RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

onsdag 3. april 2013

Bokomslagstrender: Tekst

Det finnes trender på mange områder, ikke bare i fashion-industrien. Ta en titt på eksemplene jeg har funnet frem til for å illustrere tekst trenden. Stopp gjerne innom kommentarfeltet og fortelle meg hva du syntes om trenden og hvilket omslag du likte best?

Selv om alle omslagene har teksten til felles, er de allikevel ganske så varierte. Mine personlige favoritter er Farewell, Dorothy Parker, Life in outer space og The symptoms of my insanity.

Nå er jeg spent på å høre hva du syntes om denne trenden!
Om bloggeren
Mari elsker bøker(selvsagt!) og startet denne bloggen sommeren 2008. Gode bøker og leseglede er til for å deles! Mari jobber til daglig på kontor og jobber som ekstern forlagskonsulent på si. Sommeren 2012 startet hun opp bokbloggportalen Bokblogger.no, der finner du en oversikt over de fleste norske bokblogger

Barns sikkerhet i bil er et tema som ligger Maris hennes hjerte nært og hun står bak den prisbelønnende bloggen Sikring av barn i bil.

8 kommentarer:

 1. Er ikke noe spesielt fan a denne typen cover.
  Syns ofte de blir for enkle og kjedelig for meg.. Og er det mye tekst syns jeg det blir for rotete.. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan kanskje ha litt med min oppstilling av omslagene å gjøre også, he he. Ikke de beste å stille side ved side dette, det ser jeg nå.

   Slett
 2. Jeg kan godt like det! Her synes det var varierende, men liker Forgive me, Empty og The symptoms of my insanity.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er enig med deg i at alle tre er fine, og The Symptoms of my insanity syntes jeg var riktig så flott :)

   Slett
 3. Jeg likte også best Farewell Dorothy Parker. Fontvalget og illustrasjonen får meg til å tenke at handlingen er fra 20-30 tallet. Charleston og funkis.... Dette får meg nysgjerrig på boka. Det er liksom akkurat nok på omslaget til at det gjør meg interessert samtidig som det ikke blir for mye og for rotete. Skrift er kjempespennende, og det er ofte lett å falle i typiske feller som låser boken til en spesiell tid. Da blir bøkenes omslag så fort utdaterte... Spennende tema, Mari :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Historien er satt til samtiden, men fortiden har en stor rolle i fortellingen ;) Tusen takk for det!

   Slett
 4. Hmm.. Jeg er ikke opphengt i cover i det hele tatt, men skal jeg syns noe denne gang så vil jeg si at den trenden ikke appellerer til meg i det hele tatt. Rotete, prangende uten å være stilige (kanskje med unntak av Farewell Dorothy Parker) og med et "billig" preg, om jeg kan kalle det det.

  Life in Outer Space er etter hukommelsen min en mix av Douglas Adams' Hitchhikers Guide to the Galaxy og Star Wars og kan kanskje kalles kreativt (eller manglende kreativitet?), siden alle tre foregår i outter space (sannsynligvis - har ikke lest Life in Outer Space, man antar at den handler om...space ;)

  Når alt det er sagt så må jeg jo si at jeg digget coveret til Ready Player One av Ernest Cline:
  http://ebokhyllami.blogspot.no/2011/12/review-ready-player-one-by-ernest-cline.html
  ...så jeg er vel noe ambivalent, sånn egentlig, til tekstcover :o)

  Enig med Karete, spennende tema! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Er du ikke? Det er nok en genetisk feil jeg har da, som resultat av inntak av for mange genmanipulerte mais ;)

   Life in Outer Space er faktisk en ungdomsroman som utspiler seg i vår samtid.

   Slett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.