RSS facebook facebook facebook

Velkommen!

Leseeksemplar fra forlag merkes reklame ihht. Forbrukerrådets retningslinjer, selv om bloggeren ikke mottar betaling eller har reklameinntekter.
hex hall

Hirka, halelaus og jordblind

Fremmedfrykt er et tema som er betent, og minst like aktuelt nå som da Odinsbarn ble utgitt i 2013.

hex hall

Ingen bestialsk krim

For oss mennesker er det valgene vi tar opp igjennom et levd liv som kan føre til ondskap

Søk

mandag 25. januar 2016

På teater: Bukkene Bruse på badeland

På søndag så vi teaterstykket Bukkene Bruse på Badeland, stykket er basert på Bjørn F. Rørviks populære barnebok med samme tittel.


Foto: L-P LorentzAldri sur på teatertur

I går dro jeg sammen med to andre voksne og tre barn for å se Riksteaterets oppsetning av Bukkenebruse på Badeland. Alle hadde god kjennskap til Bjørn F. Rørviks fantasifulle vri på det kjente og kjære folkeeventyret, om de tre bukkene som skulle til seters for å gjøre seg fete. Det var derfor selvsagt med en viss forventning vi fant plassene våre i salen.

Da forestillingen var i gang var det litt som en bolle med smågodt, det å se de fargerike og herlige barneaktige illustrasjonene til Gry Moursund komme til live. Fengende musikk, morsomme effekter, kreative løsninger på kulissene, en ertestor dose med romantikk, dyktige dukkespillere og en altfor kort forestilling. En vellykket adapsjon fra bok til teater.


Musikken finner du forresten på diverse musikktjenester, slik som på Spotify. Det kommer til å glede små og store som har vært på forestillingen(og andre som har et forhold til historien). Muligheten til å lytte til musikken i etterkant gir publikum et lenger og noe mer varig forhold til stykket, og inspirerer til videre lek og latter med historien hjemme.

Bukkene Bruse, baby
Hasta la vista, baby!
Bukkene Bruse yeah


Foto: L-P Lorentz

5-åringens teatertur

Vel fremme til spillestedet oppdaget jeg at jeg hadde glemt min datters sko. Jada, jada - for en mor! Jeg husket både barn og billetter, så jeg fikk da med meg det viktigste, ikke verst! Skoutfordringen var det ikke så mye å gjøre med, heldigvis var det greit å veksle mellom pappas arm og mammas rygg frem til vi kunne gå inn i teatersalen.

Det var en oppspilt og glad jente som endelig var på plass i salen, selvsagt med det obligatoriske popcornbegeret i hånda. Iveren og gleden praktisk talt lyste ut av lillemor da forestillingen var i gang, gjentatte ganger kom spørsmålet om forestillingen var ferdig alt?! Heldigvis kunne mor berolige med svaret om at nei, trollet har jo ikke vært fremme enda, så her er det er mye igjen av historien.

Frøken harepus forklarte brødrene Bruse at de MÅTTE dusje før de skulle bade. Den tenkte frøkna litt på, så sa hun:

- Men mamma, jeg dusjer jo aldri før jeg bader!
- Nei, men man behøver ikke dusje før man skal bade hjemme i sitt eget badekar.

Far i huset var litt sliten, så noen minutter ut i stykket forsvant han inn i drømmeland. Skal si han våknet med et rykk da trollet ble skutt ut av den superkule Snurre Snabel sklia med et durabelig smell. Haha, der fikk jeg altså dobbelt så mye moro for penga! Ikke lenge etter var det ferdig, og snart femåringen ble sur og ville ikke ut av salen. Riksteaterets forestilling var med andre ord virkelig en innertier for henne som tihørte den største målgruppen til stykket.

Forestillingen var fin og kul.
Trollet var litt stygt og brunt.


Stykket skal spilles rundt om i landet frem til 6.april. Du finner en oversikt over steder og datoer her.

Dersom noen skulle lure, så nei, turen var ikke sponset.Om bloggeren
Mari jobber til daglig på kontor i et elektrikerfirma, i tillegg er hun redaktør/prosjektleder for NUBB.nu - nettsted som arbeider med formidling av nordisk ungdomslitteratur. Hun driver Bokblogger.no, der finner du en oversikt over de fleste norske bokblogger.

1 kommentar:

  1. Jeg elsker den boken, og teaterstykket høres ut som de har hatt full klaff med. Måtte klikke meg inn og se om de skal spille i Bergen, men nærmeste er Os og det blir for drøyt. Kjekt at du deler teateropplevelsen med oss andre :)

    SvarSlett

Hyggelig at du tittet innom bloggen min. Jeg håper du fant noen bøker du fikk lyst til å lese.