RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

onsdag 23. september 2015

Bokbloggtreff 2016 - for deg og meg.

Det er vanskelig å sette ord på hvor glad, stolt og takknemlig jeg er for at vi som blogger om bøker og litteratur har vårt helt eget treff og en pris som gir en indikasjon på hva leselystne folk i gata liker.


Kortutgaven av Bokbloggtreffet 2015 og Bokbloggerprisen 2014
Hyggelige lesere. Knallbra og vanskelig litteraturquiz. Inspirerende og nyttig workshop. Utrolig gode bokbad, både interessante og til tider morsomme - fylt av liv rett og slett. Samtlige seks nominerte forfattere stilte opp på utdelingen, det er stort for leseren i gata. Gratulerer så mye til vinnerne; Ingvild Rishøi i Åpen klasse for sin novellesamling Vinternoveller og Aina Bassos roman Finne ly i klassen Årets roman.  

Komiteen bruker av sin dyrebare fritid og arbeider året gjennom for å sørge for at bokblogger-Norge kan komme til "dekket bord" i Oslo. Forfattere beærer oss med besøk og flotte samtaler med våre eminente bokbadere.

Bokbloggkomiteen.

Kommer du i 2016?

I september 2016 skal det igjen være treff, i den forbindelse vil jeg komme med en oppfordring(eller to) til deg som er helt fersk bokblogger, til garva bloggere som aldri har vært på treff og til deg som ikke kunne komme i år(du er jo hjertelig velkommen til neste år uansett).

Til deg som ikke kunne komme i år, du var savnet og vi gleder oss til å møte deg igjen til neste år!

Jeg vil utfordre deg som er bokblogger og aldri har vært med på treff til å delta til neste år. Det er ikke til å stikke under en stol at det garantert finnes mange introverte/sjenerte/stille bokelskere, men jeg vil nesten gå så langt som å garantere at her vil man føle seg vel når man kommer inn døra.  Det kreves ikke noe av deg, men dersom du vil ha et større eierforhold til selve prisutdelingen anbefaler jeg følgende:

Les noen norske 2015 utgivelser denne høsten og i desember(det er vinter'n veit du) - romaner, tegneserier, dikt, eassay, biografier også videre.

Silje og Marit Kaldhol


I januar 2016 nominerer du bøkene du mener fortjener en pris i 2016 - uavhengig av hva du tror andre tenker, la det være dine ærlige stemmer - her er det ingen som skal utestenges.

Fra januar 2016 til august 2016 leser du bøkene fra kortlista(dette er selvsagt frivillig).

I juni/juli/august 2016 melder du deg på selve Bokbloggertreffet.

I midten av august 2016 stemmer du fram dine favoritter. I september 2016 er det endelig treff - HURRA - der møter du hyggelige mennesker som deler din lidenskap for bøker, deltar i quiz, spiser litt mat og lytter til at forfattere bokbades og helt tilslutt får du vite hvem som vinner den gjeve prisen i "Åpen klasse" og "Årets roman".

Line og Simon Stranger


Mer detaljer om selve treffet får man på bokbloggernes egen, lukkede, Facebook-side. Søk på Norske bokbloggere og bli medlem der for mer informasjon og meningsutvekslinger.

Til deg som var på årets treff vil jeg si at jeg håper du framsnakker arrangementet på bloggen din, dersom du hadde det hyggelig da(noe jeg tør vedde på at samtlige vil svare enstemmig ja på - det er mange ting vi kan være uenig om, men ikke dette). La det være ditt bidrag til å skape et livlig treff, slik at enda flere drister seg vekk fra bøkenes verden og PC-skjermen for en dag slik at de oppleve dette flotte arrangementet.

Husk forresten at du tilogmed kan invitere venner og kjente til å komme for å overvære den åpne delen av treffet, nemlig bokbad og prisutdeling.

