte bøker" bok:
The Sister Brothers/Brødrene Sisters av Patrick DeWitt. Har du lurt på om du noen gang kunne falle for en sjuskete western leiemorder med bare sånn halvveis ok hygiene? Forfatteren lurer oss som lesere enkelte ganger slik at vi glemmer hvem det er vi har med å gjøre.

Årets "denne satte spor i sjelen som jeg vil bære med meg for all fremtid" bok:
Den Brageprisnominerte(det høres jo så flott, og ikke minst så er det helt på sin plass at boken ble nominert, ut at det må jeg jo ta med!) Inn i elden av Aina Basso. Dette er en historiske roman som tar for seg hekseprosessene i Finmark.Årets beste dystopi:
Dark Inside av kanadiske Jeyn Roberts. Dystopi fortalt med flere forskjellige stemmer. De aller fleste menneskene blir overtatt av et eller annet onde og bare noen få er fortsatt ved sine fulle fem. En av stemmene vi følger virker til å være ondskapen selv, jeg er utrolig spent på hvordan historien utvikler seg videre.

Årets beste eventyrgjennfortelling/sci-fi:
Cinder av Marissa Meyer - Askepott er tidenes sorte får, ihvertfall hvis man skal tro den stygge stemoren, som man virkelig bare må elske, uansett hvilket metall hun er støpt av.

Årets beste fantasy:
Seraphina av Rachel Hartman - det er en synd og regelrett skammelig at jeg ikke har fått omtalt denne fantastiske fantasyen. Hallo, den handler om drager og er skrevet av en forfatter som tydeligvis bærer på en sterk kjærlighet for både musikk og språk. Språkmessig på høyde med både Patrick Rothfuss og Laini Taylor.Årets beste krim:
Metallmyk av Asle Skredderberget - her føler jeg virkelig at jeg fikk en liten krimskatt, tusen takk til Bokelskerinnen! Her har vi også en runner up og det er Kretsen av Alexandra Beverfjord(er vi her vitne til en ny krimdronning in the making?).

Har du lest noen av bøkene som har havnet på min "best of liste"? Hvis du har det vil jeg selvsagt gjerne høre din mening om disse bøkene, har du ikke lest bøkene er du selvsagt velkommen til å synse i vei uansett. 

Jeg håper dere alle har hatt en fantastisk fin juleferie, selv har jeg kost meg masse med familie og venner. Derfor har det vært total blog silence for min del.

Jeg har plassert min blogg i Hønefossnorske bloggkart!

Jeg har plassert min blogg i Buskerudnorske bloggkart!


Om bloggeren
Mari elsker bøker(selvsagt!) og har blogget her siden sommeren 2008. Hun håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre.

Det er ikke bare bøker som Mari er lidenskaplig opptatt av, hun er en nysgjerrig sjel og hva er vel en mer naturlig for en nysgjerrigper enn å beskjeftige seg med slektsgranskning?

Barns sikkerhet i bil er et annet tema som ligger hennes hjerte nært og Mari står bak den prisbelønnende bloggen Sikring av barn i bil.

20 kommentarer:

 1. Takk for gode lesetips Mari. Jeg liker bloggen din.

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig, Åse :) Det er veldig koselig å høre at du liker bloggen min, det gjør meg glad.

   Slett
 2. "... Inn i tøysete merkelapper"... Hahah, gotta love you girlie :)))) Godt å ha deg tilbake igjen, selv om vi omtrent aldri noensinne leser de samme bøkene. På tross av og fordi :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Sitter bak skjermen med verdens største glis.

   Jeg syntes det er flott at vi ikke alle leser det samme. Da blir det ekstra spennende de gangene vi kanskje drister oss til å plukke opp en bok den andre har skrevet om.

   Slett
 3. Artig oppsummering Mari. Mange ukjente bøker for meg her.:) Ønsker deg godt nytt år! Sender deg en melding på faceboksiden din.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Anita :) Meldingen er lest og besvart, men det har du kanskje sett alt. Ha en strålende helg!

