RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

lørdag 6. april 2013

Beklager, jeg må være partymenneske - En smakebit på søndag.

La du merke til at tittelen på dagens innlegg spiller på boken jeg deler en smakebit av i dag? (Og det faktum at det ikke var noen smakebit i dette innlegget fra meg før utpå søndagsmorgenen) Den spiller også på det faktum at jeg var i 30-årslag i går da dette innlegget gikk i trykken. Beklager, jeg må være mamma av Karianne Gamkinn er boken jeg leser på når jeg har litt tid til overs.


Hva er vel mer passende for denne boken
enn at husets toåring hadde fått tak i den? Mamma laget middag, pappa hjalp storebror med lekser og  minstemor(som jeg trodde lekte med sine egne leker) satt så blid og fornøyd på stuegulvet og tegnet i
Beklager, jeg må være mamma.

Søte små

I går var jeg lite preget av tidsklemmer og dårlig samvittighet, da var jeg bare Mari(men alltid mamma!), venninne og kjæreste, på fest. I dag er jeg sliten, men savner barna selv om det ikke engang er 24 timer siden jeg så dem sist. Ikke noe er som å vekke ungene og gi/få en god klem hver morgen før dagen virkelig er i gang. Da har dere fått et mikroskopisk innblikk i min hverdag, som kan relateres til boken jeg leser nå.

Boken Beklager, jeg må være mamma handler rett og slett om hverdagen til en småbarnsfamilie i vår tid. Dette er en bok jeg tror svært mange kan kjenne seg igjen i, og har man ikke barn selv så vil det kanskje være interessant å få et innblikk i hvordan hverdagen faktisk kan være med barn. Jobb, kvalitetstid med familien, glede, sorger, bekymringer, dårlig samvittighet og lykke. Forfatteren deler av egne erfaringer og tanker. Min smakebit kommer fra en av bokens første sider:
Jeg har ikke lyst til å slippe den lille kroppen. Men jeg har allerede mistet en buss, og det er mindre enn fem minutter til den neste går. Jeg setter veska fra meg, og gjør kampen for å få ham ned i bilsetet kort. Jeg fester sikkerhetsselene rundt den stive og sprellende kroppen, gir ham et kyss og lukker bildøra. Han skriker høyt. Jeg hører ham godt gjennom døra og motorduren. Jeg smiler og vinker til ham. Jeg ser ansiktet hans er ildrødt og vått av tårer. Jeg ser at øynene hans er redde. Så kjører de - han og pappaen - til barnehagen og til jobb. Jeg løper til bussen. 
På Elida sin bokblogg My first, my last, my everything, kan du lese en omtale av boken. Det kommer en omtale på bloggen her når boken blir ferdig lest.

Lurer du forresten på hvorfor det er noen festkommentarer i kommentarfeltet her?
Det har seg slik at jeg var på fest i går/natt og at de som besøkte bloggen natt til søndag og søndagsmorgen har lest denne innledningen:
Jeg er i 30-årslag i kveld og overlater morroa til dere!

Svensk, dansk, finsk eller norsk blogger? Alle er velkomne til å delta(eller bare lese om man heller vil det) på denne ukentlige bloggutfordringen . Oppdag spennende bøker og finn nye bloggfavoritter.

Hvordan delta på en "En smakebit på søndag"?
 • Skriv en bloggpost hvor du deler noen valgfrie setninger fra boken du leser nå(eller annet bokrelatert du ønsker at vi skal smake på denne søndagen, litt variasjon er bare fint).
  OBS! Vennligst ingen spoilere. Legg inn linken til ditt innlegg i linkefunksjonen på denne siden for å få besøk av andre "En smakebit på søndag"-deltakere/lesere.
 • Du behøver ikke å følge noen fast formel på innleggene dine, her er det bare å slå seg løs :) 
 • Twitrer du postene dine så bruk gjerne hastagen #smakebit.
 • Utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday Loading InLinkz ...


 Om bloggeren
Mari elsker bøker(selvsagt!) og startet denne bloggen sommeren 2008. Gode bøker og leseglede er til for å deles! Mari jobber til daglig på kontor og jobber som ekstern forlagskonsulent på si. Sommeren 2012 startet hun opp bokbloggportalen Bokblogger.no, der finner du en oversikt over de fleste norske bokblogger.


43 kommentarer:

 1. Du får kose deg på 30 år laget:)
  SV;Er ikke ferdig ennå med boken,men kan si at jeg gleder meg til filmen :) Han som skal spille Carl var han som spilte "snikmorderen" i filmatiseringen av "Angels & Demons" :) Var lenge siden sist og jeg synes disse smakebit på en søndag er fine å være med på og så får man tips til nye bøker man kan lese:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det, Nina! Jeg hadde en veldig fin kveld, noe som resulterer i at denne dagen ikke er fullt så fin.

   Slett
 2. Håper du har det hyggelig MAri.:) Flott at du la ut post til oss.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var hyggelig, og slitsomt dagen der på ;) Jeg kan jo ikke forsømme på en søndag!

   Slett
 3. Å nei, du må ikke beklage en god fest :) Takk for at du tenker på oss :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er veldig sant, Tine, jeg skal ikke beklage det(kun at jeg var treg med å oppdatere med min egen smakebit).

   Slett
 4. Du er alltid på pletten søndager, så du er vel verdt en liten festpause! God søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det :) Søndagen ble ganske så fin, med venner og deres barn på søndagspizza besøk.