Elisabeth og Aina Basso


Disse fem dyktige damene som arrangerer både treff og pris må selvsagt nevnes med blogg og navn:

Gro - Groskro's verden
Elin - Bokelskerinnen
Elisabeth - Bokstavelig talt
Line - Lines bibliotek
Silje - Siljes skriblerier

Jeg avrunder innlegget med noen aldeles fantastiske mobilbilder jeg tok under treffet. Kan jeg forresten foreslå at vi hanker inn en av de fotointeresserte bokbloggerne til å forevige treffet for oss alle neste gang? Kanskje får vi flere gode bilder og mindre forstyrrelser(meg selv inkludert) under opplegget, vi er jo alle så ivrig på å udødeliggjøre disse øyeblikkene. Vinnere: Ingvild Rishøi med Vinternoveller i Åpen klasse og Aina Bassos Finne ly i klassen Årets roman. GRATULERER!

Tusen takk for meg - vi sees til neste år!

Meg når påmeldingen til treffet annonseres:

Fra Warner Bros.sin serie Friends(en gang en favoritt). via GIPHYOm bloggeren
Mari jobber til daglig på kontor i et elektrikerfirma, i tillegg er hun redaktør/prosjektleder for NUBB.nu - nettsted som arbeider med formidling av nordisk ungdomslitteratur. Hun driver Bokblogger.no, der finner du en oversikt over de fleste norske bokblogger

og hun står bak den prisbelønnende nettsiden Sikring av barn i bil.

10 kommentarer:

 1. Hear Hear.
  Jeg vier meg dedikert til framsnakking, hyping og samlesing.
  Håper du med dette når ut til både ferske og etablerte bokbloggere!

  SvarSlett
  Svar
  1. Og do, do(come) :D

   Det håper virkelig jeg også. Jeg krysser fingre og tær for at jeg med dette innlegget kan gjøre litt mer enn preaching to the choir, selv om det såvisst er veldig hyggelig dét også :D

   Slett
 2. Ser ut til at disse bokbloggertreffene har vært sværrt vellykket og et flott bidrag:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er virkelig en hyggelig samling, jeg håper du kanskje vil ta turen en gang om formen tillater det, Ina. Jeg gruet meg skikkelig til første treffet, men jeg husker godt at mottakelsen var så god at alle nerver forsvant i en fei.

   Slett
 3. Jeg har vært på mitt andre bokbloggtreff nå, og det til tross for at jeg er både sjenert og synes sånne settinger er utrolig skumle. Jeg er helt enig med Mari, at denne gjengen som møtes til bokbloggtreff ikke er skummel, og jeg har i år igjen hatt en fantastisk opplevelse. Takk til alle som var der, og selvfølgelig spesielt til komiteen som legger ned så mye arbeid i organisering og bokbading. Håper vi blir dobbelt så mange til neste år :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror jeg vil satse på at du er synsk, Tine ;) Du har rett, neste år blir vi dobbelt så mange.

   Slett
 4. Jeg må si det Mari, at å sitte i komiteen og lese et så fint blogginnlegg gjør meg glad. Og det motiverer selvsagt til å starte planleggingen til neste år!

  Og det er et veldig hyggelig treff og alle bloggerne er sosiale og hyggelige. Litt skummelt den første gangen - men etter det har det bare vært gøy :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er så hyggelig å kunne glede dere i komiteen, det er ikke mye, men arbeidet deres fortjener heder og ære :)

   Jeg er helt enig, som jeg grudde meg før første treffet, nå er det kun glade forventninger i magen før treff.

   Slett
 5. Første gangen jeg var på bokbloggertreff var jeg kjempenervøs da jeg kom fordi jeg ikke kjente noen. Helt til jeg kom inn døra og fant ut at jeg egentlig kjente mange, gjennom å ha lest bloggene deres over lengre tid. Det hjelper så enormt å ha den ene, store interessen felles som kan åpne alle samtaler. Det sluttet å være skummelt etter fem minutter, bokbloggere er en særdeles hyggelig gjeng :)

  Veldig fint innlegg Mari, og håper at dette får mange til å dukke opp neste år :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er en litt merkelig følelse, det å komme på at jo, jeg kjenner jo deg godt. Vi bare snakker ikke sammen ansikt til ansikt, men tastatur til tastatur.

   Fordelen med å gå på et bokbloggertreff er som du sier at man ikke behøver å bekymre seg for hva man skal snakke om ;) Vi kan la vær være vær(fantastisk setning).

   Tusen takk, og jeg håper virkelig på det samme :)

   Slett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.