RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

mandag 1. april 2013

Out of The Easy - fin, finere

 Karakterene krøp inn under huden på meg, de behøvde ikke å be om å få bli elsket. Nei, for forfatteren Ruta Sepetys har skapt så fine folk at det er litt trist å tenke på at de ikke har noe liv utenfor bokens to permer.  


Fugl i bur, spread your broken wings and try to fly away! Ikke like flott å se på Kindlen kanskje, men pytt pytt. Who cares, en Kindle er fantastisk å lese på.


En annen tid, et annet sted

Bli med inn i tidskapselen min så reiser vi tilbake til sørstatene, nærmere bestemt til nabolaget "the French Quarter" i byen New Orleans, Louisiana, på 1950-tallet. Her møter vi 17 år gamle Josie Moraine, en jente som vi gjennom korte tilbakeblikk får vite at ikke har hatt en så enkel barndom. Moren til Josie er prostituert og jobber på et bordell, hun har aldri vært verken noen god rollemodell eller mor for Josie. Derfor lærte Josie seg tidlig å stå på egne ben, siden hun var 12 år gammel har hun fått bo på et lite rom over en bokhandel. Der har hun også fått tjene til livets opphold ved å selge bøker.

Fremtiden

Historien kunne, som du sikkert allerede har forstått, handlet om en tragisk barndom og en jente som i stor grad lar fortiden prege fremtiden på en negativ måte. Heldigvis har forfatteren valgt å fokusere på Josie fremtid. Josie vil studere, hun vil ha en jobb som er respektabel. Det kan virke som om målet er innen rekkevidde da Josie plutselig blir blandet inn i drapsetterforskning. Hvordan det hele går kan jeg ikke avsløre for deg, men jeg kan fortelle deg at historien er så hjertevarm og god, jeg kjenner følelsene bobler opp i meg bare når jeg tenker på Josie og alle hennes merkelige venner.

Bildet av den atmosfæriske bokhandelen: © Flickr/Justin Cozart.Bildet av den sommerlige fasaden: © Flickr/Michael Allen Smith(I Need Coffe.com).


Rikt persongalleri

Jeg skrev innledningsvis at jeg ble så utrolig glad i menneskene i denne fortellingen, og slik må det bare bli når forfatteren lar karakterene få sitt eget liv. Ruta Sepetys får frem nyansene i menneskene! Her er det mange minneverdige karakterer, bordellmamma Willie(som faktisk er basert på Norma Wallace), drosjesjåføren Cookie, mekanikeren og blomsterhandleren Jessie m.fl, og de har krøpet inn i hjertet mitt og bor der nå på ubestemt tid.Er du glad i en historie med gode karakterer, en historie som gir deg tro på det gode som bor i menneskene? Kanskje med en dash forelskelse som litt ekstra krydder til det hele. Ja, da bør du lese historien om Josie Moraine og vennene hennes.

I etterkant av historien har jeg lest litt mer om New Orleans og jeg vil dele litt av det jeg har lest med dere.

 Visste du?

 • At staten Louisianna er oppkalt etter Ludvig XIV.
 • At franskmenn koloniserte Louisianna allerede sent på 1600-tallet. I 1719 grunnla franskmennene Nouvelle-Orléans, du kan jo gjette hva som er dagens navn på byen...
 • At "the French Quarter", hvor handlingen i "Out of the Easy" foregår, er det eldste nabolaget i byen New Orleans.
 • At Napoléon Bonaparte i 183 solgte New Orleans til USA(og daværende president Thomas Jefferson) for 15 millioner dollar. Handelen er kjent under navnet Louisiana Purchase.
 • At forfatteren Truman Capote var fra New Orleans. Du har sikkert hørt om den mest kjente boken hans Breakfast at Tiffany's, enten fordi du kjenner til boken eller filmatiseringen med Audrey Hepburn. Boken har jeg faktisk lest, og likt.Om bloggeren
Mari elsker bøker(selvsagt!) og startet denne bloggen sommeren 2008. Gode bøker og leseglede er til for å deles! Mari jobber til daglig på kontor og jobber som ekstern forlagskonsulent på si. Sommeren 2012 startet hun opp bokbloggportalen Bokblogger.no, der finner du en oversikt over de fleste norske bokblogger

Barns sikkerhet i bil er et tema som ligger Maris hennes hjerte nært og hun står bak den prisbelønnende bloggen Sikring av barn i bil.

8 kommentarer:

 1. Denne fristet! Takk for fin omtale! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig, Frøken B. Jeg håper boken faller i smak hvis du en dag plukker den opp :)

   Slett
 2. Virkelig en god omtale - allerede i innledningen fikk jeg lyst til å lese boken!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var fint sagt, Melusine. Jeg er glad for at det ser ut til at jeg har klart å skrible ned og formidle følelsene denne boken ga meg :)

   Slett
 3. Veldig fin omtale:) Fikk lyst å lese boken, kanskje jeg må kjøpe den på cdon.com, siden den var så billig der:) Ups, bestilte den visst nå allikevel, måtte det mens jeg var i det svake hjørnet. Gleder meg til å lese den!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Å ja, les den, les den, kjære Isabella! Håper du liker boka :D

   Slett
 4. En fin omtale! Denne klarte du å overbevise meg om å putte på leselisten :-)

  SvarSlett
 5. En fin omtale! Denne overbeviste du meg om at jeg må sette på leselisten! Takk for kjempefint tips :-)

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.