RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Hirka, halelaus og jordblind

Fremmedfrykt er et tema som er betent, og minst like aktuelt nå som da Odinsbarn ble utgitt i 2013.

hex hall

Ingen bestialsk krim

For oss mennesker er det valgene vi tar opp igjennom et levd liv som kan føre til ondskap

Søk

søndag 7. desember 2014

The Crows Her Dragon's Gate - En smakebit på søndag

Nå er jeg i gang med min andre novelle av Benjanun Sriduangkaew, The Crows Her Dragon's Gate.Jeg kommer nok ikke til å være en ekspert på kinesisk mytologi etter dette, men en del om legenden om Houyi og Chang'e vil jeg nok ha lært meg. Det er veldig fint å lære litt om andre myter enn de som er mer kjente fra vår egen, nordiske historie samt litt gresk og romersk mytologi som har blitt med meg som allmennkunnskap.Her er en smakebit fra kortnovellen jeg leser nå:
I want a light in the night that sheds without heat, winged and strong, tame to me and fierce to all else, and when you have brought me this thing I will consent to be your wife.

Essensen fra smakebiten kan kanskje virke kjent fra eventyr vi er flasket opp med her i nord?

Jeg ønsker dere alle en riktig god 2.søndag i advent og heie, heia til Norge som skal spille sin første kamp i dette årets håndball EM i dag, det blir slettes ikke jul uten(det er som med Tre nøtter til Askepott).


Hvorfor delta i "En smakebit på søndag"?

Gi flere muligheten til å oppdage din blogg. Du får en anledning til å oppdage nye bøker og bli kjent med spennende bokblogger/bokbloggere.


Hvordan delta på en "En smakebit på søndag"?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.

Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.


 Om bloggeren
Mari elsker bøker(selvsagt!) og startet denne bloggen sommeren 2008. Gode bøker og leseglede er til for å deles! Mari jobber til daglig på kontor og jobber som ekstern forlagskonsulent på si. Sommeren 2012 startet hun opp bokbloggportalen Bokblogger.no, der finner du en oversikt over de fleste norske bokblogger

Barns sikkerhet i bil er et tema som ligger Maris hennes hjerte nært og hun står bak den prisbelønnende bloggen Sikring av barn i bil.

16 kommentarer:

 1. Linken din er ikke oppe og går før om 16 timer..... ;-)

  SvarSlett
 2. Så det samme.. så jeg legger inn link her inntil videre: http://artemisiasverden.blogspot.no/2014/12/undis-brekke-av-gunnhild-yehaug.html#more

  SvarSlett
 3. Nåja, jag lägger länken här tills vidare :) http://bokslut.blogspot.se/2014/12/en-smakebit-pa-sndag-polis.html

  SvarSlett
 4. Da har jeg fikset problemet og lagt inn linkene deres, damer :D

  SvarSlett
 5. Det låter som spännande noveller du läser.

  SvarSlett
 6. Verkligen bekannt! Det finns en saga där en flicka ber om än det ena och än det andra för att skjuta upp ett giftemål. Men vilken saga är det?

  SvarSlett
 7. Tack för smakbiten - låter spännande att lära sig mer om kinesisk mytologi.

  SvarSlett
 8. Mytologi är spännande. Ha en fin söndag!

  SvarSlett
 9. Ja det kan var väldigt intressant, tack för smakebiten

  SvarSlett
 10. Ukjent bok for meg, men den høres bra ut :)

  SvarSlett
 11. Eventyr og mytologier ... snadderlesing :) Jeg er så glad for at du at har En smakebit på en søndag. Det er moro å se hva andre bokbloggere viser fram :)

  SvarSlett
 12. Jeg elsker slike noveller, så denne må jeg nok skrive ned. Jeg er helt enig med Marianne at det er noe spesielt med eventyr :-) Ønsker deg en fin andre søndag i advent!

  SvarSlett
 13. Mytologi høres spennende ut. Ha en fin søndag

  SvarSlett
 14. Jeg elsker myter/vandre historiske. Spesielt japanske. Mange av dem er skikkelig ekle og japanerne er veldig overtroiske. Men mytene deres tar virkelig kaka og håper jeg får lest mange av dem en dag.

  SvarSlett
 15. Tack för smakbiten :) Ha en bra andra adventskväll!

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.