   Slett
 5. Ibland kan det vara bra att bryta av läsandet med en fest :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, du sier noe der, Monika. Greit å ha litt kontakt med omverdenen he he ;)

   Slett
 6. Svar
  1. Tusen takk for det, Isabella. Det var en meget vellykket kveld vil jeg si :)

   Slett
 7. Når jeg leser smakebiten din, så kommer minnene frem. Minner fra å levere en ett-åring i barnehagen. Selv idag, hun er blitt 16 år, tenker jeg på det med et sug i magen. Takk for smakebiten.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er sånt en mamma(forelder) ikke glemmer så lett nei, Tone. Velbekomme :)

   Slett
 8. Spesiell tittel - tenkte først at du ikke hadde noe smakebit i dag grunnet partytretthet fra kvelden før ; )

  Å være mamma innebærer mye dårlig samvittighet i forhold til å være der for barna og strekke til - kjenner meg igjen i mammaen fra smakebiten din, man vil jo helst ens egne barn vel og se de glade og blide.

  Takk for fin smakebit og riktig god søndag til deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Du har egentlig rett i din mistanke, dez ;) Det var ingen smakebit i innlegget fra meg før utpå søndagsmorgenen.

   Slett
  2. Wow, det må jeg si - respekt for deg som klarer å skrive blogginnlegg på søndagsmorgenen etter en real fest kvelden før ; )

   Du er "sej" som danskene sier : )

   Slett
  3. Takk for det ;) Av en eller annen grunn våkner jeg som regel alltid tidlig etter en fest, litt irriterende når man faktisk har sjansen til å ligge lenge.

   Slett
 9. Precis så är det att ha små barn och lämna dem på dagis!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, dette tror jeg er noe de fleste foreldre kan kjenne seg igjen i :)

   Slett
 10. Jeg kjenner også igjen mamma rollen utfra smakebiten din. Den stadige dårlige samvittigheten forsvinner for resten ikke selv om barna blir nesten voksne. Det er alltid noe man skulle hatt tid til eller gjort bedre!
  Håper du hadde en fin fest Mari! Klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er mye både av gleder og sorger ved det å ha barn :)

   Jeg hadde det supert, tusen takk for det!

   Slett
 11. Huff, den tidsklemmen! Da er det godt å ta en pause og en fest i blant, men jeg skjønner godt at du savner barna selv om det ikke er lenge siden du så dem :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Heldigvis er vi nok ikke så sterkt preget av tidsklemma her. Jeg har selv valgt å jobbe litt mindre for at vi skal ha det litt mer fleksibelt som familie :)

   Slett
 12. Herlig bilde av skribleriene til 2-åringen din :) Jeg har barn på samme alder og mange bøker med tilsvarende "illustrasjoner." Denne boka kan jeg tenke meg å lese. Det er veldig mye gjenkjennelse i denne smakebiten. Vi jenter har jo alt i disse dager, men vi må også være mye. Mamma, kjæreste, kone, kollega, organisator, logistikkansvarlig og til tider diktator(!) :-)

  Ha en strålende uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er både positivt og negativt med det, kanskje vi må bli enda flinkere til å delegere bort deler av disse rollene?

   Slett
 13. Håper du koste deg :) selvom det nok ikke er fullt like gøy i dag :P
  Men morroa i går fortjente du nok ;)

  Ser frem til å lese anmeldelsen din.. Selv lyst til å lese denne boka en dag :) Selvom jeg ikker mamma xD (enda :P)

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper forresten du får en avslappende søndag :D

   Slett
  2. Jeg koste meg, jeg sang tilogmed karaoke :O

   Søndagen var fin, med litt fart. Hadde venner med barn på besøk for å spise pizza(heldigvis hadde jeg jukset og handlet inn ferdige bunner!).

   Slett
 14. Takk for link, Mari! God søndagsettermiddag:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig, Elida. Håper du hadde en flott søndag!

   Slett
 15. Det var en passande utsmyckning av den boken. ;-)

  SvarSlett
 16. Det høres ut som en interessant bok:) Ha en fortsatt fin søndag videre:)

  SvarSlett
 17. Det verkar vara en intressant bok.

  SvarSlett
  Svar
  1. Interessant for mange, både foreldre og andre :)

   Slett
 18. Hehe, likte bloggtittelen din, Mari! Kanskje den en dag blir tittelen på en bok som en motsats til Gamkinns bok? :) (Neppe skrevet av meg altså, som tilbrakte lørdagskvelden på joggetur og så i sofaen - og det helt uten barn å ha dårlig samvittighet for en gang;)

  Håper søndagen derpå er fin!

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, kanskje det burde være biografien til en Paradise Hotel deltaker eller noe i den duren? ;)

   Slett
 19. Selv om det er stund siden mine var små så husker jeg godt den tiden med levering i barnehagen og det å ikke ha de rundt en hele tiden. Husker godt når eldstemann (20år) var liten og han skulle være borte for aller første gang for at vi skulle ha fri,det endte med at vi reiste rett hjem for å se film av ham. Hehe... sånn er det å være småbarnsforeldre. Håper du har hatt en fin dag selv om du kanskje har vært noe redusert.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg husker godt den første dagen vi var borte fra vår første fødte også, savn, dårlig samvittighet og melkespreng er ord som popper opp i hodet på meg.

   Dagen ble bra, med en flott ettermiddag med barn og venner.

   Slett
 20. God søndag!:)

  Ikke for å være frekk, men man trenger ikke å være mamma for å oppleve tidsklemme og det å ikke strekke til i hverdagen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tolker det slettes ikke frekt ;) For min del tenker jeg at vi alle, til dels, er med på å lage vår egen tidsklemme. Vi skal rekke så mye, være med på "alt" og helst skal vi selvsagt prestere godt på alle områder.

   Slett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.