RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Hirka, halelaus og jordblind

Fremmedfrykt er et tema som er betent, og minst like aktuelt nå som da Odinsbarn ble utgitt i 2013.

hex hall

Ingen bestialsk krim

For oss mennesker er det valgene vi tar opp igjennom et levd liv som kan føre til ondskap

Søk

søndag 5. april 2015

Ting skjer - En smakebit på søndag


Noe av det som er både skremmende og fint med livet er alt det uventede som kan skje. Jeg kan trygt si at påsken 2015 kommer til å sitte i minnet i flere år fremover.Jeg skulle ønske jeg ville minnes denne påsken fordi jeg leste en vanvittig god bok, men det er dessverre fordi en person i min familie hadde et hjerteinfarkt. Heldigvis ser det nå ut til å gå bra, men det har vært noen dager med mange tanker og dårlig nattesøvn for flere. Vel nok om mitt privatliv, denne dagen, på bloggen, er jo viet til hva vi leser eller andre bokrelaterte ting dere vil dele.

Forrige søndag spurte jeg dere om hvilken bok jeg skulle velge fra Kindle biblioteket mitt, det ble uavgjort mellom The Invisible Library og The Atlantis Gene. Jeg velger meg derfor The Atlantis Gene, rett og slett fordi jeg føler den er veldig aktuell i disse dager. Boken er den første i en trilogi som nå skal bli en tv-serie, og for et par dager siden ble det annonsert at en annen av forfatterens bøker skal filmatiseres av Fox. A.G. Riddle er med andre ord en forfatter i medvind om dagen. Her er en smakebit fra boken:

We attack whatever is different, anything we don’t understand, anything that might change our world, our environment, reduce our chances of survival. Racism, class warfare, sexism, east versus west, north and south, capitalism and communism, democracy and dictatorships, Islam and Christianity, Israel and Palestine, they’re all different faces of the same war: the war for a homogeneous human race, an end to our differences.

Har du fått tid til å lese litt i påsken? Husk å ta vare på de du er glad i, gjør noe fint for dem, gi bort en ekstra klem. Man vet aldri hva som skjer rundt neste sving.

Hvorfor delta i "En smakebit på søndag"?
Gi flere muligheten til å oppdage din blogg. Du får en anledning til å oppdage nye bøker og bli kjent med spennende bokblogger/bokbloggere.


Hvordan delta på en "En smakebit på søndag"?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.

Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.


Om bloggeren
Mari jobber til daglig på kontor i et elektrikerfirma, i tillegg er hun redaktør/prosjektleder for NUBB.nu - nettsted som arbeider med formidling av nordisk ungdomslitteratur. Hun driver Bokblogger.no, der finner du en oversikt over de fleste norske bokblogger

og hun står bak den prisbelønnende nettsiden Sikring av barn i bil.

18 kommentarer:

 1. Uff, det høres ikke bra ut, krysser fingrene for at det vil gå bra med slektningen din fremover.

  Jeg sjekket ut plottet, høres fascinerende ut. Smakebiten liker jeg fordi det er er snev av sannhet i den: folk frykter det de ikke kjenner eller er vant til, og derfor går de til angrep på det. Veldig synd, for de som blir angrepet, kan være verdens snilleste mennesker :/

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det :) Det ser ut til å gå ganske bra, heldigvis.

   Enig i at setningen har sannhet i seg, det er det som er så skremmende.

   Slett
 2. Godt å høre at det går bra med slektningen din, sånne hendelser setter ting i perspektiv, og mye som har vært viktig er plutselig ikke det lenger. Håper du får en fin søndag med smakebitene. Sjangeren du leser nå er litt utenfor komfortsonen min, men jeg har våget meg frempå med Silo og Lukk øynene, så jeg nærmer meg med musesteg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det, Tine.

   Du er flink til å utfordre deg selv med lesingen og gå ut av komfortsonen, det ser jeg også at du har lykkes med flere ganger(som f.eks. ungdomsbøker og nynorsken ;)).

   Slett
 3. Nå, skönt att höra att det verkar gå bra. Men du behöver säkert en extra kram i alla fall- här kommer en!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, jeg tar alltid i mot ekstra klemmer :D

   Slett
 4. Sånt där får en att tänka över saker och ting. Vi hade en sådan händelse för två år sedan (och det hände hemma hos oss när släktingen var på besök). De flesta som får hjärtinfarkt klarar sig sedan många år med rätt medicinering!

  SvarSlett
 5. Livet är allt annat än förutsägbart. För mig innehåller den här påskhelgen dagsutflykter och skrivande på min historiska roman "Stenhuggarens dotter" som har deadline sista april.
  Kram och sköt om dig!

  SvarSlett
 6. Livet är skört - och det är omskakande att bli påmind! Hoppas allt går bra!
  Tack för smakbiten - den här är jag verkligen sugen på!

  SvarSlett
 7. Utrolig flott smakebit. Og virkelig leit å høre om slektningen din. Av og til kan livet bli snudd på hodet i løpet av kort tid... Håper alt går bra, klem fra Anette :)

  www.anettesbokboble.com

  SvarSlett
 8. Tråkigt att höra! Hoppas allt gick efter omständigheterna bra.
  Smakebiten är på pricken! Åh om alla ändå vore likadana! Eller? :)

  SvarSlett
 9. Tråkigt att höra! Hoppas allt gick efter omständigheterna bra.
  Smakebiten är på pricken! Åh om alla ändå vore likadana! Eller? :)

  SvarSlett
 10. Så trist, det är ju inte något som man tror ska hända. Tur ändå att det går bättre med din släkting.

  Tack för smakbiten! Jag har nog inte hört omförfattaren (eller också inte lagt märke till namnet) tidigare.

  SvarSlett
 11. Åh vad tråkigt! Såna händelser får en verkligen att tänka till och se livet på ett lite annat sätt. Skönt att höra att det verkar gå bra. Ta hand om dig.

  Tack för smakbiten! Den här vill jag läsa.

  SvarSlett
 12. Skjønner at dette ble en spesiell påske for deg. Håper alt går bra! Jeg har ikke funnet en smakebit enda, så jeg får se hva som skjer i løpet av dagen. De siste påskegjestene dro nå, og jeg har gått en tur i regnværet. Klem til deg, Mari!

  SvarSlett
 13. Tack för smakebiten Mari, tråkigt när någon i ens familj blir sjuk. Min bror fick hjärtstopp förra fredagen, de lyckades få igång det och nu väntar han på att få en hjärtstarter inopererad.
  En fråga, Inzlink.com, kostar den pengar?
  Mia

  SvarSlett
 14. Vad skönt att höra att det går åt rätt håll för sjuklingen, vilken ledsam påsk ni måste ha haft.

  SvarSlett
 15. Hoppas det snart blir bättre med din familjemedlem.

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.