RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

På denne bloggen kan du lese om ungdomsbøker i alle sjangere. Jeg er ikke sponset. Her får du ærlige meninger om bøker jeg har lest.
hex hall

Ingen er ei øy

Moren gjør meg så inn i hampen forbannet.

hex hall

Tung tids tale

Noen ganger kan det som skal være en av livets gleder bli vanskeligere enn hva vi kunne evne og forestille oss.

Søk

onsdag 20. mars 2013

Bokomslagstrender: Vann

 

2013 ser ut til å kunne bli et svært fuktig år, skal vi tro denne covertrenden. Jenter, be afraid, be very afraid. The water is a dangerous place to be! Her er det fritt frem, knock yourself out and judge a book by its cover.

Glugg, gluggMin personlige omslagsfavoritter her må enten bli Revel eller Through To You. For en "gammel traver" minner omslaget til all this could end veldig om en scene i filmen Wild Things hvor Neve Campbell og Denise Richards leker seg i badebassenget.

RomantiskDet er jo unektelig ganske romantisk ved vannkanten(eventuelt under vann). Favoritten her er September Girls sitt nydelig omslag!

Død og dystopi
Man skal ikke ha lest spesielt mye om ungdomslitteratur for å gjennkjenne covert til The Ward som et symbol på en dystopisk historie. The 39 Deaths of Adam Strand handler om en gutt som gjentatte ganger forsøker å ta livet av seg, men ingenting fungerer. Beskrivelsen gir meg litt Groundhog day(filmen) følelsen.

Jenter i vann, igjen....Det er nesten så man skulle tro at jenter verden over driver dank ved vannkanten hver eneste dag, ingen har noe fornuftig å ta seg til, med unntak av den tøffe, surfebaben som tar sats for å nå neste bølge.

Gir noen av disse omslagene deg lyst til å finne ut mer om hva boken handler om?Om bloggeren
Mari elsker bøker(selvsagt!) og startet denne bloggen sommeren 2008. Gode bøker og leseglede er til for å deles! Mari jobber til daglig på kontor og jobber som ekstern forlagskonsulent på si. Sommeren 2012 startet hun opp bokbloggportalen Bokblogger.no, der finner du en oversikt over de fleste norske bokblogger

Barns sikkerhet i bil er et tema som ligger Maris hennes hjerte nært og hun står bak den prisbelønnende bloggen Sikring av barn i bil.
Enhanced by Zemanta

12 kommentarer:

 1. Mange flotte bokomslag:)

  SvarSlett
 2. Omslaget Ferryman fikk meg til å tenke på Isfolket-serien til Margit Sandemo. Der var det ei av (de 47) bøkene som het noe sånn som Ferjemannen, og som hadde tilsvarende "cover" som gikk i blåtoner. Jeg husker dengang jeg syntes coveret var skummelt, og akkurat den boka var faktisk litt creepy. Ferryman over her gav meg samme ekle følelsen, så jeg måtte google innholdet. Og resultatet: kanskje jeg faktisk skal lese denne. Det hørtes ut som en spesiell kjærlighetshistorie, som faktisk også handler om akkurat samme Ferryman'en som i Isfolket sagaen, nemlig ferjen over til andre siden - til døden... Så ja, det omslaget fristet meg til å google - som sagt, så gjort :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vet du, jeg tenkte akkurat det samme, Marianne! Tittelen og blåtonene gav meg samme assosiasjon. Og i likhet med deg synes jeg Isfolket-coveret og historien var creepy (fergemannen minnet meg også om en gammel lærer jeg hadde, haha...). Så Ferryman frister meg også....

   Slett
  2. Fergemannen og lærer? Oi.. Fryktelige minner fra skolegangen forstår jeg ;o) Morsomt vi assosierte det samme på akkurat det coveret. Jeg tar ferje til/fra jobb, så ferjemenn ser jeg nok av - ingen i samme kategori som Ferjemannen tror jeg, men nå skal jeg jammen se etter... :D

   Slett
  3. Den må jeg nok finne frem, jeg har hele serien stående, men har bare kommet meg til bok #27 :) Tror ikke boken du nevner var blant de 27 første, men det kan jo være at jeg husker feil. Har ikke lest i serien siden 2004/5. Det ble for skummelt i en periode hvor samboeren min hadde en jobb hvor han hadde nattevakter he he. Pyse er jeg.

   Slett
 3. Det er ofte omslaget som får deg til å låne eller kjøpe boka. Særlig hvis du bare går og titter uten plan. Mange av disse med vann er fine!

  SvarSlett
  Svar
  1. Et omslag har mye å si, hvis omslaget byr meg i mot må jeg liksom overtales av en eller annen som jeg stoler på som mener at det er en god bok.

   Slett
 4. "September girls" var definitivt den største hiten for meg:) (Og så tok jeg filmreferansen din ja, den var temmelig lik;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg fikk nesten litt lyst til å se filmen, den gang(jeg var 15-16 år) da syntes jeg den var bra. Usikker på hvordan jeg ville likt den nå. Husker ingen detaljer bortsett fra det med badebassenget som dette omslaget umiddelbart fikk frem fra glemselen.

   Slett
 5. Når du puttet de ved siden av hverandre slik så syns jeg alle så billige og kjipe ut ;) litt sånn harlekin følelse over det, du vet, de erotiske husmorseriene ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. De aller fleste av disse bøkene er amerikanske ungdomsbøker, så jeg kan vel garantere at det er ganske lite erotikk mellom permene he he he :)

   Slett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen et lite spor fra ditt besøk =)