RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Forfriskende edru etterforsker

Du vet den følelsen man kan få når man er ute å går alene i mørket. Kanskje er det noen der bak deg som følger med fra skyggene.

hex hall

Når det koker i hodet

Synne er mer enn sin ADHD, så kanskje er det best å holde enkelte ting skjult?

Søk

søndag 17. januar 2016

Langlistelesing - En smakebit på søndag

Mandag markerte en stor begivenhet i den norske bokbloggerverden, nemlig avsløringen av langlistene til Bokbloggerprisen 2015. Jeg har kastet meg over et par av de nominerte i romanklassen.Hvilke bøker som er nominert til prisen kan du lese mer om her.Det ble dårlig med romaner på meg i 2015, men det betød bare at romanklassen til Bokbloggerprisen 2015 var ekstra spennende for meg. Spennende er det jo fortsatt, men nå vet vi jo alle at tre av seks kommer på årets kortliste. Jeg har begynt på to av fjorårets romaner, den ene er De urolige av Linn Ullmann, den andre er PERSONAR DU KANSKJE KJENNER av Synnøve Macody Lund.

Jeg ser visse likhetstrekk mellom romanene, kanskje er det en trend? Begge har en aldrende far som opptar en stor del av romanen, og er, naturlig nok, viktig for hovedpersonens identitet. Begge romanene er sterkt selvbiografiske. Petronella Barker gjør forresten en eminent jobb som oppleseren av Ullmanns roman, Lunds roman leser jeg som e-bok, og det er sistnevnte roman dere i dag skal få en smakebit fra.Nyt søndagen alle sammen!Hvordan delta på en "En smakebit på søndag"?

1.Her gjelder kun èn regel: No spoilers.

2.Viktig: Legg inn linken til ditt blogginnlegg i linkefunksjonen. Link tilbake til dette blogginnlegget i ditt eget. Glemmer du det finner leserne verken din eller andres smakebiter. Bruker du Twitter/Instagram for å promotere bloggen din? Hastag #smakebit.

Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.


 Om bloggeren
Mari jobber til daglig på kontor i et elektrikerfirma, i tillegg er hun redaktør/prosjektleder for NUBB.nu - nettsted som arbeider med formidling av nordisk ungdomslitteratur. Hun driver Bokblogger.no, der finner du en oversikt over de fleste norske bokblogger.


10 kommentarer:

 1. Jag är verkligen imponerad av det arbete ni lägger ner på att ta fram vinnare för det priset! Ska bli spännande att följa.

  SvarSlett
 2. Jeg har også sett litt på hva jeg ikke har lest og begynte på Havboka, men jeg sliter litt med den. Personar du kanskje kjenner skal jeg også lese, så kanskje jeg heller burde begynne på den med en gang :-) Ha en riktig fin søndag, Mari!

  SvarSlett
 3. tack för smakebiten! låter som en intressant bok

  SvarSlett
 4. Jeg er ikke i form til å bidra i bokbloggerprisen i år heller så overlater det til dere:)

  SvarSlett
 5. Tack för smakbiten. Har aldrig hört talas om denna bok tidigare.

  SvarSlett
 6. Ja, det blir spennende å se hvem som vinner i år. Jeg fant ikke den store, store opplevelsen dette året, men syns Linn Ullmanns bok er flott. Når det gjelder Åpen klasse ble ikke favorittene mine med, dessverre.

  SvarSlett
 7. Tack för en ny söndagsutmaning och för smakbiten ur en bok jag inte hört talas om - det är så man hittar nya guldkorn!

  SvarSlett
 8. Tack för smakbiten och ha en fin söndag!

  SvarSlett
 9. Tack för smakbiten och ha en fin söndag!

  SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.