RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Nakenbilder på avveie

En snap i forelskelsens rus, en person som ikke var til å stole på. Et liv som blir endret.

hex hall

Ikke alle må ha barn

Hvorfor skal alle mene noe om andres valg om å få barn eller ikke?

Søk

onsdag 6. februar 2013

Slik får du blogginnleggene dine til å postes automatisk til Facebook

Lurer du på hvordan du kan få blogginnleggene dine til å dukke opp automatisk på din bloggs Facebook-side? I dette innlegget skal jeg forklare hvordan dette enkelt kan settes opp ved hjelp av NetWorkedBlogs.

 1. Klikk deg inn på nettsiden NetworkedBlogs. Øverst i det høyre hjørnet finner du en link som heter Add your blog, klikk på den. Du vil nå få spørsmål om å logge inn med Facebook-kontoen din, det må du gjøre for å kunne benytte deg av sidens tjenester.

 2. Nå kommer du til en side hvor du legger inn bloggadressen din og trykker next(eller hva det nå enn er som står der).

 3. På siden du kommer til nå skal du fylle inn informasjon om bloggen din. En kort presentasjon, hvilke kategorier bloggen hører til under, legg inn RSS-feeden til bloggen din(denne oppdages som regel automatisk, men ikke alltid). Fyll ut alle feltene og huk av for at bloggen din ikke inneholder noe "adult content"(har du en bokblogg velger jeg å være så naiv og tro at det ikke er så mye over 18 only innlegg der). Lagre opplysningene.


  NetworkedBlogs logo.

 4. Neste steg er å få venner til å bekrefte at du faktisk er forfatteren av bloggen eller installere Networked blogs funksjonen på bloggen din.

  Jeg valgte å legge inn funksjonen her på min blogg. Hvis du har Blogger(blogspot) blogg gjøres dette ved å kopiere koden til den av de to funksjonene du liker best. Deretter går du til bloggens meny og velger utforming/layout og legger inn koden som HTML/Java widget. For å se hvordan min NetworkedBlogs funksjon ser ut kan du kikke helt nederst i bloggen. Installerer du funksjonen kan du bare gå tilbake til NetworkedBlogs og trykke Verify når du er ferdig.

  Velger du å få venner til å verifisere deg får du velge venner fra listen din på Facebook. Du kan jo velge noen bokbloggende venner til å bekrefte deg om du vil.

 5. Nå skal du klikke på Blogger Dashbord, dette står øverst i høyre hjørne på nettsiden. Finn så bloggen din i menyen til venstre. Under bloggen ser du det står Publish og like i nærheten av vil du se at det står Syndication. Klikk på syndication. Der velger du Add Facebook Target og velger bloggen din sin side på Facebook(og eventuelt din private Facebook-side).

  Her vil du også se at du har muligheten til å sette opp NetworkedBlogs til å publisere link til blogginnleggene dine direkte til Twitter også(hvis du har en Twitter-konto vel og merke).

Voila dine innlegg vil nå postes automatisk til Facebook.

Obs. det er ikke sikkert innleggene legges ut helt likt på Facebook som på bloggen din, det kan ta litt tid før det skjer. Mine innlegg publiseres nå nesten rett etter de har blitt lagt ut på bloggen, men i en start ble de publisert noe tregere til Facebook.

Var dette innlegget nyttig for deg? Er det noe som fortsatt er uklart?

Jeg har plassert min blogg i Hønefossnorske bloggkart!


Om bloggeren
Mari elsker bøker(selvsagt!) og har blogget her siden sommeren 2008. . Hun håper noe av sin leseglede kan smitte over på andre. Sommeren 2012 startet hun opp bokbloggportalen Bokblogger.no, hvor du kan finne en oversikt over de fleste norske bokblogger

Det er ikke bare bøker som Mari er lidenskaplig opptatt av, hun er en nysgjerrig sjel og hva er vel en mer naturlig for en nysgjerrigper enn å beskjeftige seg med slektsgranskning?

Barns sikkerhet i bil er et annet tema som ligger hennes hjerte nært og Mari står bak den prisbelønnende bloggen Sikring av barn i bil.

6 kommentarer:

 1. For en god hjelp, tusen takk for at du tok deg tid :)

  SvarSlett
 2. Godt tips Mari!! Er ikke sikker på om jeg kommer til å gjøre dette, er liksom litt for beskjeden til å legge bloggoppdateringer på Facebook siden min. Men skulle det bli aktuelt så vet jeg hvor jeg skal søke hjelp :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er mest tenkt for de som har en egen side til bloggen sin på Facebook, egentlig ikke til den personlige profilen, Gro. Man kan selvsagt velge å poste til den personlige profilen, men det vanligste er nok bloggens egen side på Facebook :)

   Slett
 3. Det der er en utrolig god og funksjonibel måte å få det på facebook. Jeg byttet nettopp over til wordpress, det jeg liker med WP er det at man kan få det til å føres over til facebook automatisk ;)

  SvarSlett
 4. Tusen takk for en kjempefin og enkel oppskrift. Jeg tror jeg fikk det til nå :)

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.