RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

søndag 26. mai 2013

Er dere våte på beina? En smakebit på søndag

Det er jo god skikk her i Norge, og selv om vi skal snakke bøker så bør jammen meg det dårlige været vi har hatt her i landet få litt oppmerksomhet. Heldigvis ligger vi veldig høyt her hvor jeg bor, så vi har vært skånet for de største vannmassene denne uken som har gått. Dessverre er det ikke alle andre som er like heldige. Hvordan har flommen påvirket deg?
Old School Sci-fi

Black Hole Sun lastet jeg ned etter en anbefaling på Twitter. Den lå en tid ute som gratis nedlasting hos Amazon, og den skal visstnok passe for fans av Ender's Game. Det er en stor bør forfatteren bærer på sine skuldre nå, vi får se om han lever opp til forventningene. Jeg la akkurat merke til at omslaget jeg lastet inn her er blurbet av selveste Suzanne Collins, vi får se da, om jeg ender opp med å like samme bok som Mrs. Collins. 

Her er en liten smakebit fra boken:


Jeg har kommet meg litt over en lesesperre og de siste par ukene har jeg lest This is not a test av Courtney Summer, The Double Shadow og Upris nominerte Fuck off, I love you av Lars Mæhle.

Målet mitt er å få omtalt minimum en av disse bøkene i neste uke. Vi får se hvordan det blir, mot slutten av mai og hele juni blir det nok noe laber aktivitet. Da bruker jeg nemlig mine bloggsuperkrefter til å blogge for Trygg Trafikk på min bilsikringsblogg, dette er i forbindelse med organisasjonens årlige "Tryggest bakovervendt"- kampanje. Det gleder jeg meg til.


Slik så den lokale fossen ut da jeg og ungene var på bytur i dag:

Svensk, dansk, finsk eller norsk blogger? Alle er velkomne til å delta(eller bare lese om man heller vil det) på denne ukentlige bloggutfordringen . Oppdag spennende bøker og finn nye bloggfavoritter.

Hvordan delta på en "En smakebit på søndag"?
 • Skriv et innlegg på din blogg hvor deler noen valgfrie setninger fra en bok eller noe som er relatert til bøkenes verden. Vennligst ingen spoilere. Legger du inn linken til ditt innlegg i linkefunksjonen her får du besøk av andre "En smakebit på søndag"-deltakere/lesere.
 • Du behøver ikke å følge noen fast formel på innleggene dine, her er det bare å slå seg løs :) 
 • Twitrer du postene dine så kan du gjerne bruke samme hastag som meg: #smakebit.
 • Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday
 Loading InLinkz ...17 kommentarer:

 1. Här uppe i Sundsvall så har det regnat och varit kallt, men inga rekordmängder, så vi har inte haft några översvämningar.
  Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 2. Har vært i Hønefoss i dag, masse vann og sterke krefter, men veiene er foreløbig tørre..

  SvarSlett
 3. Bok for fans av Ender's Game sier du? Hmmm... Den må jeg kikke nærmere på...

  Jeg har ikke merket vannmassene i det hele tatt her i Oslo, bortsett fra regnskurer nå og da. Men jeg ser jo på nyhetene hvor dramatisk det er andre steder.

  SvarSlett
 4. Her er det tørt som vanlig. Men i 1995 bodde jeg i Eidsvoll-området. Det var ikke vann der vi bodde. Men nede i Eidsvoll sentrum der jeg jobbet, gikk Vorma over sine bredder. Og selv om det gikk bra, var det en merkelig stemning der man hadde bygd voller med sannsekker og vi måtte gå vakt i helgene for å sjekke om det kom inn i vann i kjelleren i bygningen som kunne slå ut det elektriske anlegget og ødelegge data-systemet. Den gang var det ikke sentral lagring av data. Parkeringsplassene var oversvømt slik at det gikk mate-busser til og fra sentrum. Skummelt når naturkreftene tar over.

  SvarSlett
 5. Her i Bergen er vi ikke plaget av flom, mye vann til tider, men det renner heldigvis vekk. Stilig bilde du har tatt av fossen. Takk for lesetips også :)

  SvarSlett
 6. Science fiction är jag alltid på jakt efter :)

  SvarSlett
 7. Ingen ekstra vannmasser her på øya langt ute i havet. Klarer ikke å legge inn link fra bloggen min i dag heller. Det er noe galt med PCen min. Sist søndag lånte jeg en annen PC, og da fungerte det!

  SvarSlett
 8. Her venta vi på vatnet- og det kom, det skal jeg love! Østerdalen med Glomma var ganske heftig ei stund. Nå er ting omtrent ved det normale igjen, og jeg tipper de som var direkte berørt,av flommen har begynt å rydde.. Stakkars folk!!
  Jeg nøyer meg med å se på fra høyden og lese "Springflo" av Cilla og Rolf Börjlind ;o)

  SvarSlett
 9. Vi bor på flate Jæren, hvor elvene riktignok kan flomme over, men da bare litt utover jordene. Dette er ikke et område som ikke er plaget med verken flom eller ras. :-)

  SvarSlett
 10. Inst i Sognefjorden er elvane og bekkane store, men ingen flaum i år. Føler med alle dei flaumråka i Gudbrandsdalen og Austlandet elles.

  SvarSlett
 11. Liker coveret, liker denne type bøker, så håper på omtale av denne! Du har vært kilden til noen av mine ungdoms/fantasy kjøp, så kom med flere bøker jeg vil elske :D

  SvarSlett
 12. Hei Mari! Det er treghet ved å få opp linkene, og kommentarboksen tok også sin tid, men innlegget er her.
  Vi tok bilde av samme fossen i går vi.:;) Jeg var også i Hønefoss og knipsa Hønefossen med mobilen.:)

  SvarSlett
 13. Black hole song minner meg om den der sangen: Black hole sog, won't you come osv ... :)

  SvarSlett
 14. *Black hole sun skulle jeg skrive haha ... Tror jeg har fått solstikk i dag.

  SvarSlett
 15. For min del bor jeg langt unna flommen, men har likevel blitt våt på bena etter en skogstur tidligere i dag.
  Old School Sci-fi høres spennende ut, og at den er notert av Suzanne Collins gir den jo et ekstra piff - jeg leste bok to i Hunger Games serien nå nylig.

  SvarSlett
 16. I dag fikk jeg rett og slett ikke linket noe innlegg til bloggen din. Problemer når bildet skal inn. Derfor ga jeg opp.

  SvarSlett
 17. Jag hade också bekymmer med att få länken att acceptera någon bild. Här kan man hitta mitt inlägg: http://pepparkaksbokhyllan.wordpress.com/2013/05/26/en-smakebit-pa-sondag-clockwork-princess/

  Vi hade översvämningar i höstas, och igen när snön smalt. Hoppas ingen skadar sig!

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.