   Slett
 4. Artige merkelapper og oppsummering, ja! :) Det er flere bøker som frister her, og jeg har faktisk ikke lest en eneste en av dem, med unntak av Kate Morton sine. Så her er det mye å velg i. Jeg føler meg forresten som "jeg er den siste i verden som leser denne boka"-leseren jeg også når det gjelder Vann til elefantene av Sara Gruen, hehe. Har den i bokhylla hjemme etter at jeg vant den i en konkurranse for flere måneder siden, og der har den stått fint gitt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har spilt litt likegyldig til den, det er noe jeg visst har en lei tendens til med enkelte bøker som "alle elsker". Det hadde nok ikke gjort noen skade om jeg hadde hørt på rosen i dette tilfellet litt tidligere, men jeg koste meg godt med den i 2012. Kos deg(eller ikke) med "Vann til elefantene" den dagen du føler for det, Tone.

   Slett
 5. Godt oppsummert og artig liste med for meg nesten berre ukjende bøker. Fantastisk at det er så mange lesbare bøker "der ute"!!
  Sirkelen og Metallmyk ser spennande ut, dei har eg notert meg. Kronprinsen står på ønskelista

  SvarSlett
  Svar
  1. Så flott :) Jeg tror kanskje du kunne likt Code Name Verity også, hvis du leser på engelsk da.

   Kronprinsen har jeg liggende her, gleder meg til mer Beverfjord krim.

   Slett
 6. Fin og morsom oversikt Mari. Jeg har kun lest Sirkelen og Inn i elden av disse og ble litt skuffet over den første, men likte godt den siste. Jeg har merket meg og skaffet meg både The Intern og Code Name Verity etter dine omtaler. The Sisters Brothers må jeg også skaffe meg på lydbok.
  Vann til elefantene har stått i min bokhylle i et par år nå så kanskje 2013 blir året mitt:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra! Synd at Sirkelen ikke var helt som forventet, men vi kan jo ikke elske alt vi leser heller :) Jeg gleder meg veldig til å høre hva du syntes om Code Name Verity, Silje.

   Slett
 7. Takk for kjempe fine tips.. Eg må absolutt få lest Seraphina :)
  Og code name verity.

  Av disse bøkene har eg bare lest Pandemonium og Sirkelen.. Og er helt enig i at de er bra.. Pandemonium og Hunger Games 2 hadde nok fått delt oppfølger pris av meg :P hehe

  SvarSlett
  Svar
  1. Da håper jeg du kommer til å like de andre bøkene like godt, Line. Jeg står 100 % for anbefalingene mine :D

   Slett
 8. Et fantastisk innlegg! Jeg likte veldig godt de ulike merkelappene dine :-)
  Noen av dem har jeg lest, og noen ikke. Seraphina har jeg på leselisten og den må jeg bare lese! Jeg har lest Kretsen men ikke Metallmyk, så den må jeg se etter :-) Jeg må rett å slett lagre dette innlegget slik at jeg kan komme tilbake etter bøker å lese :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. TUsen takk for det. Da håper jeg dette innlegget kan være med på å gi deg mange fine leseropplevelser, Astrid Terese :)

   Slett
 9. Flott oppsummering:) tenkt å liste opp mine favoritter fra 2012:) har lest 4 av bøkene du lister opp:) helt enig i det du skriver:) godt nyttår forresten.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så god smak vi har, Nina ;) Jeg gleder meg til å se listen over dine favoritter fra året som gikk. Riktig godt nyttår!

   Slett
 10. Hehe, artige kategorier, Mari. Mulig jeg må låne dem til neste oppsummering. :)

  Flott oppsummering og, veldig enig med deg om mange av bøkene (de andre har jeg ikke lest). Godt nytt år igjen. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er bare å låne i vei det :) Så bra at du er enig med meg da, det betyr at vi begge har god smak tror jeg ;)

   Slett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.