RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Hirka, halelaus og jordblind

Fremmedfrykt er et tema som er betent, og minst like aktuelt nå som da Odinsbarn ble utgitt i 2013.

hex hall

Ingen bestialsk krim

For oss mennesker er det valgene vi tar opp igjennom et levd liv som kan føre til ondskap

Søk

søndag 11. mai 2014

Sterkt budskap - En smakebit på søndag

This night is dedicated to everyone who believes in a future of peace and freedom. You know who you are — we are unity and we are unstoppable.

Vinnertalen til Conchita Wurst i ESC 2014.

Melodi Grand Prix, Eurovision Cong Contest, er selvsagt årsaken til at jeg er litt forsinket med søndagens smakebit. Fulgte du med på showet eller satt du med nesen i en bok?Dette er andre gangen denne uken at Harper Lees To Kill A Mockingbird får oppmerksomhet her på bloggen. Denne gangen er det noe mer indirekte. Boken jeg leser handler om tre tenåringer som i løpet av en sommer blir litterære terrorister.  Skurkestrekene blir gjort i beste mening, i et forsøk på å få sine medelever til å lese den boken klassens avdøde lærer hadde planlagt at klassen skulle ha på sitt"over sommeren" pensum. Her er et sitat hvor en av hovedpersonene beskriver den moderne klassikeren med moderne salgsmetoder(alt stemmer, men det er vel ikke ofte boken har blitt beskrevet akkurat slik):
“How about we go online and start a rumor that To Kill a Mockingbird is violent and lewd?” she suggests. “That would get people to read it.” “The story's got rape, murder, lynching, and rabies,” I remind her. “There's also a man named Boo, an old lady drug addict, and a kid dressed up like a pork chop. How are we going to top that?”


God søndag kjære medbloggere!

Hvorfor delta i "En smakebit på søndag"?
Gi flere muligheten til å oppdage din blogg. Du får en anledning til å oppdage nye bøker og bli kjent med spennende bokblogger/bokbloggere.


Hvordan delta på en "En smakebit på søndag"?

1.Delta når du selv føler for det, det viktigste er at dette skal være gøy og hyggelig.

2.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

3.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg her, og link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner ikke leserne bloggen din, eller de andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag med #smakebit da vel.

Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.

13 kommentarer:

 1. Tusen takk Mari for linkinga.:) Ikke meningen å stresse deg da..) Så MGP her ja, og synes det var spennende.. mye bra i år, og en verdig vinner absolutt.:) God natt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig, Anita :) Jeg lar meg ikke stresse altså, selv om det ville vært bra, for da hadde jeg kanskje fått lagt meg litt tidligere. Antar det er noen her i huset som ikke bryr seg om hvor sent vi voksne har valgt å være oppe om natta. Lenge siden MGP har vært så jevnt i toppen over lengre tid føler jeg, det var stor variasjon blant låtene og land som kom høyt opp på lista i år. God natt :)

   Slett
  2. Så bra! ja, vi natteranglere i mellom, det er vel ikke mulig å stress oss i seng annet enn at vi må tidlig opp om morningen? Mye bra på MGP ja, for en gangs skyld - på lenge- litt gøy også.:)

   Slett
 2. Originalen har jeg lest, men denne du snakker om her høres spennende ut. MGP hørte jeg fra lesestolen. Klarer ikke engasjere meg men det satt to barn (12 og 22) og lagde så pass mye leven foran tv`en at jeg fikk da med meg noe. Ønsker deg en fin dag med smakebitene :)

  SvarSlett
 3. Jeg satt faktisk å leste og så ikke MGP. Var så bra bok at jeg måtte bare få lest ferdig :)

  SvarSlett
 4. Jeg fulgte litt med på Eurovision, men måtte gi tapt for sengen og søvnen før poengutdelingen startet ;) Stilig bok du har smakebit fra her. Har ikke lest den, men originalen :)

  SvarSlett
 5. Jag både läste och tittade på festivalen.

  SvarSlett
 6. Så flott smakebit! Selvfølgelig så jeg Eurovision Finalen, og syns det var en verdig vinner - selv om Nederland var min favoritt :)

  SvarSlett
 7. Vi satt hela familjen ända till slutet. Min favorit var Nederländerna, men Conchita sjöng fantastiskt och har ett budskap som man ju måste älska. Sanna gjorde bra ifrån sig också. Så det blev alldeles för lite läst igår kväll ;-)

  SvarSlett
 8. Jeg fikk også med meg noe av MGP, men dessverre ikke hele :-) Det var en flott vinner synes jeg.
  To kill a mockingbird er en fantastisk bok og dette hørtes ut som en flott måte å minnes den på :-)

  SvarSlett
 9. Endå ein klassikar eg ikkje har lese, men som står på leselista mi. Eg trur både originalen og "I kill the Mockingbird" må lesast! Elles var eg ikkje så imponert over årets vinnar. Joda, eit fint og viktig bodskap, men pakka inn i ein litt keisam song. Men ho fortene all merksemda ho har fått for bidraget sitt, modig gjort! Ha ein elles fin søndag vidare :)

  SvarSlett
 10. Jag satt med näsan i en bok. ;-) Men såg åtminstone vem som vann.

  Det låter som en rolig bok, den du läser. :)

  SvarSlett
 11. Hørte på sangene, men så gadd jeg ikke mer. Etter på kom jeg tilbake i stuen, så jeg fikk høre av pappa hvem som vant. Jeg så i stede på NRK nett-tv, fra Eidsvollsbygningen. Historiefreak, neida ikke jeg! Likte sitatet, jeg har faktisk ikke lest denne boka eller originalen. Kunne tenke meg å lese originalen, så jeg kjøpte meg den for lenge siden. Burde få lest den snart :)

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.