RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

søndag 22. september 2013

Mest minneverdige åpningslinjer? En smakebit på søndag

Fortell verden at bloggen din eksisterer, del en smakebit og bli sett.


Noen ganger åpner en historie med linjer som etser seg inn i hukommelsen. Det kan være fordi åpningslinjene er så klisjefylte at det er pinlig. Det kan være så spennende at man bare må fortsette.  Eller kanskje er det så vakkert skrevet at man husker det lenge, lenge etter at boken er avsluttet.


I dag har jeg lyst til å spørre dere om hvilken bok som har åpnet på en måte som har festet seg hos dere?

Har du lyst til å dele det med oss andre så gjør gjerne det. Del setningene eller gjør som vanlig å del en smakebit fra boken du leser akkurat nå eller kanskje du vil gjøre begge deler? It is up to you.


Begynnelsen av boken Jellicoe Road av Melina Marchetta satte sine spor i mitt lesehjerte:


Sitatet over har jeg laget med InstaQuote appen. 

Klikk her for min anmeldelse av boken

Hvordan delta på en "En smakebit på søndag"?
  • INGEN forpliktelser
    - delta når du føler for det.
  • Smakebit = et bilde, et sitat eller annen bokrelatert.
  • OPPFORDRING:
    - Besøk noen av de andre deltakerne. Alle har lyst til å bli sett. 
  • HUSK
    - link til ditt innlegg i linkefunksjonen. Da finner leserne frem til din blogg.
  • TWITTER: #smakebit.







23 kommentarer:

  1. Ja, det er en av mine favorittåpninger også. Jeg skrev et innlegg om det i vår.

    SvarSlett
    Svar
    1. Også fikk ikke boken være med på din topp 5 liste? Skandale! ;)

      Kanskje det var derfor dette temaet dukket opp i underbevisstheten min i natt? Det var litt pussig :)

      Slett
    2. Den er i allefall inne på topp 10 :-)

      Slett
  2. Det første avsnittet i De fine som flyter forbi; debutboken til Ida Løkås. Avsnittet begynner slik: "Ingenting skjer. Og da mener jeg ingenting. Dagene glir forbi, sakte, som om de trekker på tunge lodd. Drar seg ut og legger igjen et slimete ..."Jeg siterte hele avsnittet i innlegget på bloggen. Og det har jeg sitert til mange andre også. Passer veldig bra på hvordan jeg har opplevd jobben det siste året. Heldigvis er jeg på vei inn i noe nytt.

    SvarSlett
    Svar
    1. Det hørtes ikke bra ut jobbmessig nei. Jeg håper det du har foran deg er alt annet enn tungt og slimete! Tusen takk for at du delte, Tone.

      Slett
  3. Det var et spesielt og følelsesladet sitat og åpning av en bok. Gripende!
    Ønsker deg en fin søndag! :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er en utrolig gripende bok også. En det er vanskelig å glemme, den er veldig høyt på min topp 5 liste over beste bøker jeg har lest.

      Slett
  4. Den där första meningen, ja den kan verkligen etsa sig fast.
    Ha en trevlig söndag!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, så er det bare å håpe på at resten av historien lever opp til åpningen. Hvilket boken i dette tilfellet gjorde, og mer til.

      Ha en fin søndag, Ewa :)

      Slett
  5. Den öppningen i Jellicoe Road gjorde ett enormt intryck på mig med, döpte inlägget om boken efter det :) Smakebiten fick bli som vanligt dock...

    SvarSlett
  6. Denne boken må jeg se å få kjøpt meg snart, den har stått på må-ha listen i en evighet! Takk for smakebit og påminnelse, Mari!

    SvarSlett
  7. For et artig spørsmål. Jeg så gjennom de 4 bøkene jeg har slengenes rundt meg, men ingen av dem utmerket seg med spesielt fengende førstelinje. Kommer nok til å ha øynene åpen for en sånn start heretter :) Den boken må jo bare leses :)

    SvarSlett
  8. Jag har sånt uselt minne för citat ur böcker, så jag kommer aldrig ihåg första eller sista rader. Eller så gör de aldrig sånt intryck? Tyvärr kan jag inte svara vettigt på frågan...

    SvarSlett
  9. Det er et sterkt sitat synes jeg og. Den begynnelsen jeg husker best er nok "It was the best of times, it was the worst of times, it was the age of wisdom, it was the age of foolishness..." osv. Det er fra begynnelsen av A tale of two cities av Dickens.
    Ønsker deg en fin søndag!

    SvarSlett
  10. Denne er lett å svare på. Det var første setningen i Harry Potter og de vises sten. "Herr og fru Dumling i Hekkveien 4 var heldigvis fullstendig normale,takk."

    SvarSlett
  11. Det er et spørsmål jeg må tenke på, så jeg har en vanlig smakebit i dag. Forståelig at åpningen av den boken satte spor :)

    SvarSlett
  12. Sånn i farten synes jeg den første linjen i Saras Nøkkel gjorde inntrykk, og det er muligens mye fordi jeg hadde veldig store forventninger til den boka, og fordi jeg allerede da ante hva som skulle skje. Første linje i den er:

    "Jenta var den som først hørte den høye bankingen på døren"

    Ha en fin søndag

    SvarSlett
  13. Fascinerende åpning! Det er et sånt sitat som virkelig kan få meg til å plukke opp en bok - tror nok jeg plutselig har enda en bok på leselisten...

    SvarSlett
  14. Jag tyckte öppningen till "Gösta Berlings saga" av Selma Lagerlöf var bra: "Äntligen stod prästen i predikstolen."

    SvarSlett
  15. Sterk og minneverdig åpning på den boken:) På stående fot så kan jeg ikke komme på noen akkurat nå,men skal lage et innlegg hvis jeg kommer på det:)

    SvarSlett
  16. Tack för smakbiten! Jag har precis lagt ut min!

    SvarSlett
  17. Eg skaffa meg jammen ein ny app eg; InstaQuote såg jo litt morsom ut:) Valget mitt når det gjeld minneveredige åpningslinjer sto mellom Jane Austen og Franz Kafka. Det blei Austen´s Pride and Prejudice i innlegget, så eg deler åpningslinjene i Franz Kafkas fortelling Forvandlingen her: "Da Gregor Samsa en morgen våknet av urolige drømmer, fant han seg selv forvandlet til et uhyrlig kryp." Lenge sidan eg har lest denne, men husker den gjorde inntrykk...

    SvarSlett
  18. Veldig bra åpning! Og bra smakebit!:) Selv husker jeg jo aldri gode gode åpninger, så det uteble i mitt innlegg:) Ha en videre fin mandagskveld!

    SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.